Roma: 5 motive pentru a vizita această destinație



Roma: 5 motive pentru a vizita această destinație

Orașul capitală, Roma, este unul dintre cele mai uimitoare locuri din Italia. Istoria acestuia este extrem de bogată, iar acest lucru se reflectă în fiecare element întâlnit pe străzile Orașului Etern. Monumentele, fântânile, străduțele înguste, clădirile de pe vremea romanilor, dar și bisericile sunt principalele elemente care contribuie la splendoarea orașului vechi de peste 2000 de ani.

Roma este un oraș plin de atracții turistice. Spre deosebire de alte zone, în orașul acesta chiar nu ai cum să te plictisești, chiar dacă nu apelezi la ajutorul unui ghid turistic. Datorită frumuseții sale, Roma a devenit una dintre cele mai apreciate și căutate destinații turistice. Este atât de renumită încât mii de turiști vizitează zilnic frumusețile locale. Se pare că oamenii din toate culturile sunt fascinați de misterele Italiei.

Spuneam mai devreme că Roma este plină de atracții turistice, dar și de simboluri istorice, la fiecare colț. Tocmai de aceea, este un oraș atât de dinamic indiferent de sezon. Vom vedea mai departe 5 dintre cele mai importante motive pentru care Roma ar trebui să se afle pe lista destinațiilor tale de vacanță.

Colosseumul

Este fără doar și poate cel mai cunoscut și cel mai vizitat obiectiv turistic din Roma, din toate timpurile. Mai mult decât atât, Colosseumul se află în top 10 obiective turistice de pe teritoriul Europei și este lesne de înțeles și de ce.

Colosseumul este absolut impresionant, atât prin dimensiune, cât și prin arhitectură. A supraviețuit glorios de-a lungul timpului, fiind cea mai mare construcție de pe vremea romanilor. Istoria acestui loc este una sângeroasă, însă acest lucru nu îi împiedică pe turiști să îl viziteze în fiecare an.

Fontana di Trevi

Roma este locul cu cele mai multe fântâni arteziene din întreaga țară. Străduțele pietruite și înguste din centrul Romei dețin cea mai frumoasă fântână dintre toate, Fontana di Trevi. Fântâna renumită poartă această denumire datorită celor 3 străduțe importante care conduc turiștii către acest obiectiv turistic. Fontana di Trevi conține foarte multe simboluri maritime și are o arhitectură spectaculoasă. Este poziționată de-a lungul peretelui lui Palazzo Poli, iar acest lucru o face și mai specială.

Panteonul

Este cea mai veche construcție din lume care se mai folosește și în zilele noastre, sub formă de biserică romano-catolică. Construcția nu a suferit modificări de-a lungul timpului, iar tocmai de aceea turiștii se simt ca acum 2000 de ani atunci când intră în ea. Istoria acestei clădiri este amplă, iar legendele sunt numeroase. Panteonul care există astăzi și care poate fi vizitat este al treilea construit, celelalte două de dinainte fiind distruse de 2 incendii colosale. Panteonul este o construcție măreață din punct de vedere arhitectural, iar acest lucru se observă în fiecare element din arhitectură.

Vaticanul

Dacă te hotărăști să vizitezi Roma, trebuie să vizitezi și cel mai mic oraș țară din lume, Vatican. Orașul abundă de încărcătură religioasă și foarte mulți turiști merg acolo să se roage. Piața Sfântul Petru, catedrala cu același nume, dar și Capela Sixtină sunt cele mai importante atracții din acest oraș și nu ar trebui să le ratați.

Restaurantele din Roma

Italia este renumită pentru gastronomia sa, bogată în pizza și paste și tocmai de aceea nu ar trebui să ratezi restaurantele din centrul Romei. Aceste preparate sunt de bază și le vei găsi oriunde, așa că te poți așeza atât la terasele de la colțul străzii, cât și la  restaurantele cochete și luxoase. Gustul autentic italian este prezent oriunde, indiferent de tipul locației alese.

Roma este un oraș celebru, plin de încărcătură istorică. Monumentele sale istorice sunt unice în întreaga lume și tocmai de aceea sunt și atât de renumite. În fiecare an, mii de turiști vizitează locurile acestei capitale, promițând că vor mai reveni și cu alte ocazii.


SOURCE AND TAGS