3 Motive pentru care te vei îndrăgosti de Parga



3 Motive pentru care te vei îndrăgosti de Parga 

Iubești Grecia și revii la ea an de an, în vacanță. Ai descoperit rând pe rând orașele mari, apoi insulele grecești și fiecare te-a fermecat cu ceva anume. Deși nu este una dintre cele mai cunoscute stațiuni din Grecia, Parga adună cumva câte ceva din toate celelalte destinații grecești pe care le-ai vizitat. Aici vei regăsi plaje superbe, restaurante cu preparate delicioase,  peisaje care-ți taie răsuflarea și o vegetație bogată (măslini, leandrii, pini, smochini, mandarini), care oferă un plus de farmec locului. 

Dacă vii pentru prima oară în vacanță în Parga Grecia, trebuie să știi că ai făcut o alegere excelentă. Iată doar câteva dintre atracțiile locale care te vor convinge cu siguranță să revii aici. 

Orașul amfiteatru are o atmosferă deosebită

Primele lucruri care vă îți vor atrage atenția, pe măsură ce te apropii de Parga cu feribotul, sunt castelul venețian, casele tradiționale colorate, dar și vegetația luxuriantă. Amplasat într-un mic golf plin de verdeață, Parga este un paradis natural, plin de culoare, care te va fermeca de la prima vizită! În Parga nu trebuie sa alegi între munte și mare. Orașul în formă de amfiteatru este construit pe malul mării, la poalele unui deal plin de verdeață….Deci Parga le îmbină minunat pe ambele! Mai mult decât atât, chiar în fața orașului se află câteva insulițe exotice (Panagia, Sivota), pe care le poți vizita la bordul unei bărci…

Castelul venețian

Construit în 1792 de venețieni, Castelul din Parga a fost construit strategic în scopuri defensive. În jurul castelului există și azi 8 turnuri care aveau rol de apărare, iar mai jos pe deal, există un șir de case tradiționale așezate în jurul castelului. Odată intrat în castel, vei avea impresia că ai fost transportat în timp. Vei găsi aici galerii de aprovizionare, bastioane, alei întortocheate, pasaje ascunse, depozite, forturi... Nu ai nevoie decât de un pic de imaginație pentru a te transpune în perioada când aici aveau loc lupte aprinse. Astăzi, în interiorul castelului se află două clădiri principale, care găzduiesc expoziții și spectacole de teatru, precum și o cafenea. La căderea nopții castelul este și impresionant, datorită felului în care este iluminat. 

Decorul natural superb te invită la drumeții

Parga este una dintre cele mai frumoase destinații de drumeții din Grecia. Un traseu de drumeție minunat este cel de la Parga la Valtos și de la Valtos la cetatea Ali Passa din Anthoussa. 

Cei care iubesc și drumețiile dar și relaxarea pe plajă pot combina drumețiile în Parga cu o baie în mare! Plaja Valtos este considerată cea mai frumoasă și mai bine amenajată plajă din Parga.  În afară de drumeții, Parga este o destinație excelentă pentru iubitorii de sporturi nautice. De la schi nautic până la navigație, există numeroase opțiuni pentru amatorii de aventuri pe apă. 

Dacă nu vrei să te rezumi doar la Parga, ci vrei să descoperi și alte insule din Marea Ionică, poți adăuga la itinerariul tău Zakynthos, Kefalonia și Paxi. Având Parga ca bază de călătorie pe insulă, poți explora grupul de insule Ionice din jur. 

Pe scurt, deși Parga poate fi considerată o destinație continentală, este o destinație insulară în esență! Apele turcoaz, golfurile nisipoase, peisajele naturale sălbatice și insulele verzi de lângă Parga sunt doar câteva dintre motivele pentru care anul acesta trebuie să-ți rezervi o vacanță în Grecia. Te așteptăm!


SOURCE AND TAGS