3 motive pentru care trebuie să vizitezi Nisipurile de Aur



3 motive pentru care trebuie să vizitezi Nisipurile de Aur

Nisipurile de Aur este o zonă populară plină de stațiuni de pe litoralul Mării Negre, lângă parcul național cu același nume, în municipiul Varna, din nordul Bulgariei. Este legată de oraș printr-o serie continuă de stațiuni și complexe de vile și este situată la numai 17 kilometri nord de centrul Varnei. O destinație din ce în ce mai recomandată de la an la an, Nisipurile de Aur găzduiește anual până la 5 milioane de turiști din întreaga lume.

Istoric vorbind, una dintre primele destinații de vacanță de vară de pe litoralul bulgar al Mării Negre a fost Nisipurile de Aur. Primul gazon din Nisipurile de Aur a fost transformat în 1956, marcând începutul istoriei dezvoltării zonei la mijlocul secolului precedent. Cele mai mari hoteluri și locuri de divertisment au fost construite în decurs de zece ani. În prezent există aproximativ 70 de hoteluri cu peste 30.000 de locuri de cazare și dacă te întrebai de ce toți mai mulți oameni aleg aceste meleaguri pentru vacanță lor de vis, iată câteva motive să alegi și tu o vacanță în Bulgaria pe litoral:

Plajele cu nisip fin și apă curată

Plajele mari sunt populare în Bulgaria, iar porțiunea de patru kilometri a Nisipurilor de Aur nu face excepție. Pe lângă faptul că are ape de un albastru deschis fermecător, are și unul dintre cele mai minunate nisipuri din țară. Stațiunea și-a căpătat numele de la plaje aurii și curate din zonă și și-a primit faima prin calitatea și diversitatea serviciilor oferite aici. Există șezlonguri și umbrele cu taxă de-a lungul falezei, dar există și o zonă liberă. Astăzi este considerată una dintre cele mai frumoase plaje cu nisip din Europa și are până la 100 m lățime și 4 km lungime.

Tot ce aveți nevoie pentru vacanța de vară supremă este chiar aici, de la facilități de bază la o gamă largă de activități pe apă sau divertisment pe plajă. Este ceva de făcut pentru fiecare membru al familiei și tot focusul stațiunii fiind în jurul plajei. De la zone liniștite pentru relaxare, la zone de divertisment pentru adolescenți sau terenuri de joacă, aici găsești mai mult decât poți face într-o zi. O varietate foarte mare de restaurante, baruri și cluburi de noapte se întinde pe toată amprenta stațiunii, unele locații fiind poziționate chiar pe plajă. Prețurile sunt de asemenea extrem de accesibile, turiștii bucurându-se de vastele oferte all-inclusive de la majoritatea hotelurilor din zonă dar și de ofertele bune ale altor localuri din zonă.

Activitățile diverse într-o gamă variată

Nisipurile de Aur oferă o varietate de sporturi vizitatorilor săi. Aici, puteți găsi facilități de scufundări, terenuri de tenis, terenuri de volei, platforme de tir cu arcul, o pistă de bowling, paintball etc. Există circumstanțe favorabile pentru pasionații de sporturi nautice să se bucure de yachting, schi nautic, excursii cu balonul cu aer cald, surfing, jet ski, și parașutismul cu apă. De la an la an, zona se dezvoltă și se adaptează cererilor turiștilor ce îi calcă pragul, aducând noi și noi atracții și posibilități de distracție.

Mănăstirea Aladzha, o mănăstire în stâncă și unul dintre cele mai interesante situri de pe Marea Neagră, se află la doar 4 kilometri de stațiune și este o oprire recomandată. Orașul Varna din jur găzduiește și alte repere atractive din care amintim aici Muzeul de Arheologie, Delfinariul, Acvariul, Muzeul Maritim etc.

Parcul natural Nisipurile de Aur

Din 1943, zona cunoscută sub numele de Nisipurile de Aur este protejată. Ocupă o suprafață de 1320,7 hectare. Parcul este alcătuit dintr-o varietate de specii de stejar, inclusiv stejar cu mușchi, stejar ungur, stejar alb de mlaștină și carpen. Există peste 500 de specii diferite de plante în zona naturală Nisipurile de Aur. Ghiocelul de iarnă, primul caucazian și câteva orhidee sunt printre cele mai rare dintre toate și, prin urmare, sunt cele mai semnificative. Unele dintre animalele protejate sunt 70 de specii de păsări, inclusiv șoparul obișnuit, goshawk, cintezul șoim și oriolul auriu și 25 de specii de mamifere, care includ bursucul, căprioara și mistrețul. Un parc este cadrul ideal pentru o zi petrecută la aer curat și verdeață în timp ce vă bucurați de o briză răcoroasă de vară.

Promenada este cea mai apreciată locație din stațiune. Este foarte lungă ca distanță, așa că puteți petrece ore întregi mergând și încă să găsiți multe de făcut. Există magazine care vând suveniruri, genți, haine și alte articole, restaurante și baruri, precum și o mulțime de opțiuni de divertisment atât pentru adulți, cât și pentru copii, făcând din Nisipurile de Aur destinația perfectă pentru următoarea dvs vacanță.

Dacă te-am convins deja să-ți petreci următoarea vacanță la Nisipurile de Aur, ne poți contacta pentru a-ți oferi mai multe detalii despre pachetele noastre turistice.


SOURCE AND TAGS