Statiunea Olimp - Coasta de Azur a Romaniei
- Daniela
- /
- 5 septembrie 2024
Statiunea Olimp - Coasta de Azur a Romaniei
Stațiunea Olimp, cunoscută și cu numele de Coasta de Azur a României, se află situată la 38 de kilometri de municipiul Constanța și la 8 kilometri de Mangalia și fiind foarte aproape de stațiunea Neptun, acestea au fost înglobate într-o singură stațiune și anume Neptun-Olimp.
Stațiunea Neptun-Olimp se remarcă prin plaje extinse, care oferă turiștilor oportunități nenumărate pentru relaxare și distracție.
Plaja din stațiunea Olimp are un aspect diferit față de cea din Neptun deoarece este presărată cu golfuri care o brăzdează din loc în loc. Plaja din Olimp este mai lată în partea de nord, unde se află Complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere – unul dintre cele mai frumoase complexuri hoteliere din stațiune, și se îngustează treptat către zona de sud, acolo unde este încadrată de o faleză mai înaltă, care a rămas locul preferat al turiștilor care obișnuiau să vină aici și în perioada comunistă.
De aici, puteți admira răsăritul sau apusul de soare și aveți ocazia să faceți niște poze foarte reușite. Totodată, dacă vă aflați în Olimp, trebuie neapărat să faceți o excursie de o zi în Delta Dunării. Biletele pot fi achiziționate direct de pe plajă. Așadar, nu ratați această oportunitate.
Plaja dispune de anumite sectoare unde pot fi închiriate șezlonguri și umbrele. Apa mării este curată și caldă, perfectă pentru înot sau sporturi nautice, iar serviciile sunt dintre cele mai bune.
Totodată, în bazele de tratament de aici se pot face ședințe de aerohelioterapie, talasoterapie și împachetări cu nămol cald și rece, dar și ședințe de electroterapie, kinetoterapie și hidroterapie, inhalații și aerosoli, foarte benefice pentru o serie largă de afecțiuni: boli reumatismale degenerative, boli reumatismale inflamatorii, boli diartritice, stări posttraumatice, boli ale sistemului nervos periferic, afecțiuni ginecologice, dereglări endocrine, boli dermatologice, tulburări respiratorii etc.
Multe dintre aceste centre balneare se află în interiorul hotelurilor și funcționează în regim permanent și dispun de instalații moderne și personal calificat.
În ceea ce privește activitățile de agrement și viața de noapte, turiștii au posibilitatea de a merge în baze de agrement. Acestea sunt amplasate atât pe lac, cât și pe plajă și aveți la dispoziție hidrobiciclete, vaporașe, skyjet-uri, dar și celebrele banane, nelipsite în sezonul estival. De asemenea, în Neptun-Olimp există câteva cluburi și bazine care oferă cursuri de înot atât copiilor, cât și adulților, dar și o pistă de karturi, spre bucuria celor mici.
Turiștii pot explora, de asemenea, natura în rezervația de la Tuzla, care se află la doar 75 km de stațiunea Olimp.
Dacă vorbim de cazare, în stațiunea Olimp sunteți întâmpinați cu o gamă variată de opțiuni de cazare, de la hoteluri de 4 stele la pensiuni mai modeste, astfel că fiecare turist va găsi aici ceva pe gustul său. Totodată, majoritatea unităților de cazare Olimp sunt dotate cu facilități moderne, piscine și restaurante care servesc preparate tradiționale românești și internaționale.
Căi de acces în stațiunea Olimp
Dacă alegeți să călătoriți cu mașina personală, în stațiunea Olimp ajungeți din DN39 (E 87), în apropiere de Mangalia faceți la stânga pe drumul de acces care duce direct către stațiune.
Dacă alegeți să călătoriți cu trenul, optați pentru linia Constanța-Mangalia, Neptun și Olimp au gară comună și anume halta Neptun. Aceasta este situată între cele două stațiuni. Accesul este ușor în ambele direcții, iar distanța pe calea ferată până la Mangalia este de 7 km, iar până la Constanța 36 km.
În concluzie, stațiunea Olimp este cu adevărat o perlă a litoralului românesc, ce combină frumusețea naturală a peisajelor și a plajelor cu o gamă variată de activități de agrement și servicii de bună calitate. Așadar, dacă doriți să vă relaxați pe plaje cu nisip fin și să profitați de tratamentele balneare de aici, stațiunea Olimp nu este doar o destinație de vară, ci o experiență de neuitat pentru toți cei care aleg să petreacă un sejur de neuitat la malul mării.
SOURCE AND TAGS