5 locuri de neratat in Corfu



5 locuri de neratat în Corfu


Ai ales Corfu pentru următoarea ta vacanță? Felicitări, ai făcut cea mai bună alegere. Aceasta este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase insule grecești, având o istorie bogată și numeroase locuri uimitoare de vizitat. Frumusețea naturală a insulei Corfu, peisajele sale superbe și arhitectura neoclasică te vor surprinde cu siguranță. De la magicul oraș vechi Corfu până la plajele idilice din insulă, totul te va atrage să revii aici an de an.

Dacă este primul tău sejur în Corfu, iată câteva locuri pe care nu le poți rata.

Orașul Vechi Corfu

Orașul vechi Corfu - inclus pe lista UNESCO - este împărțit în două zone: Cetatea Veche din partea de nord-est a orașului și Cetatea Nouă, în partea de sud a orașului. Ambele vă vor călăuzi într-o excursie captivantă prin epocile bizantine și venețiene. Toate străzile orașului vechi din Corfu duc spre Piața Spianada, cea mai mare piață din Grecia.

Piața Spianada

În Piața Spianada, vei putea admira unele dintre cele mai importante situri istorice din Grecia Corfu: Palatul Sf. Mihail și Sf. Gheorghe, Rotonda Maitland și promenada Liston. Strada „General Viktoras Dousmanis” împarte Piața Spianada în două părți: Kato Square și Pano Square, iar chioșcul superb din piață este folosit ca scenă pentru concertele ce au loc aici pe tot parcursul anului.

Palatul Achilleion  

Sejurul tău în Corfu trebuie să includă și o vizită la Palatul Achilleion - edificiu construit în 1890 pentru a o ajuta pe împărăteasa Sissi să se refacă după o perioadă în care a avut serioase probleme de sănătate. Denumirea de Achilleion provine de la eroul grec antic favorit al Împărătesei Sissi, Ahile. De altfel, în jurul palatului sunt amplasate statui impresionante ale lui Ahile. În interiorul acestui palat, vei putea admira statuile, picturile, mobilierul Împărătesei Sissi și multe alte exponate te vor face să te simți ca și cum ai trăi într-un basm.

În afara palatului, vei putea admira numeroase plante exotice, palmier și fântâni superbe. Grădina palatului oferă de asemenea de o priveliște uluitoare asupra orașului Corfu.

Plaja Canal d’Amour  

Canal d’Amour este una dintre cele mai populare plaje din Corfu, dar și cea mai romantică. Cunoscută și sub numele de Canalul Iubirii, plaja Canal d’Amour este un loc de o frumusețe naturală surprinzătoare, datorită formațiunilor stâncoase și a mulțimii de peșteri și canale ce brăzdează plaja. Conform tradiției, cei care se încumetă să înoate prin canalul îngust al plajei Canal d’Amour, se vor căsători curând…

Erimitis - o drumeție de neuitat

Dacă îți place să te plimbi și să admiri natura, ai ajuns unde trebuie. Erimitis este una dintre cele mai bune trasee de drumeții din Corfu. Traseul începe de la Agios Stefanos Sinion și se termină pe plaja Avlaki, și poate fi parcurs în aproximativ o oră. Vei putea admira aici plaje sălbatice, lacuri și numeroase adăposturi pentru specii rare de păsări.

Cauți cazare în Corfu? Te putem ajuta cu pachete turistice complete la prețuri excelente. Contactează-ne pentru a-ți oferi toate detaliile despre sejururile noastre în insula Corfu.


SOURCE AND TAGS