Barcelona - 10 obiective de inclus pe lista de vizitat



Barcelona - 10 obiective de inclus pe lista de vizitat

Barcelona este al doilea cel mai mare oraș din Spania după Madrid și este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Această metropolă europeană este îndrăgită și vizitată în fiecare an de un număr foarte mare de turiști, acest fapt fiind datorat obiectivelor turistice și arhitecturii locale. Barcelona este un loc în care istoria și modernismul pot fi admirate în același timp, un loc în care nu ai cum să te plictisești.

Un oraș al artelor, un oraș plin de viață, cam așa este caracterizată Barcelona. Capitala Cataloniei se bucură de mult soare pe tot parcursul anului iar acest aspect favorizează vizitarea celor mai frumoase obiective turistice de pe acest teritoriu.

Ce obiective turistice din Barcelona ar trebui să îți pui pe listă?

Vacanța în Barcelona nu ar trebui să fie scurtă pentru că timpul nu îți va permite să descoperi toate colțurile uimitoare de pe acest tărâm. La fel ca în cazul altor destinații turistice aici există câteva obiective pe care chiar nu ar trebui să le ratezi. Așadar, pregătește o foaie și un pix și pregătește-te să îți construiești pe loc lista celor mai importante 10 obiective turistice din Barcelona.

Iată ce ar trebui să incluzi în următoarea ta vacanță:

1.    Sagrada Familia

Sagrada Familia este de departe cel mai cunoscut obiectiv turistic din Barcelona și este lesne de înțeles de ce. Arhitectura sa impresionantă datează încă din anul 1882, construcția fiind ridicată în totalitate în stil gotic. Acest obiectiv impresionant este are o înălțime de 170 de metri și este amplasat în centrul orașului Barcelona. Simbolul Barcelonei poate fi vizitat în fiecare zi pe tot parcursul anului.

2.    Parcul Guell

Este al doilea cel mai cunoscut obiectiv turistic din Barcelona și totodată unul dintre cele mai frumoase parcuri din Europa. Parcul Guell a fost proiectat de același artist celebru ca și în cazul construcției Sagrada Familia, Antoni Gaudi. Întregul parc conține amprenta lui Gaudi, sculpturile și construcțiile fiind specifice stilului său. Vizitarea acestui obiectiv turistic poate dura și 4 ore având în vedere întinderea sa impresionantă.

3.    Casa Batllo

Casa Batllo a fost la origini doar o locuință până în momentul în care același Antoni Gaudi a decis să o renoveze pentru o familie de clasă medie din Barcelona. În urma renovării, această locuință a căpătat un aer magic având o fațadă colorată și decorată cu mozaic și ceramică. Stilul celebrului artist este recunoscut încă de la prima vedere după liniile nedefinite și stilul arhitectural.

4.    Fântâna de la Montjuic

A fost construită în anul 1929 și este un spectacol uimitor de lumini, muzică și efecte vizuale. Această fântână este ideală pentru vizitele nocturne, atunci când atmosfera de sărbătoare este resimțită din plin. Piața în care este amplasată fântâna este plină de oameni dornici să își petreacă momente de neuitat alături de cei dragi.

5.    Barceloneta

Barcelona este construită pe malul mării iar tocmai de aceea plajele sunt foarte aproape de centrul orașului. Cea mai populară plajă din Barcelona este plaja Barceloneta și este la o distanță de câteva minute de centrul orașului. Plaja Barceloneta are un nisip fin auriu și o apă limpede turcoaz. Este plină de turiști în fiecare zi din an fiind locul ideal pentru relaxare dar și pentru sporturile extreme pe apă. Dacă îți place plaja și vrei să te bronzezi într-un loc special atunci trebuie neapărat să treci plaja Barceloneta pe lista obiectivelor turistice.

6.    Muzeul Ciocolatei

Un obiectiv turistic delicios unde biletul de intrare este chiar un baton de ciocolată. Este probabil cel mai interesant muzeu tematic din Barcelona fiind plin de sculpturi realizate din ciocolată. Pot fi văzute clădiri, viețuitoare sau chiar oameni realizați din ciocolată. Sculptura celebrului fotbalist Messi este realizată în întregime din ciocolată și este amplasată la locul de onoare.

7.    Muzeul Picasso

Dacă ești pasionat de artă iar Picasso este unul dintre artiștii tăi preferați atunci trebuie neapărat să vizitezi muzeul Pablo Picasso. Acolo vei vedea una dintre cele mai complete colecții de opere realizate de acest celebru artist. În momentul actual muzeul conține 3500 de lucrări care atrag în fiecare an mii de pasionați de artă.

8.    Camp Nou

Barcelona are un loc important în lumea fotbalului mondial iar acest aspect este transpus în totalitate pe stadionul Camp Nou. Stadionul echipei F.C. Barcelona poate fi vizitat de către turiști în afara perioadelor campionatelor sportive. Este cel mai mare stadion de fotbal din Europa și a fost inaugurat în anul 1957. În incinta stadionului se află și muzeul echipei de fotbal unde pot fi văzute toate trofeele câștigate de-a lungul timpului.

9.    Parcul de distracții Port Aventura

Iubitorii de adrenalină nu au cum să rateze acest loc plin de distracție din Barcelona. Parcul este plin de carusele de diferite dificultăți iar singurul punct slab al acestuia este că se află departe de centrul orașului. Călătoria până în acest loc este de aproximativ o oră cu un mijloc de transport în comun însă chiar merită efortul.

10.    Parcul Citadelei

Este cel mai potrivit loc de relaxare din toată Barcelona. Parcul Ciutadelei este o adevărată oază de relaxare înconjurată de verdeață și priveliști impresionante. Parcul este format din alei pietruite potrivite pentru plimbările lungi și are în componența sa și o grădină zoologică. Este un obiectiv turistic de vizitat la final de vacanță pentru o relaxare completă înainte de plecare.
Lista obiectivelor turistice din Barcelona poate continua cu multe alte locuri inedite de pe acest tărâm. Acestea 10 sunt câteva dintre cele mai frumoase împrejurimi care vă pot transforma vacanța într-un sejur de basm.


SOURCE AND TAGS