Batumi, o destinație de vacanță surprinzătoare



Batumi, o destinație de vacanță surprinzătoare 

Batumi este un oraș georgian superb, cu o istorie interesantă și un patrimoniu cultural bogat. Un sejur în Batumi nu ar fi complet fără o vizită în orașul vechi, o baie în apele calde ale Mării Negre, și o degustare de vin georgian. Iată câteva informații care te vor ajuta să planifici o vacanță de vis în Batumi Georgia.  

Istoria orașului 

Batumi are o istorie veche și zbuciumată, care și-a pus amprenta asupra arhitecturii, dar și asupra gastronomiei și obiceiurilor. Orașul a fost locuit încă din cele mai vechi timpuri iar prezența portului a avut un rol important în dezvoltarea zonei. Cea mai importantă transformare a localității a avut loc în secolul al XIX-lea, când Batumi a fost sub stăpânire rusească (În 1878, Batumi a fost anexat de Imperiul Rus în concordanță cu Tratatul de la San Stefano între Rusia și Imperiul Otoman). 
Atunci au fost puse bazele industriei iar Batumi a fost conectat cu Baku, Azerbaidjan prin calea ferată, pentru a facilita transportul petrolului către restul lumii. Stilul eclectic al caselor vechi rămâne ca mărturie a acelor vremuri.

Mai târziu, Batumi a devenit o stațiune modernă, în orașul vechi aflându-se încă multe dintre clădirile distinse care găzduiau și distrau oaspeții aristocrați ruși în secolul al XIX-lea.

Atracții turistice de neratat

Bulevardul Batumi 

Amenajată inițial în 1881, promenada de pe malul mării se întinde acum pe o distanță de 7 km, dar există deja planuri de extindere cu încă 13 km până la granița cu Turcia. Printre punctele de atracție din această zonă se numără roata Ferris, un far construit în 1882 și Alphabetic Tower – o spirală futuristă cu o înălțime de de 130 m, care afișează toate literele alfabetului georgian. 

Bulevardul mărginit de copaci continuă spre sud, pe lângă zgârie-nori recent construiți, fântâni arteziene, cafenele și baruri. Acesta este locul perfect pentru a vedea apusul peste Marea Neagră și pentru a te bucura de priveliștea strălucitoare a orașului modern.

Orașul Vechi 

Construite cu peste un secol în urmă, casele neoclasice din Orașul vechi au balcoane din fier forjat cu viță de vie susținută de coloane impunătoare. Zona găzduiește cea mai veche biserică din Batumi, construită în 1865 și dedicată Sfântului Nikoloz. Vizavi de biserică se află Piața Piazza, modernizată în 2009, care găzduiește numeroase cafenele, baruri și restaurante. Dacă vrei să te delectezi cu un vin georgian, trebuie să știi că cele mai apreciate soiuri sunt Rkatsiteli (vin alb) și Saperavi (vin roșu).  Există însă multe alte vinuri, la fel de bune, Georgia fiind considerată patria vinului. 

În apropiere de Piazza se află Piața Europei, cu vechiul oficiu poștal transformat într-un hotel de lux și un soclu enorm acoperit cu o statuie a Medeei care ține în mâini lâna de aur. Dacă vrei să admiri orașul de sus, poți să iei telecabina Doppelmayr, care te va duce în zece minute în vârful dealului ce străjuiește orașul. 

Grădina Botanică

La nouă kilometri nord de orașul Batumi se află vastele grădini botanice, fondate în anul 1912, într-o regiune care se numește Capul Verde (în apropiere de satul georgian Mtsvane-Kontskhi). Aici vei găsi peste 5000 de specii de plante adunate nu doar din regiune, ci și din alte climate subtropicale, inclusiv Japonia și Himalaya. Impunatorul parc este împărțit în 21 de zone, fiecare dintre acestea corespunzând unei regiuni naturale a Pământului. 

Dacă vrei să vizitezi fascinantul oraș Batumi, ne poți contacta pentru a discuta despre pachetele noastre turistice în Georgia. 


SOURCE AND TAGS