5 Lucruri mai puțin știute despre Cancun



5 Lucruri mai puțin cunoscute despre Cancun

Cancun este o destinație turistică superbă ce atrage anual peste 2 milioane de vizitatori din întreaga lume. Numeroasele plaje cu nisip fin, monumentele istorice impunătoare și peisajele fabuloase fac din Cancun o destinație de vacanță populară pentru turiști de toate vârstele și de toate naționalitățile. Dacă intenționezi să mergi în vacanță în Cancun și vrei să afli mai multe despre acest loc minunat, ți-am pregătit un articol detaliat în acest sens.

Al doilea cel mai mare recif de corali din lume

Puțin cunosc faptul că în Cancun se află al doilea cel mai mare recif de corali din lume, cunoscut sub denumirea de Bariera Mezoamericană de Corali sau Marele Recif Maya. Reciful se întinde pe o porțiune de peste 700 de mile (1126 km), începând din vârful nordic al Peninsulei Yucatan și până în Belize. Marele Recif Maya se continuă de-a lungul coastelor Guatemalei și ale Republicii Honduras.

În această zonă, viața marină este extrem de diversă și de fascinantă, multe dintre speciile care locuiesc fiind însă, din păcate, pe cale de dispariție.  În apele din apropierea insulei Contoy trăiește cel mai mare pește de pe planetă, care este rechinul balenă.

Cancun - istoria unui mic sat de pescari

Puțini vizitatori cunosc detalii despre originile celebrului oraș mexican. Inițial, Cancun era un sat mic de pescari cu câțiva localnici. La finele anilor 1960, un proiect finanțat de guvern și încurajat de către președintele de atunci Gustavo Ordaz a făcut posibilă lansarea industriei turistice locale.

Președintele Gustavo Ordaz a cerut fonduri de la Banca Mexicului pe care le-a folosit pentru a promova Cancunul ca destinație turistică. Guvernul a invitat o serie de arhitecți și ingineri faimoși să prezinte propuneri ce ar putea transforma Cancunul într-o destinație turistică de top. În anul 1970, când au început lucrările de modernizare, Cancun avea doar trei rezidenți. În anul 2021, orașul-stațiune găzduiește aproape un milion de locuitori, deci proiectul de dezvoltare urbanistică a fost în mod cert un mare succes.

Vei putea admira țestoasele marine migratoare


Mii de țestoase marine migratoare ajung în Cancun în fiecare an, în luna mai. Acestea se întorc  pentru a-și depune cuibul de ouă pe plajele cu nisip alb din Cancun. Mai multe organizații de protecție a mediului au înființat zone protejate de-a lungul zonei hoteliere pentru a pune la adăpost aceste creaturi minunate. Începând de la sfârșitul mai până în septembrie sau octombrie, vizitatorii pot participa la eforturile de salvare a broaștelor țestoase marine și pot experimenta emoția de a vedea puii de țestoasă ieșind din ou și începându-și călătoria în apele Mării Caraibelor.

Uriașul steag mexican de 4600 m2

Unul dintre cele mai mari steaguri mexicane din întreaga lume este arborat în Cancun. Giganticul steag mexican care se află în zona hotelieră din Cancun măsoară peste 4600 de metri pătrați și cântărește în jur de 250 kg. Steagul mexican a fost inaugurat în 1988 de către președintele din acea perioadă - Ernesto Zedillo-  și a fost nevoie de 40 de soldați pentru a ridica steagul pe stâlpul de 105 m. Dacă ajungi în Cancun, steagul uriaș este un must see!

Ruinele mayașe din Cancun

În zona hotelieră Cancun poți admira o serie de ruine mayașe impresionante. Vechii mayași erau recunoscuți pentru construirea unor orașe cu arhitectură complexă. Ruinele civilizației Maya pot fi admirate în toată partea de sud a Mexicului și se extind și în regiunile de nord ale Americii Centrale. Chiar dacă nu sunt la fel de impresionante precum ruinele de la Chichen Itza, Tulum sau Coba, ruinele mayașe din zona Cancun merită cu siguranță vizitate.

Ruinele El Rey sunt situate la doar câțiva pași de Hilton Club, deci sunt foarte accesibile vizitatorilor. Alte vestigii ce merită vizitate sunt Ruinele San Miguelito. Aflate în apropierea noului Muzeu Maya din Cancun aceste ruine includ mai multe temple în formă de piramidă foarte bine conservate. Yamil Lu’um este un alt sit arheologic care găzduiește două temple mici care au fost probabil folosite ca turnuri de veghe și faruri în urmă cu aproximativ 500 sau 700 de ani. Ruinele Yamil Lu’um sunt situate lângă Sheraton Cancun Resort & Towers, în zona cu cea mai mare altitudine a regiunii.

Indiferent cu ce așteptări vii în vacanță în Mexic - Cancunul, cu siguranță îți va depăși așteptările. Dacă ai nevoie de mai multe informații despre pachetele noastre turistice în Mexic, ne poți scrie pe adresa oferte@holidayoffice.ro.


SOURCE AND TAGS