Atractii turistice de top in Monaco



Atracții turistice de top în Monaco

Micul principat Monaco este considerat bijuteria Mediteranei, atrăgând sute de mii de turiști anual cu hotelurile sale mărețe, restaurantele rafinate, magazinele elegante, cazinourile strălucitoare și portul său de iahturi. Monte Carlo a fost dintotdeauna locul de întâlnire al celor bogați și faimoși. Dacă nu ai reușit încă să vizitezi această destinație de lux, iată câteva motive pentru a planifica în curând un sejur în Monaco.

Palatul Princiar

Începând cu luna aprilie și până în octombrie, apartamentele de stat ale Prințului Albert al II-lea sunt deschise pentru turiști, iar vara, curtea este un loc generos folosit pentru organizarea de concerte. Istoria palatului princiar din Monaco a început în anul 1191, când a palatul fost construit ca o fortăreață genoveză pentru familia Grimaldi care a locuit aici încă din 1297.

Cazinoul din Monte-Carlo

Complexul de jocuri de noroc si divertisment din Monte Carlo include cazinoul, Marele Teatru (Opera) din Monte-Carlo si sediul companiei de balet Les Ballets de Monte Carlo. Dacă vrei să-ți încerci norocul la cazino, vei fi întâmpinat de la intrare de strălucire și glamour și vei putea să experimentezi stilul de viață opulent al milionarilor. Clădirea cazinoului - opera lui Charles Garnier, arhitectul Operei din Paris - este proprietatea Société des bains de mer de Monaco, o companie publica in care guvernul din Monaco și familia domnitoare (Casa Grimaldi) au majoritatea acțiunilor.

Muzeul Național din Monaco

Muzeul Național din Monaco - un loc unde expun artiștii moderni în vogă - are două sedii : Villa Sauber și Villa Paloma. Expozițiile prezintă lucrări de design și artă contemporană modernă, iar artiștii își pot prezenta lucrările în fiecare locație pentru o perioadă de doi ani.

Muzeul Oceanografic

Nu poți vizita Principatul Monaco fără a intra la Remarcabilul Muzeu Oceanografic, unde arta și știința se îmbină pentru a crea o colecție impresionantă și memorabilă. Clădirea muzeului a fost construită în 1910 pe marginea celebrei stânci din Monaco, iar Faimosul explorator Jacques Cousteau a fost director al muzeului din 1957 până în 1988. Muzeul de științe marine conține expoziții ale diverselor specii de faună marină, colecții de obiecte legate de exploatarea marină, precum și obiecte cu scop cultural sau materiale extrase din mare.

Monaco Grand Prix


Monaco este de asemenea faimos pentru Grand Prix-ul ce are loc aici an de an. Cursa de Formula 1 are loc de obicei în luna mai, când străzile înguste  ale orașului se animă. Circuitul de la Monte Carlo este considerat una dintre cele mai importante și prestigioase curse din lume, care, împreună cu Indianapolis 500 și Cursa de 24 de ore de la Le Mans, formează Triple Crown of Motorsport.

Le Jardin Exotique

Iubitorii de natură sunt invitați să viziteze le Jardin Exotique, unde pot admira o gamă largă de plante și o grădină de cactusi.  Grădina a fost inaugurată în 1933 și prezintă plante din zonele aride ale Peninsulei Arabe, Mexic și America Centrală și de Sud. Achiziționând un bilet de 11 USD (pentru adulți) pentru a intra în grădină, sunteți invitați să explorați Muzeul de Antropologie Preistorică și Peștera Observatorului, unde au fost descoperite oasele unor animale preistorice.

La Chaumiere


Dacă vizitezi le Jardin Exotique, trebuie să te oprești la restaurantul La Chaumiere aflat în imediata apropiere, pentru a încerca mâncarea tradițională monegască - pachete de foietaj umplute cu brânză și spanac și alte specialități delicioase.

Pe urmele lui Grace Kelly

Pe 13 septembrie 1982, în timp ce se întorcea cu mașina la Monaco de la reședința ei din Roc Agel, Grace Kelly a suferit un mic accident vascular cerebral și a pierdut controlul mașinii pe care o conducea. Prințesa a fost rănită grav și a murit a doua zi la spital. În apropierea locului accidentului se află grădina de trandafiri care a fost amenajată ca un omagiu adus Prințesei.

Pavilioanele în formă de piatră

În anul 2014, peisajul zonei comerciale din Monaco s-a schimbat datorită construirii de-a lungul zonei pietonale din grădinile Boulingrins a cinci structuri ce par rupte dintr-un film SF. Aceste pavilioane găzduiesc douăzeci de magazine de lux (Miu Miu, Piaget, Yves Saint Laurent, Sonia Rykiel).

Acestea sunt doar câteva din atracțiile care te așteaptă în Principat. Rezervă-ți sejurul în Monaco și bucură-te de tot ce are de oferit această destinație uimitoare. Dacă vrei să te ajutăm să-ți planifici un sejur de vis în Monaco, contactează-ne pe mail la office@holidayoffice.ro sau la telefon 021 5275051 pentru a-ți oferi mai multe detalii despre ofertele noastre de călătorie.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare