Rhodos - 5 lucruri bine de știut despre această destinație


Rhodos - 5 lucruri bine de știut despre această destinație


Insula Rhodos poate deveni de la prima vedere o destinație de vacanță de neuitat. Apa cristalină, plajele spațioase, golfurile stâncoase dar și livezile impresionante de măslini sunt doar câteva dintre imaginile care îți taie respirația atunci când ajungi aici. Indiferent că ești pentru prima dată în Grecia sau nu, insula Rhodos te va face să crezi că ai ajuns în cel mai frumos loc de pe Pământ.

La fel ca orice altă destinație de vacanță, Rhodos ascunde și ea propriile sale mistere: locuri greu de găsit, legende greu de crezut dar și peisaje greu de uitat. Cam așa s-ar caracteriza cea mai frumoasă insulă de pe teritoriul Greciei în doar câteva cuvinte.

Dacă Rhodos este pe lista destinațiilor tale de vacanță atunci ar trebui să afli câteva lucruri interesante despre aceasta înainte să te urci în avion spre această locație. Insula este celebră pentru multe aspecte însă nu toate dintre acestea sunt cunoscute. Iată ce ar trebui să știi atât tu cât și partenerii tăi de vacanță:

Rhodos - cel mai însorit loc din Europa

Datorită poziționării sale dar și climatului mediteranean, Rhodos se bucură în fiecare an de 300 de zile cu soare obținându-și astfel statutul de “cel mai însorit loc din întreaga Europa”. Perla Doedecanezului, cum mai este ea supranumită, este scăldată de razele soarelui de dimineața până seara aproape întregul an, aspect ce atrage turiștii pe propriile sale tărâmuri fără încetare. Dacă sunteți pe cale să vizitați acest tărâm trebuie să vă asigurați că nu vă lipsește din bagaj pălăria de soare dar și crema de protecție solară.

Rhodos - paradisul sporturilor acvatice și subacvatice

Plajele întinse și apa limpede transformă insula Rhodos în destinație de vacanță potrivită pentru împătimiții sporturilor pe apă. Turiștii își pot ocupa timpul petrecut pe plajă prin practicarea unuia dintre următoarele sporturi: paddling, surfing, canotaj, windsurfing, kitesurfing, scuba diving și snorkeling. Una dintre cele mai renumite plaje pentru astfel de sporturi este Prassonissi, locul în care valurile ating cote înalte. Milioane de surferi și windsurferi vin aici în fiecare an pentru a se bucura de cea mai furioasă apă. Dacă ești pasionat de astfel de sporturi, atunci aici ar trebui să ajungi.

Rhodos – natura la cote înalte

Insula se bucură în același timp de două elemente extrem de căutate: plajă și verdeață. Chiar dacă este o insulă, aceasta are pe teritoriul său păduri impresionante de pini și chiparoși, fapt ce transformă aspectul plajelor într-unul foarte exotic. Aproximativ 37% din suprafața insulei este acoperită de pini și chiparoși, ceea ce înseamnă că Rhodos este potrivită atât pentru iubitorii de nisip fin cât și pentru adepții locurile umbroase și verzi.

Rhodos – paradisul plajelor

Faptul că Rhodos oferă turiștilor plaje impresionante nu este chiar un secret. Probabil v-ați așteptat ca principalul atu al acestei insule să fie plajele însă cu siguranță nu vă puteți imagina cât de speciale sunt acestea. Rhodos are o mulțime de plaje magnifice iar principalul său avantaj este acela că oferă plaje aglomerate și pline de atmosferă dar și plaje ascunse extrem de liniștite. În felul acesta insula își deschide porțile pentru toți turiștii, indiferent care ar fi preferințele acestora. Pune-ți costumul de baie în bagaj și haide să vezi cele mai populare plaje: Falikari, Tsambika, Agathi și Lindos.

Rhodos – ospitalitatea mai presus de orice

Grecii sunt cunoscuți pentru ospitalitatea lor iar oamenii din Rhodos nu fac excepție. Aici veți găsi oameni prietenoși și foarte primitori, care vă vor face să vă simțiți ca acasă. Foarte mulți locuitori vorbesc limba engleză ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji în ceea ce privește comunicarea.

Toate aceste cinci aspecte pe care le-am enumerat mai sus vă vor ajuta să vă pregătiți cât mai bine bagajul pentru vacanță. Dacă v-ați convins că acesta este locul în care vă doriți să mergeți nu mai trebuie să așteptați. Insula Rhodos este pregătită să vă transforme vacanța într-una de poveste.


SOURCE AND TAGS