Bodrum - bijuteria litoralului turcesc


Bodrum - bijuteria litoralului turcesc


Există mii de orașe pe care poți alege să le vizitezi, dar numai câteva dintre acestea pot întrece ceea ce are de oferit orașul Bodrum - cunoscut în antichitate sub numele de Halicarnas (Halikarnassos). Orașul situat pe coasta Mării Egee, pe o peninsulă din apropierea insulei Kos, este una dintre cele mai vizitate destinații de vacanță din Turcia și un loc care cu siguranță vă va fermeca.

Cum ajungi la Bodrum

Dacă-ți place să conduci, în aproximativ 18 ore poți ajunge la Bodrum cu mașina personală. Dacă te cazezi o noapte în Canakkale sau Istanbul, drumul devine mai ușor suportabil.
Poți ajunge în stațiune și cu trenul, pe ruta București – Istanbul – Bodrum. Dar cel mai rapid și confortabil mijloc de transport este de departe avionul, cu care poți ajunge în Bodrum în aproximativ 2 ore, la un preț de aproximativ 200 euro.

Când să vizitezi Bodrumul

Cele mai călduroase luni din an sunt iulie, august și septembrie. De aceea, dacă nu suporți căldura, este mai bine să-ți planifici vacanța în Bodrum în intervalul octombrie - iunie. Primăvara se înregistrează temperaturi plăcute, între 20-30 grade Celsius. În plus, contrastul dintre albastrul apei și verdele vegetației este absolut încântător. Toamna și iarna atmosfera în Bodrum este relaxantă, temperaturile plăcute și precipitațiile reduse.

Ce să vizitezi în timpul vacanței în Bodrum

Mausoleul din Halicarnas
În partea de nord a orașului, la un kilometru de centru vei descoperi un muzeu care găzduiește mausoleul, considerat a fi una dintre cele șapte minuni ale lumii antice.

Amfiteatrul din Bodrum
Acest monument, care datează din secolul VI î.Hr. este unul din cele mai bine conservate monumente grecești.

Morile de vânt
Amplasate între Gumbet și Bodrum, morile realizate din lemn și piatră datează din secolul al XVIII-lea.

Centrul vechi al orașului
De obicei turiștii vin în Bodrum pentru a se relaxa la plajă. Dar, dacă tot ai ajuns până aici, nu poți să nu vizitezi centrul vechi al orașului, un adevărat paradis pentru amatorii de shopping de suveniruri.

Plaja Bitez și Plaja Gumbet
Dacă ai veni în Bodrum cu cei mici, plaja Bitez și plaja Gumbet sunt perfecte pentru o vacanță la plajă în familie. Apa este puțin adâncă la mal, iar nisipul este extrem de fin.

În cazul în care ți-am trezit deja interesul, așteptăm să ne contactezi pentru a-ți rezerva un sejur perfect în Bodrum.


SOURCE AND TAGS