Bodrum: de ce este cea mai apreciată destinație din Turcia?




Bodrum: de ce este cea mai apreciată destinație din Turcia?

Datorită poziționării sale geografice, Bodrum este o atracție turistică majoră, extrem de importantă pentru Turcia. Climatul excelent, peisajele de vis, cadrul său natural, dar și frumusețea construcțiilor sunt principalele elemente pentru care Bodrum este cea mai apreciată destinație de vacanță din Turcia, primind de-a lungul timpului numele de “Saint-Tropez-ul Turciei”.

Bodrum este o destinație de vacanță boemă unde luxul și istoria sunt îmbinate într-un mod extrem de plăcut. Arhitectura originală a orașului este încă prezentă în foarte multe zone chiar dacă modernismul și-a pus amprenta asupra construcțiilor de-a lungul timpului. În prezent, orașul are un aspect greu de trecut cu vederea, motivul pentru care este și prezent în foarte multe fotografii.

În momentul actual, Bodrum este cea mai apreciată destinație de vacanță din Turcia. Chiar dacă lupta între stațiuni este foarte strânsă, acesta câștigă detașat în fiecare an, fiind pe locul 1 în topul preferințelor multora dintre turiști. Iată câteva dintre motivele pentru care Bodrum este atât de apreciat.

Plajele excelente

Chiar dacă este situat pe coasta Mării Egee, Bodrum nu dispune de propriile sale plaje unde turiștii să se relaxeze cât este ziua de lungă. Cei care aleg vacanțele aici trebuie să se deplaseze în micile orașe din apropierea Bodrumului pentru a putea găsi plaje pentru relaxare. Foarte multe dintre acestea sunt mixte, cu nisip și pietriș, însă există și multe plaje cu nisip fin.

Pe coasta de vest veți găsi plaje înguste care pe alocuri sunt înlocuite de diguri, iar pe coasta de est veți găsi o plajă din nisip îngustă, dar ceva mai lungă. Plajele luxoase și încăpătoare se află însă în partea de sud, acolo unde turiștii aleg să meargă pentru a căpăta un bronz perfect. Chiar dacă nu sunt cele mai frumoase plaje, acestea sunt renumite defapt pentru activitățile uimitoare pe care le găzduiesc. Scufundări, snorkeling sau plimbări cu barca, sunt doar câteva dintre activitățile pe care le puteți realiza alături de cei dragi într-un cadru de poveste. Cele mai bune plaje sunt Bitez, Gumbet, Ortakent și Turgutreis.

Obiectivele turistice

Atât în Bodrum, cât și în orașele din apropiere există o mulțime de obiective turistice pe care le puteți vizita pe tot parcursul anului. Printre acestea se numără Mausoleul din Halicarnas, Pamukkale, Efes și Hamam.

Dacă vă doriți un loc plin de istorie atunci trebuie neapărat să vizitați Mausoleul din Halicarnas. Acesta a făcut parte din cele 7 minuni ale lumii antice, însă în zilele noastre mai poate fi observat foarte puțin din structura sa originală. Pentru cei care vor să viziteze zone mai extinse, atunci Pamukkale este locul potrivit. Aici vei găsi cascade de calcar, piscina Cleopatrei, dar și vechiul oraș Hierapolis. Istoria este descoperită la maxim prin vizitarea anticului Efes, aici se găsește una dintre cele 7 minuni ale lumii și anume, templul zeiței Artemis. Pe lângă aceasta, veți găsi multe alte locuri fascinante. Dacă vă doriți relaxare, atunci Hamam este cea mai potrivită alegere dintre toate. Aici veți avea parte de o sesiune de răsfăț binemeritată care constă în baie cu aburi, scrub pentru corp și masaj.

Cluburile și barurile

Bodrum este centrul distracției, iar petrecăreții din întreaga lume se adună aici în fiecare an. Este considerat un oraș al nopților albe deoarece muzica nu se oprește niciodată. Cluburile de noapte, cafenelele, dar și barurile prind viață odată cu venirea serii oferind petreceri inedite până în zori. În Bodrum se află mai multe baruri și discoteci decât se află în totalitate, în restul Turciei.

Dacă vă doriți să petreceți o noapte de neuitat pe tărâm turcesc atunci nu trebuie să ratați a doua cea mai mare discotecă în aer liber din lume, Halikarnas. Aceasta este construită sub forma unui amfiteatru pe o barcă foarte mare, pe un catamaran.

Bodrum este o destinație turistică de top din Turcia, iar acest aspect este observat încă de la prima vedere. Vacanța aici este costisitoare însă merită fiecare bănuț. Este un loc pe care nu trebuie să îl ratați!


SOURCE AND TAGS