Atractii turistice de top in Hurghada Egipt



Atractii turistice de top in Hurghada Egipt

Renumită pentru plajele sale superbe, condițiile de cazare excelente și farmecul său oriental aparte, Hurghada este cea mai veche și cea mai renumită stațiune din Egipt. Descoperă, în cele ce urmează, tot ce trebuie să știi despre pachetul turistic oferit de Holiday Office și rezervă-ți sejurul în Egipt în cel mai scurt timp.

Hurghada – destinația vedetă a momentului

Nu este de mirare că Egiptul este una dintre destinațiile turistice de top din întreaga lume. Binecuvântat cu o climă excelentă pe tot parcursul anului și presărat cu plaje superbe, peisaje deșertice hipnotizante, precum și comori culturale și istorice inestimabile, Egiptul te va surprinde plăcut de fiecare dată.

Conform statisticilor, Hurghada este vizitată în fiecare lună de peste 300 000 de turiști din peste 20 de țări. Pentru nord-europeni (care reprezintă cea mai mare parte a turiștilor ce vin în Hurghada), stațiunea egipteană este o evadare perfectă pe timp de iarnă, datorită plajelor cu nisip alb și a climei foarte plăcute. Dar, chiar dacă principala atracție turistică a orașului Hurghada este zona de plajă, mai sunt multe alte lucruri de făcut și de vizitat aici, în special pentru turistii interesați de istorie și dornici de aventură.

Dacă ai ales un sejur în Hurghada organizat de Holiday Office, ai făcut cea mai bună alegere. În cea de-a doua zi a periplului tău egiptean, vei avea ocazia să traversezi deșertul într-un jeep pentru a vizita un sat autentic de beduini. Cu această ocazie vei experimenta senzații unice, vei gusta preparate tradiționale și te vei plimba cu cămila prin deșert.

Barajul Aswan și Templul Philae

Aventura egipteană va continua cu o vizită la Muzeul Nilului dar și la Barajul Aswan. Vei avea apoi ocazia să admiri și lacul Nasser, ce a rezultat în urma construcției barajului, Templul Philae, dedicat zeitei Isis, și Obeliscul Neterminat (considerat cel mai mare Obelisc din lume). Ziua se va încheia cu o plimbare cu feluca în jurul Insulei Elephantine, casa legendară a unui zeu al râului Nil, Khnum. Timp de câteva ore, te vei putea bucura de briza ușoară și vei putea admira Aswanul la apus.

Abu Simbel, Edfu, Komb Ombo

Următoarea oprire este Impozantul Templu Greco Roman din Kom Ombo. Practic, orice croazieră pe Nil include o vizită la acest templu impresionant. Templul Kom Ombo din micul oraș cu același nume aflat la 45 km nord de Aswan este un monument impresionant construit în timpul dinastiei Ptolemaice, 180–47 î.Hr. Așezământul este neobișnuit prin faptul că este dedicat atât zeului Horus – zeul protector al Egiptului, cât și zeului Sobek – zeul Nilului care au fost venerați în cele două jumătăți ale clădirii templului.

Mergând mai departe către Edfu, vei putea vizita maiestuosul Templu dedicat zeului Horus și zeiței Hathor - considerat de istorici cel mai bine conservat templu din Egipt. Acest monument a fost centrul mai multor festivaluri sacre dedicate lui Horus.

Templele Abu Simbel, aflate la sud de Aswan de-a lungul țărmului lacului Nasser, sunt cele mai faimoase monumente din Egipt, după piramide. Construite de cel mai mare faraon, Ramses al II-lea, aceste temple uriașe tăiate în stâncă au marcat granița sudică a Imperiului Egiptean cu Nubia în perioada de vârf a Imperiului. Templele gemene au fost construite în cinstea regelui Ramses și a reginei Nefertari și pentru a comemora victoria faraonului la bătălia de la Kadesh. După o seară minunată petrecută la bordul vasului de croazieră, te vei îndrepta către templele de la Luxor și Karnak.

Luxor, Karnak

Complexul de temple din Karnak situat în zona Thebei – fosta capitală a Egiptului antic – te va introduce în continuare într-o lume de basm, presărată cu temple, capele, stâlpi gigantici, grupuri statuare impresionante și alte construcții ce-ți vor tăia răsuflarea.

Vei merge apoi către o altă atracție importantă pentru turiștii din întreaga lume, și anume templul din Luxor care a fost clădit în cea mai mare parte în timpul faraonului Amenophis III și a fost ridicat în cinstea zeului Amun. De aici provine unul din obeliscurile de granit care se află azi la Paris în Place de la Concorde. Opțional, te poți plimba cu balonul cu aer cald peste Nil pentru a admira priveliștea oferită de Templul Karnak, Templul Hatshepsut, Ramesseum și Valea Dunarii.

Valea Regilor, Templul lui Hatshepsut– Hurghada

Pe malul de vest al Nilului, poți vizita monumente antice precum: fascinanta Valea Regilor (cu mormintele faraonilor, vechi de 3600 de ani), Templul Reginei Hatshepsut și Coloșii lui Memnon (cele două statui gigantice din piatră care păzesc templul Faraonului Amenhotep al III-lea).  Cele două statui din cuarțit care au peste 20 de metri înălțime și o greutate de peste 200 de tone au fost deteriorate de-a lungul timpului, iar aerul ce trecea prin fisurile statuilor producea anumite sunete în fiecare dimineață în zori. Aceste sunete au dus la nașterea unor legende, conform cărora cei care auzeau “cântecul” statuilor aveau noroc (vocea lui Memnon). Această legendă a atras călători din toată lumea timp de două secole. 

Piramidele și Muzeul de Arheologie

Evident, o excursie în Egipt nu poate fi completă fără o vizită la Piramide și la Muzeul de Egiptologie. Așadar, te vom însoți în continuare spre Cairo, pentru a admira Piramidele: Keops, Kephren & Mikerinos, una din cele 7 minuni ale lumii, misteriosul Sfinx, care datează din timpul lui Kephren, dar și Templul Văii, care apartine Piramidei Kephren. În cadrul Muzeului de Egiptologie, vei putea admira peste 250.000 de artefacte autentice care datează de 5000 de ani, inclusiv o expozitie exclusivista dedicată lui Tutankamon - o colecție de obiecte din aur si bijuterii care au fost îngropate in mormântul faraonului timp depeste 3.500 de ani.

Dacă ți-am trezit interesul și vrei să vizitezi Egiptul în curând, ne poți contacta prin email la: oferte@holidayoffice.ro sau la telefon 021 5275050 pentru rezervări sau pentru mai multe detalii despre sejururile oferite de Holiday Office,


SOURCE AND TAGS