Cele mai populare atracții din Skiathos



Cele mai populare atracții din Skiathos

Insula Skiathos ce aparține grupului de insule Sporade își surprinde numeroșii vizitatori cu pădurile sale luxuriante de pini, plajele cu nisip fin și viața de noapte intensă. Skiathos este locul ideal pentru cei ce vor să înoate în ape cristaline, să se relaxeze pe plaje cu nisip auriu, dar și pentru amatorii de drumeții.  Koukounaries, Banana, Agia Paraskevi și Troulos sunt printre cele mai impresionante plaje din Skiathos, dar există multe alte plaje mai mici superb amenajate (Ambelakia, Kanapitsa, Kolios). Cele mai populare atracții de pe insulă sunt Peșterile marine, Castelul Medieval din Skiathos și Casa memorială Papadiamantis, un important scriitor grec originar de pe insulă.

Peșterile marine

Aproape de plaja Lalaria, una dintre cele mai fotografiate plaje din Grecia, se află două peșteri marine foarte cunoscute, Skotini și Galazia. Skotini spilia (peștera întunecată) este legendara peșteră marină cu o intrare extrem de joasă și îngustă, prin care poate trece o singură barcă. Peștera are aproximativ 20 de metri adâncime și este foarte întunecată.
Galazia spilia (pestera albastra) este mai mare decât pestera Skotini și este de o frumusețe fascinantă. Aceste două peșteri sunt considerate adevărate minuni ale naturii și se numără printre cele mai frumoase atracții din Skiathos. Ambele sunt accesibile cu barca. Turiștii vin aici în număr mare, locul fiind frecventat în special de înotătorii și scafandrii care se bucură de priveliștea subacvatică.

Castelul medieval

Orașul Skiathos a fost construit strategic pe o stâncă suspendată deasupra mării, situată la extremitatea nordică a insulei. În perioada sa de apogeu, Castelul medieval avea 300 de locuințe și 22 de biserici frumoase.  În prezent, mai există o singură biserică ce stă ca o mărturie mută a trecutului glorios al Castelului. Rămășițe ale altor biserici, precum și câteva case care au fost restaurate, pot fi găsite în jurul Castelului. De pe vârful stâncii, se poate vedea partea continentală, precum și partea de nord a insulei Skopelos. De asemenea, priveliștea spre zona de plajă este absolut uluitoare.

La Castel se poate ajunge pe jos, dar drumul este destul de lung și de abrupt, de aceea este recomandabilă o excursie cu jeep-ul. Cele mai populare atracții turistice din zona Castelului sunt zidurile impunătoare ale orașului, podul mobil, băile turcești și rămășițele câtorva biserici, toate acestea făcând din vizita la castel o experiență memorabilă.

Muzeul lui Alexandros Papadiamantis

Alexandros Papadiamantis  (1851-1911), unul dintre cei mai importanți scriitori greci originari din orașul Skiathos. Construită în anii 1850-1860 de tatăl autorului, care a fost preot, casa este decorată foarte simplu, cu doar câteva piese de mobilier și obiecte de familie. La mulți ani după moartea lui Papadiamantis (în 1911), casa autorului a fost declarată monument și a fost trecută în patrimoniul Ministerului Culturii din Grecia. În 1954, casa a fost cumpărată de stat și aparține astăzi municipalității din Skiathos. În ultimii ani, casa lui Papadiamantis s-a transformat într-un muzeu dedicat vieții și operei scriitorului.  La primul etaj s-au păstrat toate obiectele care îi aparțineau lui Alexandros Papadiamantis, mobilierul și obiectele originale, în timp ce parterul, folosit de familie ca depozit, funcționează azi ca sală de expoziție și include o colecție impresionantă de manuscrise ale autorului.

În afară de aceste atracții, mai sunt multe alte locuri de văzut și activități de făcut în Skiathos. Dacă vrei să guști farmecul grecesc autentic, trebuie neapărat să vizitezi insula. Pentru mai multe detalii despre vacanțele în Skiathos organizate de HolidayOffice, ne poți da un email la office@holidayoffice.ro sau ne poți suna la numărul de telefon 021 527 50 50.

SOURCE AND TAGS