Plitvice & Dubrovnik



Plitvice & Dubrovnik

Dubrovnik este unul din orașele principale ale Croației și una dintre cele mai cunoscute stațiuni turistice de la Marea Adriatică. Orașul se află sudul extrem al Croației, în centrul cantonului Dubrovnik-Neretva.

Dacă te pregătești de un sejur în Dubrovnik Croația sau pur și simplu vrei să știi mai multe despre acest loc minunat, ți-am pregătit un mic ghid cu tot ce trebuie să știi pentru a face o excursie de neuitat la Dubrovnik.

Când să mergi în Dubrovnik Croația

Cele mai bune luni ale anului pentru a vizita Dubrovnik sunt septembrie și octombrie. Temperaturile sunt mai scăzute decât în mijlocul verii, dar apa este încă suficient de caldă pentru a înota. Vremea este în general însorită și nu vei suferi din cauza căldurii excesive. În plus, spre sfârșitul lunii septembrie și la începutul lunii octombrie sunt puține nave de croazieră care vizitează orașul, așa că vei avea parte de mai puțină aglomerație decât în lunile de vară.

Cum găsești cea mai bună cazare în Dubrovnik


Dacă vrei să găsești o super cazare în Dubrovnik, este bine să te orientezi în funcție de cele mai renumite zone ale orașului: Orașul Vechi - un vechi sit aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO, Ploce - cartierul aflat la est de Orașul Vechi, la poalele Muntelui Srđ, sau Boninovo - cartierul aflat la nord de orașul vechi, care dă spre noul port.
Turiștii dornici să vadă „adevăratul” Dubrovnik de obicei aleg Orașul Vechi. Este o locație ideală, cu acces foarte bun la monumente și restaurante. Dar dacă vrei să plătești mai puțin decât în orașul vechi și să te bucuri de o vedere minunată către Marea Adriatică și portului orașului vechi, poți alege o cazare în Ploce. Iar dacă nu te deranjează să faci o plimbare de 20 de minute până în orașul vechi și vrei să eviți aglomerația, Boninovo este cea mai bună alegere. Atmosfera este superbă peste tot, restaurantele te îmbie cu preparate delicioase, iar localnicii sunt deosebit de primitori.

Plitvice

Dacă ai ajuns la Dubrovnik , trebuie neapărat să ajungi și în Parcul Național Lacurile Plitvice. Acesta se află la o distanță de 432 km de oraș și este accesibil cu mașina (călătoria va dura între 5 și 6 ore) sau cu un autobuz direct.

Parcul Național Lacurile Plitvice - Țara lacurilor căzătoare se află în centrul Croației și este un loc fascinant pe care nu îl poți rata. În anul 1949 Lacurile Plitvice a devenit primul parc național din Croația iar începând cu anul 1979, Parcul Național Lacurile Plitvice se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Parcul te va întâmpina cu cele 92 de cascade impresionante, dintre care este cea mai frumoasă este Veliki slap (Cascada mare), cu o înălțime de 78 de metri. Vei putea de asemenea să admiri cea mai frumoasă pădure virgină din munții Dinarici - Čorkova uvala. Prin parc te vei putea plimba cu trenul sau cu barca, vizitând locații ce au apărut în ecranizarea după romanul Winnetou.
Dacă te-am convins și vrei să știi mai multe despre Croația, dă-ne un semn pe mail la oferte@holidayoffice.ro sau sună la 021 527 5050 și îți vom oferi mai multe detalii despre vacanțele în Dubrovnik Croația disponibile pentru anul acesta.


SOURCE AND TAGS