Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa vizitezi Sri Lanka



Cinci lucruri pe care trebuie să le știi înainte să vizitezi Sri Lanka


Sri Lanka este o destinație de vacanță specială, exotică, ce atrage prin multitudinea de frumuseți naturale, atracții culturale, dar și prin atmosfera sa caldă și relaxată la care contribuie în mod hotărâtor localnicii mereu dispuși să îndrume vizitatorii insulei, să-i amuze sau să ofere informații despre țara lor.

Situată între India și Asia de Sud-Est, Sri Lanka nu seamănă nici cu India, nici cu Asia, având farmecul ei aparte ce atrage turiștii în căutare de locuri inedite. Dacă îți dorești să descoperi această țară și ai vrea să afli cât mai multe despre ea, iată câteva detalii pe care e bine să cunoști înainte de a-ți planifica vacanța în Sri Lanka.

Sri Lanka e o țară sigură

Am fost întrebați de multe ori dacă Sri Lanka este un loc sigur pentru vizitatori.  Deși există cu siguranță câteva măsuri de precauție pe care călătorii ar trebui să le ia atunci când vizitează Sri Lanka, țara în ansamblu este considerată sigură. Între anii 1983 și 2009, în Sri Lanka s-a desfășurat un război civil brutal, ce a alungat majoritatea turiștilor. Cu toate acestea, de la sfârșitul războiului, turismul a renăscut în mod miraculos în Sri Lanka și astăzi această țară superbă se bucură de vizita a peste 80 000 de turiști în fiecare an.

Trecutul politic al țării nu este un subiect plăcut de conversație

Războiul s-a încheiat relativ recent, de aceea este recomandabil să nu se aducă în discuție acea perioadă, disputele politice și evenimentele sângeroase care au avut loc. Deși este acceptabil să punem întrebări localnicilor despre viața lor, familiile lor etc., nu este indicat să vă implicați în orice tip de conversație politică. Este încă un subiect delicat și, pentru a evita orice posibilă discuție aprinsă, cel mai bine este să rămâneți la lucruri simple.

Nu există reglementări stricte care să interzică alcoolul la volan

Ai putea fi surprins să observi că șoferul tău de tuk-tuk este puțin băut. Chiar dacă nu consumă alcool, unii localnici mestecă o combinație populară de plante ce poate avea același rezultat ca și consumul de alcool. Atenție mare deci atunci când oprești un taxi sau un tuk-tuk. Nu toți șoferii sunt în stare de ebrietate, dar cel mai bine este să fii precaut.

Locuitorii insulei sunt foarte prietenoși

Dacă vei alege un sejur în Sri Lanka, vei observa că localnicii sunt unii dintre cei mai prietenoși oameni de pe planetă, întotdeauna dispuși să discute, să facă o glumă, să te ajute sau să te îndrume. Majoritatea locuitorilor își doresc cu adevărat să te simți bine în țara lor, mai ales că se gândesc că ai putea reveni aducând cu tine și alți oaspeți. Dacă primești un serviciu ireproșabil din partea unui localnic, un mulțumesc și un mic bacșiș ar fi foarte apreciate.

Preparatele locale sunt delicioase și ieftine

Dacă ești în căutarea unor mâncăruri delicioase, sănătoase și ieftine, ai venit în locul potrivit. Păstrăvul verde cu nucă de cocos (Gotu Kola Mallum Sambola), mâncarea picantă de jackfruit (Polos), prăjitura de vinete  (Wambatu Moju), și Carnea marinată în sos Sambal de chili (lamprais) sunt doar câteva din delicatesele locale pe care nu le poți rata. De asemenea, trebuie neapărat să guști ceaiul local, deoarece producția de ceai este o industrie uriașă pentru această țară, la fel și condimentele precum scorțișoară. Cea mai cunoscută marcă de ceai este Dilmah – de cele mai multe ori vei găsi ceai Dilmah gratuit în hoteluri. Călătorii care caută o experiență inedită pot vizita o plantație de ceai, care oferă și cazare în apropiere. Un astfel de loc ar fi Madulkelle Tea and Eco Lodge. Cabana de lux are o locație uimitoare pe deal, iar oaspeții pot alege chiar și ceai de la fața locului.

Dacă te-am convins deja și ai vrea să vizitezi și acest colț minunat de lume, contactează-ne pentru a-ți oferi mai multe detalii despre sejururile noastre în Sri Lanka.  


SOURCE AND TAGS