Bansko: 5 motive pentru a vizita această destinație



Bansko: 5 motive pentru a vizita această destinație


Bansko este unul dintre cele mai renumite orașe din Bulgaria, iar acest lucru este datorat poziționării sale geografice, dar și reliefului specific. De-a lungul timpului, Bansko a devenit cea mai modernă stațiune de schi de pe teritoriul acestei țări, fiind cunoscută în întreaga lume pentru serviciile pe care le oferă. Chiar dacă este un renumit domeniu schiabil, Bansko a dovedit de-a lungul timpului că este mai mult decât o stațiune de schi, este o adevărată destinație de vacanță.

Indiferent care ar fi perioada din an în care ne aflăm, Bansko oferă oportunități numeroase prin care vacanța poate deveni una de vis. Este adevărat faptul că stațiunea se bucură de cel mai mare număr de turiști pe parcursul iernii, însă sunt foarte multe persoane care doresc să descopere frumusețile acestui loc atunci când temperaturile sunt mai prietenoase.

Există multe locuri din Bansko care merită descoperite, iar tocmai de aceea vacanța ar trebui să fie împărțită între domeniul schiabil și celelalte obiective turistice. Iată principalele 5 motive pentru care această destinație de vacanță merită vizitată:

Domeniul schiabil

Datorită reliefului său, Bansko și-a dezvoltat de-a lungul timpului adevărate paradisuri schiabile. Acestea sunt apreciate și căutate în fiecare an de către împătimiții sporturilor de iarnă din întreaga lume. Cei aproximativ 70 km de pârtii, zăpada proaspătă, nocturna, dar și numeroasele unități de cazare transformă stațiunea Bansko într-un domeniu schiabil demn de apreciat. Această destinație este ideală pentru cei care vor să ia contact cu schiurile sau placa de snowboard, fie că se află la început de drum sau sunt deja avansați în acest domeniu.

Orașul vechi Bansko

Istoria este la ea acasă pe teritoriul acestui oraș, iar cunoștințele pe care oamenii de pretutindeni le au despre acest oraș sunt destul de limitate. Bansko este unul dintre cele mai vechi orașe de la poalele Munților Pirin, iar acest aspect este cunoscut, de regulă, doar de către localnici.

Chiar dacă este o stațiune modernă în momentul de față, Bansko și-a păstrat totuși autenticitatea prin arhitectura construcțiilor și conformația orașului. Este adevărat faptul că au apărut foarte multe construcții moderne în ultima perioadă, însă străduțele înguste și autentice și casele vechi și fascinante și-au păstrat aspectul până în zilele noastre.

Orașul vechi se bucură de o priveliște impresionantă fiind vegheat în permanență de crestele înzăpezite ale munților. Este o locație care merită să fie vizitată, fiind o atracție turistică specială.

Patinoarul din Bansko

Cât timp luați pauză de la vizitarea orașului vă puteți distra alături de cei dragi la patinaj. Patinoarul din Bansko își ține porțile deschise pe tot parcursul iernii și oferă echipamente atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Dacă vă place să practicați acest sport, veți avea parte de momente amuzante, de neuitat împreună cu întreaga familie.

Safari cu snowmobilul

Este un concept relativ nou dedicat persoanelor care iubesc adrenalina, un concept ce ține turiștii cât mai aproape de zăpadă. O astfel de experiență se realizează pe un traseu special amenajat sub supravegherea unei echipe de specialiști. Dacă vreți să vă bucurați de o astfel de experiență trebuie să purtați un echipament de protecție și să aveți minim 16 ani împliniți.

SPA în Bansko

După o zi plină de activități vă puteți relaxa într-unul dintre centrele SPA prezente pe teritoriul stațiunii. Există foarte multe hoteluri care oferă această posibilitate, însă puteți opta și pentru locații independente renumite pentru astfel de procese de relaxare. Vă puteți bucura de masaj, piscină, jacuzzi sau chiar terapii astfel încât vacanța să fie specială în adevăratul sens al cuvântului.

După cum puteți observa, Bansko este mai mult decât o stațiune de schi și oferă posibilități multiple de relaxare pentru turiștii de pretutindeni. Fie că sunteți iubitori de sporturi de iarnă sau sunteți pasionați de istorie, Bansko este o destinație potrivită de vacanță.


SOURCE AND TAGS