5 Motive să vizitezi Muntenegru


 
 5 Motive să vizitezi Muntenegru

Vara aceasta ai vrea să mergi într-un loc special și nu știi ce să alegi? Ce ai zice de un sejur în Muntenegru? Chiar dacă este una dintre cele mai mici țări din Europa, Muntenegru are o mulțime de lucruri de oferit vizitatorilor: munți impunători, plaje superbe, sate idilice și multe altele. Pentru cei care încă nu au vizitat această perlă a Balcanilor, iată câteva motive pentru a planifica un sejur în Muntenegru.

Plaje superbe

Muntenegru este o destinație perfectă pentru cei ce iubesc soarele și marea. În topul celor mai frumoase plaje din Muntenegru se află: plaja Sveti Ștefan din insula Sveti Ștefan, plajele de pe insula Saint Nikola, plaja Jaz din orașul Budva, Plaja Mogren și multe altele. Toate plajele din Muntenegru te vor întâmpina cu un nisip foarte fin și auriu, iar peisajele de care te vei bucura sunt sublime.

Trasee de drumeții încântătoare

Muntenegru nu înseamnă doar zile de lenevit pe plajă. Micul stat balcanic oferă unele dintre cele mai bune trasee de drumeții din întreaga Europă. Prokletije, Komovi și Rumija sunt unele dintre cele mai bune trasee pentru excursioniști, dar cel mai indicat loc pentru a admira măreția naturii este Parcului Național Durmitor (Muntele Durmitor este cea mai cunoscută zonă montană din Muntenegru). Alte parcuri naționale de neratat pentru iubitorii de plimbări în natură sunt: Parcul Național Lovćen (lângă orașul Kotor), Parcul Național Lacul Skadar, Parcul Național Biogradska Gora și Parcul Național Prokletije.

Preparate delicioase

Muntenegru te va întâmpina cu preparate gustoase și foarte diverse, începând de la fructe de mare, până la specialități din carne (de exemplu, Njeguski Steak - șuncă de carne de vită sau de porc umplută cu Njegusi prosciutto și brânză). Dacă mergi în vacanță în Muntenegru, nu poți rata Bravu mlijeku (miel copt cu cartofi și condimente), juvech (tocană cu carne, legume și orez), sau tsrmnichesky varivo (mâncare de legume cu fenicul și varză).

Turism pe mare 

S-a spus despre Muntenegru că „toată istoria țării a fost scrisă pe mare”, deci cum ai putea să te bucuri mai bine de tot ce are de oferit această țară decât la bordul unei bărci? În Muntenegru poți să explorezi destinații fascinante la bordul unui yacht modern, fără să cheltuiești o avere. Cele mai mari si mai moderne porturi sunt în Tivat (Porto Montenegro), Bar (OMC Marina) si Budva (Marina Budva).  Aici vei putea închiria ambarcațiuni moderne la prețuri foarte bune. Curenții marini nu îți vor da mari bătăi de cap, deci poți merge pe mare chiar dacă nu ești un navigator experimentat. 

Petreceri pe plajă

Cluburi de noapte, concerte și petreceri pe plajă? În Muntenegru le vei găsi pe toate. Cel mai faimos oraș din Muntenegru - Budva - este recunoscut pentru viața de noapte tumultoasă. Budva găzduiește  numeroase evenimente pe timp de vară, inclusiv Busker Fest, care are loc la mijlocul lunii iunie și reunește cei mai renumiți artiști stradali din întreaga lume. În luna august, nu ratati Noaptea Petrovac, un festival tradițional sărbătorit cu vin, bere și feluri de mâncare pe bază de pește! Cu această ocazie în oraș se organizează numeroase concerte, focuri de artificii, iar festivitățile se încheie cu o paradă impresionantă ce se întinde pe străzile principale din Budva.
Pentru mai multe detalii legate de ofertele de vacanță în Muntenegru, te rugăm să ne contactezi la oferte@holidayoffice.ro.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare