5 motive să vizitezi Madeira


5 motive să vizitezi Madeira  

Madeira este o destinație de vacanță mai puțin cunoscută de turiștii români, însă în ultima vreme, popularitatea Insulei fericirii este în creștere și la noi în țară.
Clima blândă, peisajele superbe, numeroasele opțiuni de cazare, preparatele gastronomice delicioase și ospitalitatea locuitorilor sunt câteva dintre motivele pentru care ar trebui să alegi Madeira ca viitoare destinație de vacanță. Am făcut în cele ce urmează o listă a principalelor motive pentru care trebuie neapărat să-ți planifici o vacanță în Madeira în viitorul apropiat.

Zonele de plajă sunt superbe  

Plaja de 9 kilometri din Porto Santo, un litoral extins cu nisipuri aurii fine și ape limpezi de cristal, a dat insulei numele popular de „Insula de Aur”. Acest loc unic în țară și de o frumusețe rară în lume a devenit emblematic pentru arhipelag.

Plaja din Porto Santo fost votată Cea mai bună „plajă de dune de nisip” în competiția „7 Maravilhas - Praias de Portugal” („7 Minuni - Plaje din Portugalia”). Aici vei descoperi o oază de odihnă și relaxare, un loc ideal pentru vacanțe în familie, unde vei fi legănat de sunetul valurilor și mângâiat de un nisip fin și auriu.

Peisajele îți taie răsuflarea

Laurissilva este numele dat pădurii subtropicale umede alcătuite în principal din arbori din familia lauraceae, răspândită în Macaronesia. Regiunea Macaronesia include arhipelagurile Madeira, Azore, Canare și Capul Verde. În zonele înalte din Madeira se găsește cea mai mare și mai bine conservată zonă de pădure subtropicală umedă acoperind o suprafață de aproximativ 15.000 de hectare, ce a fost inclusă în 1999 de în patrimoniul natural mondial UNESCO.
Una dintre cele mai bune modalități de a descoperi acest patrimoniu ecologic fantastic este o plimbare de-a lungul căilor navigabile cunoscute sub numele de „levadas” care traversează această zonă verde și care permit descoperirea unor specii rare de floră și faună, emblematice pentru Madeira.

Hotelurile oferă condiții excelente
 
În Madeira vei găsi numeroase opțiuni de cazare, hotelurile oferind servicii de calitate superioară. Te poți caza la hoteluri moderne de cinci stele sau te poți bucura de farmecul rafinat al ospitalității tradiționale și de primirea călduroasă a conacurilor tradiționale din Madeira („Quintas da Madeira”).
De-a lungul timpului, arhipelagul Madeira a obținut numeroase premii importante în industria ospitalieră (Hotelul The Vine a fost votat în 2013 cel mai bun hotel de tip boutique din lume de World Travel Awards - una dintre cele mai importante distincții în turism), lucrătorii din domeniu dorindu-si să mențină acest nivel de calitate care îi uimește pe toți cei care vizitează insulele.


Poți alege dintr-o gamă largă de activități

Clima blândă din Madeira permite practicarea sporturilor în aer liber, în orice moment al anului. Există multe opțiuni din care poți alege, de la activități relaxante la sporturi extreme. Iubitorii de mare se vor bucura de apa caldă, cu temperaturi cuprinse între 19 ° C (66 ° F) și 24 ° C (75 ° F), ideală pentru snorkelling, scufundări, navigație, surfing, windsurfing și pescuit sportiv, pe tot parcursul anului.
Vizitatorii pot face de asemenea surfing pe cele mai bune valuri din Europa pe plajele Jardim do Mar, Fajã da Areia (São Vicente) și Porto da Cruz. Vizitatorii pot face de asemenea o excursie liniștită cu barca de-a lungul coastei, unde vor putea urmări delfinii, balenele și focile care traversează apele din zonă.

Mâncarea este delicioasă

Preparatele simple ce pot fi savurate în Insulele Madeira reflectă sufletul unui popor simplu, dar generos. Pe insulă ai la dispoziție o mare varietate de produse locale, precum și o multitudine de preparate internaționale și gourmet.
Majoritatea restaurantelor sunt specializate în mâncăruri din pește și fructe de mare, dar te poți delecta și cu un delicios kebab de vită, pe frigarui din lemn de dafin, servit cu porumb prăjit și popularul „bolo-do-caco”, cu unt de usturoi.
Cuscusul de casă, supa de grâu, pâinea de casă făcută cu cartof dulce și carnea marinată în usturoi și vin sunt, de asemenea, feluri de mâncare foarte populare în Madeira.
Fructele tropicale sunt folosite la prepararea unui număr mare de deserturi. Fructele de mango, bananele, avocado-ul, merișoarele și fructul pasiunii sunt folosite pentru a obține budinci savuroase, soufflé-uri gustoase, mousse-uri cremoase și înghețate răcoritoare.
Insula Madeira este de asemenea binecunoscută pentru produsele speciale de cofetărie, dintre care amintim tradiționalul „Tort cu miere”, un adevărat simbol de Crăciun în Madeira. Rețeta sa include ingrediente delicioase, precum nuci, miere de trestie de zahăr, alături de condimente specifice.
Dacă ți-am trezit interesul, ne poți contacta pentru a-ți oferi mai multe detalii despre viitorul tău sejur în Madeira.


SOURCE AND TAGS