Atracții turistice de neratat în Azuga – ce trebuie să știi?



Atracții turistice de neratat în Azuga – ce trebuie să știi?

O locație atât de mică cu un farmec atât de mare, Azuga, această  bijuterie a stațiunilor montane de pe Valea Prahovei te va surprinde în mod plăcut. Indiferent de sezonul în care alegi să vizitezi acest cadru natural de excepție, zona nu te va dezamăgi și aici găsești ceva de făcut pentru orice personalitate.

Principala activitate economică a locurilor este turismul, iar în anii ce au trecut zona a beneficiat de foarte multe lucrări de modernizare, oferind servicii de cazare și facilități la standarde europene. Peisaje naturale impresionante, trasee montane pentru toate sezoanele.

Domeniul schiabil Azuga

Stațiunea montană Azuga se poate lăuda cu prima pârtie de schi din România omologată de Federația Internațională de Ski, pârtia Sorica. În 2017 s-a inaugurat aici și o telegondolă, iar astăzi zona este recomandată ca cea mai bună locație pentru cei ce de abia se inițiază în sporturile de iarnă. Pârtiile din Azuga oferă diferite lungimi și grade de dificultate: Sorica -2100m, Cazacu -1920m, Cazacu varianta -400m, Cazacu Bretea -715m, Sorica sud -770m, La Stana -910m și informații relevante în timp real postate pe mediul online.

Dacă nu vrei să schiezi, pârtiile Azuga sunt dotate și cu pârtie de sanie și două pârtii pentru Snow Tubing, se pot face drumeții și orientări turistice, snowboard, cățărare, se închiriază echipamente și ai parte de cei mai buni instructori. În fapt, această stațiune de mici dimensiuni a dat startul sezonului de sporturi de iarnă în zonă sau a ocupat poziție fruntașă în aceasta.

Drumeții și activități de vară

Sezonul cald atrage un număr foarte mare de turiști în zonă datorită numeroaselor trasee montane disponibile aici și în vecinătăți. Datorită faptului că stațiunea oferă facilitățile necesare grupurilor mari și acomodării acestora, ea este una populară pentru excursii de grup, concedii cu familia sau activități de teambuilding.  Deși sezonul de iarnă oferă o gamă largă de posibilități turiștilor, acestea abundă și pe sezonul cald: drumeții și orientări turistice la pas sau cu bicicleta, cățărare și escaladare, pescuit și vânat sportiv, relaxare în centre Spa, restaurante, pub-uri și terase cu rețete delicioase, sală de biliard și bowling și chiar un club de noapte. 

Pentru cei ce adoră sportul în aer liber, nu lipsesc terenurile de tenis și volei pe zgură sau cele de fotbal, și posibilitatea de închiriere biciclete sau echipament de sezon. De la un picnic în mijlocul naturii la adrenalină, la Azuga găsești puțin din toate. Un contrast inedit între modern și natură unde dimineața poți face o drumeție sau poți merge să explorezi, după amiază te relaxezi la un centru Spa și seara te bucuri de o cină cu prietenii.

Explorează vecinătățile

Zona Valea Prahovei este o zonă în plină expansiune turistică și cu multe de oferit. Ajuns aici parcă este și păcat să nu vizitezi lucrurile minunate din împrejurimile stațiunii Azuga. Cele mai apropiate repere de trecut în itinerariu sunt Bușteni la cca 7 km distanță, Sinaia la 17 km și Predeal la numai 9 km. Pasionat de istorie? Vizitează castelul Peleș și Pelișor din Sinaia sau Castelul Cantacuzino din Bușteni. Pasionat de natură și peisaje, testează o călătorie cu telecabina din Bușteni până la misterioasele formațiuni naturale „Babele și Sfinxul”. Legătura între aceste obiective turistice și Azuga se poate face ușor cu mașina personală, dar și bazându-vă pe infrastuctura locală de transport. Sunt disponibile atât variante de tren, cât și de autocar sau microbuz între localitățile vecine.

Mergi puțin mai departe și fă o oprire de o zi în orașul medieval Brașov, sau aventurează-te până la Bran și fă o plimbare până la Castelul Bran. Oricare ar fi traseul ales nu uita să citești pe blog-ul nostru care sunt cele mai importante opriri de trecut în traseu.

Stațiunea montană Azuga este o destinație de vacanță ce nu trebuie ratată. Aceste locuri trebuie vizitate măcar o dată pentru a înțelege farmecul zonei. Plimbări lungi, drumeții, explorare, relaxare sau aventuri și sporturi extreme, experiențe culinare inedite și petreceri de pomină. O recomandăm cu drag ca destinație și suntem siguri că vei vrea să revii aici cu drag. Iar dacă deja te-am convins  să-ți petreci următoarea vacanță în Azuga, contactează-ne pentru a-ți oferi mai multe detalii despre pachetele noastre turistice.


SOURCE AND TAGS