Ayia Napa: de ce este considerat micul paradis din Cipru?



Ayia Napa: de ce este considerat micul paradis din Cipru?


Îți place soarele, nisipul fin, marea și distracția? Atunci Ayia Napa este locația în care ar trebui să pleci în următoarea vacanță. Acum mult timp un sat de pescari, în prezent un mic paradis din Cipru, cam așa este cunoscută destinația turistică cu nume exotic: Ayia Napa.

Cipru este o țară ideală pentru persoanele care adoră marea, dar și istoria. Plină de insule și plaje fine, această țară este vizitată în fiecare an de mii de turiști care promit că se vor întoarce și vara următoare. La fel ca în cazul fiecărei țări, Cipru are propria sa locație supranumită “micul paradis”, locație ce încântă încă de la prima vedere cu peisajele sale superbe și greu de egalat. Ayia Napa este cea mai frumoasă și mai renumită stațiune litorală din întreaga țară.

Fiecare stațiune are ceva special așa cum probabil ați observat și voi în locurile în care ați mers până acum. Ei bine, spre deosebire de toate celelalte locații Ayia Napa are mai multe elemente speciale de care oamenii sunt încântați de fiecare dată. Chiar dacă este o destinație extraordinară pentru distracție, mulțimea de baruri și cluburi permite și persoanelor cu familii să se relaxeze și să se simtă bine printre tinerii petrecăreți.
Probabil că vă întrebați deja de este atât de specială această destinație și de ce a fost supranumită “micul paradis” al Ciprului. Ei bine, vă vom prezenta mai departe câteva motive pentru care Ayia Napa se bucură de acest titlu.

Amplasarea

Stațiunea este poziționată cât se poate de bine, pe malul Mării Mediterane. Priveliștea din această zonă este absolut uimitoare, iar nisipul alb strălucitor și apa albastră limpede transformă locația într-o adevărată destinație exotică. Vegetația luxuriantă contribuie și ea la obținerea unei imagini demne de fotografiat, întreaga zi. Datorită amplasării, dar și datorită activităților intense de amenajare și îngrijire, Ayia Napa oferă o imagine desprinsă din filme.

Activitățile

Chiar dacă are o suprafață destul de mica, Ayia Napa oferă o mulțime de activități pentru turiștii de toate vârstele. Apele cristaline sunt traversate constat de bărcuțe, vapoare și yachturi pregătite să transporte turiștii în cele mai ascunse colțuri ale insulei. Prin intermediul acestor mijloace de transport, oamenii pot vizita locurile greu de observat de pe plajă și se pot bucura de sesiuni inedite de scufundări. Fiind o apă foarte limpede, zona este ideală pentru descoperirea minunilor subacvatice cu ochiul liber.

Distracția

Datorită numărului foarte mare de turiști dornici de distracție, stațiunea a deschis o mulțime de discoteci, baruri și cluburi pregătite să țină turiștii pe ringul de dans până la răsărit. Există o mulțime de locații din care poți alege, atât în aer liber, cât și în interiorul clădirilor. Stațiunea este plină de zâmbete de dimineața până seara. În ceea ce privește distracția, aceasta este destinația din care chiar ai de unde să alegi.

Formațiunile stâncoase

Malurile Ciprului sunt realizate din calcar, iar datorită expunerii la vânt și valuri, acestea s-au transformat în adevărate opere de artă. Procesele naturale au contribuit la formarea unor formațiuni stâncoase absolut superbe, țărmul stațiunii căpătând astfel un aspect rar întâlnit. Multitudinea de grote și golfuri care s-au format pe cale naturală oferă o imagine extrem de plăcută stațiunii, demonstrând încă o data cât de frumoasă este Ayia Napa.

“Micul paradis” al Ciprului este fără doar și poate, un loc special. Majoritatea obiectivelor turistice au fost realizate pe cale naturală, iar modul în care factorii naturali au contribuit la obținerea acestora este uimitor. Există o mulțime de fotografii cu locurile frumoase ale stațiunii, însă cele mai frumoase colțuri sunt observate doar prin intermediul ochilor. Tocmai de aceea trebuie să mergeți într-o vacanță în aceste locuri ca să vă convingeți că toate cele spuse mai sus nu sunt doar mituri.


SOURCE AND TAGS