Barcelona – o destinație de neratat indiferent de sezon



Barcelona – o destinație de neratat indiferent de sezon

Barcelona este unul dintre cele mai importante orașe de pe teritoriul Spaniei fiind o destinație turistică foarte apreciată. Este capitala Cataloniei și totodată al doilea cel mai mare oraș din țară, având o suprafață de 101,9 km pătrați și o populație de aproximativ 1,62 milioane de oameni. Orașul Barcelona este amplasat în nord-estul Spaniei, pe coasta Mării Mediterane la 160 de km de Munții Pirinei.

Clima în Barcelona

Orașul Barcelona este caracterizat de un climat mediteraneean în care verile sunt foarte fierbinți. Temperaturile în timpul verii ajung până la pragul de 30 de grade, iar în restul anului temperaturile se mențin destul de prietenoase. În timpul iernii se pot înregistra temperaturi de 14 grade celsius, iar acest aspect transformă Barcelona într-un loc ideal pentru vizitare pe tot parcursul anului.

Pentru cei care își doresc o vacanță însorită, ideală pentru un bronz uniform, cea mai potrivită perioadă de vizitare este iunie-august. Atunci temperaturile sunt foarte ridicate atât ziua, cât și noaptea, iar precipitațiile aproape inexistente. Pentru cei care își doresc o temperatură mai redusă, ideală pentru plimbările lungi, perioadele cele mai potrivite sunt aprilie-mai și septembrie-noiembrie.

Accesul în Barcelona

Barcelona este considerat unul dintre cele mai atrăgătoare orașe din Europa de Vest, iar tocmai din acest motiv mii de turiști trec granițele țării în fiecare an pentru această destinație turistică. Accesul în oraș se poate face din țările europene folosind doar actul de identitate, fiind susținută petrecerea vacanțelor pe acest teritoriu.

Călătoriile pot fi realizate cu orice mijloc de transport, însă cel mai ales din ultima perioadă este avionul. Pentru cei care își doresc să călătorească cu avionul, Barcelona pune la dispoziție un aeroport care poartă denumirea de el Cikhad. Aici sunt acceptate o mulțime de zboruri în fiecare zi, iar distanța către centrul orașului este de doar 10 km. Pentru cei care își doresc să călătorească cu trenul, Barcelona oferă, de asemenea, o locație de acces. Este vorba despre gara centrală Estacio de Sants cea care permite circularea trenurilor internaționale.

Odată pătrunși în oraș puteți beneficia de multe alte mijloace de transport în comun care să vă folosească la distanțele scurte în interiorul orașului. În Barcelona puteți călători cu metroul, trenul, mașina personală, autobuzul sau chiar bicicleta.

Sezoanele turistice în Barcelona

Fiind o destinație turistică renumită, Barcelona se bucură în zilele noastre de patru sezoane turistice. La fel ca în cazul tuturor celorlalte destinații, există perioade când numărul de turiști este foarte mare și perioade în care numărul de turiști este redus. În cazul Barcelonei, cei mai mulți turiști sunt înregistrați în perioada iulie-august atunci când este considerat sezonul de vârf, iar cel mai mic număr de turiști este înregistrat în perioada ianuarie-februarie atunci când este considerat extrasezon extrem. Între aceste două sezoane mai există perioade de extrasezon și sezon de vârf, Barcelona având astfel 4 sezoane turistice.

Cultura în Barcelona

Barcelona este un amestec de influențe și culturi, iar tocmai din acest motiv împrejurimile vor impresiona instant fiecare vizitator. Aici modernismul se îmbină perfect cu tradiția, iar această îmbinare este transpusă atât prin arhitectura locală, cât și prin tradițiile locale prezente.

De-a lungul timpului, orașul și-a păstrat aspectul gotic, majoritatea construcțiilor rămânând intacte din punct de vedere estetic. Cu toate acestea, fiecare străduță a orașului este învăluită într-o atmosferă de sărbătoare unde muzica modernă și ținutele extravagante sunt întâlnite la fiecare pas. În felul acesta cultura locală spaniolă este alăturată vieții de noapte moderne obținând un rezultat cu adevărat uimitor.

Cazarea în Barcelona

Fiind o destinație de vacanță importantă, Barcelona oferă o mulțime de unități de cazare pentru toate buzunarele. De la hoteluri de 2 stele până la hoteluri de 5 stele extrem de luxoase, turiștii își pot alege oricând camerele potrivite și condițiile de ședere ideale.

Pentru unitățile de cazare, prețurile sunt stabilite în funcție de mai multe criterii: poziționarea, clasificarea, perioada sejurului, dar și serviciile incluse. În ceea ce privește perioada sejurului, cele mai scăzute prețuri la unitățile de cazare sunt în luna noiembrie, iar cele mai crescute sunt în luna iunie.

Gastronomia în Barcelona

Acest oraș este cunoscut pentru faptul că are o gamă foarte variată de bucătării și opțiuni de ambianță. Este destinația de vacanță potrivită pentru gurmanzi oferind turiștilor atât bucate tradiționale, cât și preparate moderne și sofisticate. Tradiția culinară a Barcelonei este una îndelungată, iar preparatele tradiționale îndrăgite se prepară de sute de ani după aceeași rețetă.

Dacă îți dorești să te răsfeți cu preparate culinare tradiționale, atunci trebuie să optezi pentru un restaurant cu specific local. Aici vei putea degusta celebra paella, deliciosul bombas sau autenticul preparat din Catalonia, Calcot. Aceste preparate împreună cu desertul crema catalană sunt unele dintre cele mai îndrăgite bucate de pe teritoriul Spaniei.

Barcelona este o comunitate autonomă care atrage în fiecare an mii de turiști. Acest mare oraș este o destinație turistică în adevăratul sens al cuvântului, iar turiștii care aleg să își petreacă vacanțele aici sunt de-a dreptul fascinați.


SOURCE AND TAGS