Insulele Canare din Spania - 10 repere turistice de neratat


Insulele Canare din Spania - 10 repere turistice de neratat


Insulele Canare sunt unele dintre cele mai încântătoare locuri de pe acest Pământ. Plajele însorite, apele cristaline, relieful maiestuos și oamenii primitori sunt doar câteva dintre elementele care vă pot oferi o vacanță de vis pe acest teritoriu. Nimic nu poate fi mai frumos decât un întreg arhipelag care oferă sute de posibilități de petrecere a timpului liber.

Ce repere nu ar trebui să ratezi în Insulele Canare?

Tocmai atunci când credeai că le-ai văzut pe toate descoperi că Insulele Canare ar putea să își facă loc pe lista ta de destinații de vacanță. Fotografiile din zonă arată impresionant, iar vacanța arată foarte promițător încă de la prima vedere. Dacă ești pe cale să îți plănuiești o nouă vacanță exotică alături de cei dragi, atunci ar trebui să iei în calcul una dintre cele opt insule din Insulele Canare.

Fie că vei alege Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, La Palma, Lanzarote, La Gomera, San Sebastian sau El Hierro, vei descoperi faptul că acest tărâm nou îți oferă o mulțime de modalități prin care îți poți petrece timpul. Există atât de multe locuri frumoase încât timpul nu îți va permite să le vezi pe toate în vacanța ta. Tocmai de aceea ar trebui să îți întocmești o listă cu cele mai frumoase locații pe care vrei să le vizitezi când vei pătrunde pe pământ spaniol.

Iată 10 dintre reperele pe care ar trebui să le poziționezi în vârful listei:

1.    Parcul Național și vulcanul Teide.

Se regăsesc în cea mai mare și mai cunoscută insulă dintre cele opt și anume Tenerife. Vulcanul Teide este un vulcan activ și este cel mai înalt dintre toți vulcanii aflați în Tenerife (peste 200 de vulcani). Altitudinea sa este de 3.718 metri și este un loc ideal pentru cei care vor să facă drumeții pe munte. Parcul Național Teide în care vulcanul este poziționat este celebru pentru priveliștile sale superbe în orice perioadă a anului.

2.    Siam Park

Parcul Siam este situat în Tenerife și este considerat cel mai tare parc acvatic din întreaga lume. A fost construit în stil Thailandez și este acum cea mai mare construcție Thailandeză din afara Thailandei. Are o suprafață de 18,5 hectare și conține nenumărate tobogane și construcții menite să crească adrenalina fiecărui vizitator. Experiența din acest parc de distracții este unică și este lăudată de fiecare vizitator care trece pragul acestei construcții maiestruoase.

3.    Dunele Maspalomas

Maspalomas este un complex de dune de nisip care îi face pe turiști să se simtă exact ca în deșert. Locul este poziționat în Gran Canaria, a doua cea mai faimoasă insulă din Insulele Canare. Acest loc este cu adevărat impresionant fiind vegheat în permanență de un far impunător și de valurile apei învolburate. Turiștii sunt impresionați de Dunele Maspalomas deoarece aici poate fi admirat cel mai romantic apus.

4.    Costa Calma

Este cea mai potrivită stațiune pentru împătimiții sporturilor acvatice. Costa Calma este amplasată pe insula Fuerteventura și găzduiește plaje perfecte pentru cei care vor să învețe surf sau kiteboarding. Este o zonă nepoluată unde aerul curat este simțit din plin, iar datorită acestui aspect peisajul este impresionant atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

5.    Parcul Național Timanfaya

Este locul ideal pentru iubitorii de istorie și geologie și este supranumit “Locul cu Munții de foc”. Călătoriile în interiorul parcului sunt considerate plimbări pe o altă planetă deoarece întregul decor pare a fi desprins din filmele SF. Întregul parc oferă privitorilor întinderi nemărginite de lavă și cratere mai mult sau mai puțin conturate. Parcul este poziționat în insula Lazarote și la origini a fost un sat micuț înconjurat de vulcani.

6.    Plaja el Bollullo

Plaja este situată în nord-vestul insulei Tenerife și este specială deoarece este acoperită în totalitate de nisip negru. Acest loc este deosebit, peisajul fiind unul care îți taie răsuflarea. Valurile în această zonă sunt foarte mari, tocmai de aceea scăldatul este periculos, însă priveliștea merită fiecare clipă petrecută pe acest tărâm.

7.    Adâncurile oceanului Atlantic

Lumea subacvatică este un reper pe care nu ar trebui să îl ratați dacă alegeți insula Tenerife. Adâncurile oceanului prezintă pe acest teritoriu multe specii de viețuitoare greu de observat în alte locuri, iar printre acestea se numără balenele. Apele din Tenerife găzduiesc multe specii de balene, iar printre acestea se regăsesc și balene care nu migrează niciodată. Acestea pot fi observate prin intermediul plimbărilor cu bărcile sau yachturile locale.

8.    Roque Nublo

Este considerată simbolul central din Gran Canaria și reprezintă o rocă vulcanică amplasată la 1.813 metri altitudine. Această rocă are o înălțime de 80 de metri și are o vechime de peste 4.5 milioane de ani. Roca a fost formată în urma unei erupții vulcanice și în momentul de față oferă imagini impresionante din locul în care este amplasată. Plimbările în natură către această rocă durează aproximativ o oră și jumătate și sunt o adevărată plăcere.

9.    Playa del Ingles

Este locul ideal pentru cei care iubesc petrecerile în aer liber. Această plajă din Gran Canaria este recunoscută pentru nenumăratele localuri existente, dar și pentru atmosfera resimțită întreaga noapte. Pe această plajă petrecerile nu se încheie niciodată, oferind vizitatorilor o atmosferă unică.

10.     Plajele El Hierro

El Hierro este cea mai puțin cunoscută dintre cele opt insule, iar numărul de turiști de aici este mult mai redus decât în cazul insulelor mari. Insula are mai puțin de 300 de km pătrați și este ideală pentru cei care caută relaxare pe o plajă liniștită. Plajele de aici sunt ideale pentru plimbări și perioade de relaxare.

Orice locație vei alege vei avea siguranța că va fi o experiență de neuitat. Insulele Canare sunt pline de mistere, iar locurile uimitoare pe care le oferă nu sunt deloc puține.


SOURCE AND TAGS