5 motive pentru a alege un sejur în Chania



5 motive pentru a alege un sejur în Chania

Chania este al doilea oraș ca mărime din Creta și capitala regiunii Chania. Orașul se află de-a lungul coastei de nord a insulei, la aproximativ 70 km vest de Rethymno și la 145 km vest de Heraklion. Chania este cu siguranță cap de listă pentru orice vizitator al Cretei care dorește să experimenteze atmosfera cretană tradițională. Iată câteva dintre minunatele sale atracții turistice care atrag anual mii de turiști din întreaga lume.

Orașul vechi și portul Venețian

Orașul vechi este plin de viață și de istorie. Te poți pierde pe străduțele cartierului evreiesc și poți admira vechea arhitectură venețiană și otomană, dar și minunatul port venețian (supranumit Veneția estului), vizitat de nave de croazieră de foarte mulți ani.

La est de portul vechi vei găsi moscheea ridicată de turcii otomani după ce au ocupat Chania în 1645. Iar pe strada Chalidon, drumul principal din Orașul Vechi, chiar vizavi de Muzeul Arheologic, vei putea admira Catedrala Ortodoxă Greacă Chania, una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Chania.

Shopping la Chania Market

Incluzând peste 70 de magazine, piața Chania este cea mai mare piață acoperită din Balcani. Aici poți găsi practic orice, de la produse lactate la îmbrăcăminte, în timp ce te bucuri de atmosfera unei piețe grecești autentice. Vânzătorii din piață sunt localnici cu generații de tradiție în meseria lor. Piața este deschisă în fiecare zi de la 8 dimineața până la 9 seara, cu excepția zilelor de luni, miercuri și sâmbătă, când se închide la ora 14:00.

Bougatsa la micul dejun

Produsele de patiserie tradiționale grecești sunt recunoscute ca fiind unele dintre cele mai delicioase din Europa, printre acestea numărându-se și celebrul bougatsa grecesc. Bougatsa este o prăjitură tradițională preparată din mai multe straturi de aluat pufos, unt, cremă dulce și acoperită cu zahăr pudră și scorțișoară. Bougatsa poate fi umplut cu brânză, carne tocată sau ciocolată. Pe parcursul sejurului tău în Chania, te poți desfăta cu cel mai delicios bougatsa luând micul dejun la una din numeroasele magazine de patiserie din oraș. Dacă vrei să mergi la sigur, poți lua masa la Bougatsa Iordanis, unde se servește cea mai bună bougatsa încă din anul 1924.

Muzeul Maritim din Creta

În colțul vestic al portului vechi, într-o frumoasă clădire roșie venețiană folosită odinioară pe post de închisoare, vei regăsi o impresionantă colecție de modele uimitoare de nave, picturi, fotografii, prezentări video și echipamente nautice. Pasionații de istorie vor fi încântați să admire și o navă minoică din secolul 15-lea care a fost reconstruită recent.

Mănăstirile din Peninsula Akrotiri

Dacă tot ai ajuns în Chania, ar fi păcat să nu te bucuri de tot ce are de oferit acest loc minunat. La 10 km de Chania se află peninsula stâncoasă Akrotiri, care găzduiește trei mănăstiri: Agia Triada, Gouverneto și Katholiko. Toate merită vizitate pentru peisajele încântătoare pe care le oferă și pentru istoria lor bogată. După ce vizitezi aceste superbe mănăstiri, te poți îndrepta spre Stavros Bay pentru a vizita plaja pe care s-a filmat “Zorba grecul” în anul 1964.

Dacă deja te-am convins să-ți petreci următoarea vacanță în Chania, ne poți contacta pentru a-ți oferi mai multe detalii despre pachetele noastre turistice.


SOURCE AND TAGS