Alsacia și Lorena – 10 obiective turistice


Alsacia și Lorena – 10 obiective turistice


Alsacia și Lorena sunt două regiuni istorice din Franța, renumite pentru peisajele lor, dar și pentru moștenirea istorică și culturală. Acestea oferă vizitatorilor o varietate de atracții interesante și frumoase. Printre cele mai renumite obiective turistice din Alsacia și Lorena se numără:

 

Strasbourg

 

Acest oraș este capitala regiunii Alsacia și este renumit pentru arhitectura medievală bine conservată. Aici veți găsi impresionanta Catedrală Notre-Dame și veți putea admira, totodată, centrul vechi al orașului  numit La Petite France. Strasbourg este, de asemenea cunoscut pentru casele sale din lemn, care au fost construite în secolele XVII și XVIII - acestea sunt un exemplu autentic al arhitecturii tradiționale alsaciene.

 

Ruta vinului din Alsacia

 

Alsacia este o regiune importantă pentru producția de vinuri, așa că nu trebuie să ratați o plimbare pe celebrul ei traseu vinicol. Acesta este un itinerariu turistic de 170 de kilometri care trece prin mai multe orașe și sate pitorești, toate situate între dealurile acoperite cu viță de vie. Pe parcursul călătoriei, puteți savura vinurile locale și să descoperiți patrimoniul cultural al regiunii.

 

Colmar

 

Acest oraș  din Alsacia are o arhitectură unică și case colorate de inspirație germană, care amintesc de poveștile din copilărie. Unul dintre cele mai renumite locuri din Colmar este cartierul „Petit Venise, unde se găsesc multe case din lemn și canale pitorești, de aici și numele de „Mica Veneție. Dacă doriți, puteți face plimbări cu barca pentru a admira frumusețea împrejurimilor.

 

Castelul Haut-Koenigsbourg

 

Acest castel din secolul al XII-lea, situat pe vârful unui deal, la aproximativ 20 de kilometri de Strasbourg,  oferă o priveliște impresionantă asupra regiunii Alsacia. Castelul a fost restaurat în secolul  XX. Puteți vizita sala de mese, camerele regale și turnurile de apărare.

 

Munții Vosges

 

Această zonă montană, cu vârfuri împădurite și lacuri cristaline, este ideală pentru drumeții și sporturi de iarnă. Totodată,  Munții Vosges au și un patrimoniu cultural bogat care nu trebuie ratat, de exemplu Castelul Haut- Koenigsbourg.

 

Verdun  

 

Orașul Verdin este situat în nord-estul Franței, la aproximativ 260 de kilometri de Paris. Este un loc important al Primului Război Mondial. Aici veți putea vizita cimitirul „American Meuse-Argonne, care reprezintă o ocazie unică de a învăța despre istoria și cultura regiunii Lorena. Acest cimitir conține peste 14 000 de morminte, inclusiv pe cele ale soldaților americani care au luptat în Primul Război Mondial. Alt reper turistic este Catedrala Notre-Dame de Verdun, care datează din secolul al X-lea și este un exemplu superb de arhitectură gotică. Aceasta a fost distrusă parțial în Primul Război Mondial, dar a fost restaurată, iar acum este deschisă publicului larg.

 

Metz 

 

Este un oraș plin de viață, cu o arhitectură impresionantă. Aici puteți vizita Catedrala Sf. Ștefan, o catedrală impozantă, construită în stil gotic, care datează din secolul al XIII-lea.  Aceasta este faimoasa pentru vitraliile sale și pentru turnul înalt care oferă o vedere panoramică uimitoare asupra orașului. O altă atracție turistică a acestui oraș este Palatul Episcopal, construit în secolul al XVIII-lea, care este un exemplu impresionant al arhitecturii baroce și care găzduiește Muzeul de Arte Frumoase.

 

Catedrala Notre-Dame de Reims

 

Catedrala este situată în Reims, Lorena și este una dintre cele mai impresionante catedrale din lume. Construită în stil gotic în secolul al XIII-lea, a fost locul în care s-au încoronat regele și regina Franței timp de secole.

 

Fortul de la Douaumont

 

Este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Lorena și este situat în apropiere de orașul Verdun. Fortul a jucat un rol important în timpul Primului Război Mondial, iar acum este un muzeu care prezintă istoria bătăliilor de la Verdun.

 

Centrul Pompidou-Metz

 

Muzeul are o colecție impresionantă de artă modernă și contemporană și este cunoscut pentru arhitectura sa spectaculoasă, care include un acoperiș din sticlă ondulată.

 

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai frumoase obiective turistice din Alsacia și Lorena, regiuni care oferă o varietate de experiențe și atracții pentru vizitatori de toate vârstele.





SOURCE AND TAGS