5 atracții de neratat în Dubai



5 atracții de neratat în Dubai

Dacă încă nu ai reușit să ajungi în Emiratele Arabe Unite, probabil că-ți dorești să ajungi cât mai curând în această zonă mult lăudată și super recomandată atât de specialiștii în turism cât și de bloggerii de călătorii. O vacanță în Dubai te va scoate din zona de confort, îți va dezvălui o lume fascinantă și cu siguranță îți va deschide apetitul pentru shopping.

Pentru a te ajuta să organizezi un sejur de vis în Dubai, am adunat câteva informații despre principalele atracții din frumosul oraș situat pe coasta de sud-est a Golfului Persic. 

Dubai – un oraș fascinant

Cel mai populat dintre cele șapte Emirate Arabe (Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Ras al-Khaimah, Ajman, Fujairah și Umm al-Qaiwain), Dubaiul este un oraș ce a cunoscut o dezvoltare accelerată odată cu descoperirea zăcămintelor de petrol. Fostul sat de pescari și culegători de perle se îmbogățește începând cu anii ‘60 cu clădiri fabuloase : cea mai înaltă clădire din lume - Burj Khalifa, cel mai luxos hotel din lume, singurul de șapte stele - Burj Al Arab, cel mai mare mall – Dubai Mall, o insula artificiala in forma de palmier (Palm Jumeirah) și multe alte minunății, care atrag anual peste 15 milioane de turiști din întreaga lume.

Clima în Dubai

Vremea este foarte plăcută pe tot timpul anului, dar dacă vrei să eviți căldura extremă din timpul verii, este indicat să-ți planifici sejurul în Dubai în intervalul noiembrie – martie, când se înregistrează 25-26 grade pe timp de zi și 18-19 grade pe timp de noapte. Apa mării este caldă chiar și în ianuarie-februarie. Începând cu luna mai temperaturile se ridică până la 50 grade pe timpul zilei, ceea ce face orice ieșire destul de dificilă.

Principalele atracții din Dubai

În Dubai vei găsi mereu ceva de făcut, oricare ar fi stilul tău de viață. Dacă vrei să afli mai multe despre istoria Emiratului, trebuie să mergi în orașul vechi, unde poți să te plimbi cu barca abra, poți vizita piețele de aur și de mirodenii, dar și Muzeul Dubai. Unul din cele mai vechi cartiere din Dubai este Al Fahidi din Bur Dubai, unde vei putea admira arhitectura tradițională cu turnuri tradiționale și alei pietruite șerpuitoare.

Dacă ești interesat de cumpărături, ai venit unde trebuie. În Dubai există cele mai mari și mai moderne mall-uri din lume. Dubai Mall este amplasat lângă Burj Khalifa și găzduiește peste 1200 de magazine, și sute de localuri unde poți lua masa și te poți relaxa.

Dacă ești dependent de adrenalină, trebuie să faci un salt cu parașuta la Skydive Dubai aflat în Palm Jumeirah. Vei sări de la o înălțime de aproape 1000 de metri însoțit de un parașutist profesionist și vei putea admira de sus frumusețea insulei artificiale dar și dunele deșertului.

Ești amator de sporturi acvatice? Plaja Kite te așteaptă. Aici poți face scufundări, jet-ski, poți zbura cu fly board-ul, poți naviga cu barca sau poți juca volei pe plajă. Dacă vrei să te relaxezi apoi pe plajă, ai la dispoziție o mulțime de cafenele și restaurante în aer liber unde poți savura un smoothie sau o cafea bună.

Dubai Miracle Garden este cea mai mare grădină naturală din lume. Aici vei putea admira peste 50 000 de specii de flori, în diferite prezentări. Florile au fost folosite pentru a construi aranjamente superbe, pe care nu le-ai mai văzut nicăieri. Dacă tot ești aici, poți vizita și Dubai Butterfly Garden, unde poți admira peste 15.000 specii de fluturi.

Dacă ești pasionat de parcurile acvatice, nu poți rata Deep Dive Dubai, care găzduiește cea mai adâncă piscină pentru scufundări din lume (are 60 m adâncime). Aici poți face scufundări sau poți vizita “orașul scufundat”, cu siguranță una din principalele atracții pentru cei mici.

Orice ai alege să faci în Dubai, ai nevoie de cel puțin o săptămână pentru a te bucura de cât mai multe atracții. Dacă ai nevoie de mai multe informații pentru a te lăsa convins să-ți petreci concediul în Dubai, așteptăm un mail de la tine pe adresa: office@holidayoffice.ro. Îți vom oferi multe informații despre această destinație fabuloasă și despre pachetele noastre turistice.


SOURCE AND TAGS