Dubai: locurile ideale pentru cumpărături



Dubai: locurile ideale pentru cumpărături


Dubai este unul dintre cele mai renumite orașe din întreaga lume pentru centrele sale comerciale. Persoanele pasionate de cumpărături trebuie neapărat să viziteze acest oraș pentru a beneficia de cele mai captivante sesiuni de shopping. Acest oraș oferă turiștilor o serie impresionantă de magazine, buticuri, restaurante, dar și mall-uri de unde se pot achiziționa piese vestimentare, suveniruri, dar și obiecte din moda tradițională locală.

Este foarte important de menționat faptul că orașul Dubai nu se rezumă doar la mall-uri chiar dacă acestea sunt cele mai extinse centre comerciale de pe întreg teritoriul. Aici regăsim și o mulțime de piețe, bazaruri și magazine care ne pot umple imediat coșul de cumpărături. Haideți să vedem împreună câteva locații ideale pentru cumpărături din Dubai.

Piața de Aur

Este cea mai renumită piață din Dubai și conține peste 300 de magazine care comercializează bijuterii din aur, dar și pietre prețioase. Piața de Aur din Dubai depășește cu mult Bazarul cu Aur din Istanbul, iar aici se găsesc cele mai inedite podoabe din toate timpurile. De la bijuterii extrem de mici și până la haine de aur, diamante și pietre semiprețioase, această piață oferă o mulțime de produse pentru cei care vor să își cumpere accesorii inedite.

Piața de parfumuri

Spre deosebire de piața de aur, aceasta conține mult mai puține magazine de mici dimensiuni în care se comercializează cele mai personalizate parfumuri și uleiuri esențiale. Dacă vă rotiți un parfum personalizat atunci nu trebuie să ratați piața de parfumuri. Aici vă puteți alege cele mai potrivite arome pentru a vă putea bucura de un parfum cu adevărat irezistibil.

Piața de condimente

Este un loc special destul de rar întâlnit, unde se comercializează mirodenii, fructe și produse uscate. Aici pot fi întâlnite cele mai renumite condimente pentru mâncare, dar și cele mai gustoase fructe uscate. Șofranul și curmalele sunt doar câteva dintre produsele pe care arabii le consumă mereu fără să se sature de ele, iar tocmai de aceea prețurile pot fi foarte crescute. Această piață este foarte costisitoare, iar dacă vrei să îți cumperi ceva este foarte important să încerci să negociezi fiecare bănuț. În caz contrar este foarte posibil să îți golești cardul în câteva minute.

Dubai Mall

Este cel mai spectaculos mall din întreaga lume și cel mai mare din Dubai. Prețurile magazinelor din acest mall sunt pe măsura renumelui său și tocmai de aceea aici sunt prezente și toate firmele de prestigiu din întreaga lume. Cumpărăturile în incinta acestei locații sunt foarte costisitoare, tocmai de aceea multă lume alege doar să se plimbe în interiorul clădirii.

Deira Shopping City

Este un complex comercial situat în partea liniștită a Dubaiului supranumită și Dubaiul vechi. Este ideal pentru persoanele care vor să își cumpere haine și vânzătorii oferă mereu reduceri foarte mari pentru produsele pe care le au. Spre deosebire de mall-uri, acest complex oferă produse asemănătoare la un preț mult mai scăzut decât cel din centrul orașului.

Madinat Jumeirah

Este cunoscut și sub numele de “Venezia Arabiei” și este singurul loc unde se comercializează un singur produs și anume narghileaua. Oferă o multitudine de modele ale acestui produs, iar prețul este mult mai scăzut decât pe teritoriul țării noastre. Madinat Jumeirah comercializează narghilele la prețuri asemănătoare cu cele din Istanbul.

Dubai este o locație excelentă pentru cumpărături, însă este foarte periculoasă pentru portofel. Toate magazinele abundă de produse inedite, greu de regăsit la noi în țară, însă este foarte important să cumpărăm cu limită. Dacă vă doriți să faceți multe cumpărături este indicat să evitați mall-urile deoarece prețurile sunt extrem de ridicate. Piețele și buticurile sunt mult mai accesibile și puteți cumpăra foarte multe produse locale care fac parte din cultura arabă. Dacă vă doriți haine, atunci puteți opta pentru câteva articole din portul local. Veți avea niște suveniruri pe cinste!


SOURCE AND TAGS