Ce poti face pe insula Kos




Ce poți face pe insula Kos

Kos este o insulă grecească din Arhipelagul insulelor Dodecaneze, din Marea Egee. Supranumită și Insula lui Hipocrate, Kos este a treia insulă ca mărime din grupul de insule Dodecaneze, după Rodos și Karpatos. În capitala insulei - orașul Kos - vei găsi plaje încântătoare cu nisip fin, taverne tradiționale, vestigii ale vremurilor străvechi și străzi înguste, pline de farmec, pe care te poți plimba ore în șir. Dacă ai decis ca anul acesta să-ți petreci vacanța pe această superbă insulă grecească, iată câteva locuri pe care nu le poți rata.

Cele mai frumoase plaje din Kos

Ai venit în Kos pentru relaxare și plajă? Trebuie să știi că plajele Lambi si Lambi Mylos sunt plaje cu nisip foarte bine amenajate, la fel ca plajele Mastichari, Kefalos, Kardamena, Marmari si Tigaki.
Paradise Beach, Camel Beach, Polemi si Psilos Gremos sunt plaje pe care se practică nudismul, iar Thermes, Agios Stefanos ori Psalidi sunt plaje cu pietriș.

Ruine antice fascinante

Pe întreg teritoriul insulei se află numeroase vestigii antice care merită admirate. Deci, dacă ești pasionat de istorie și arheologie, vei vrea să mergi în partea centrală a insulei, unde arheologii au descoperit obiecte datând din epoca creștină timpurie și miceniană, care au fost expuse ulterior în Muzeul de Arheologie. În zona de est a insulei au fost descoperite temple antice impresionante, iar în partea vestică se găsește conacul Casa Romană, decorat cu sculpturi superbe.
În Piața Platanou, lângă Castelul Cavalerilor și Moscheea Hassan, se află Platanul lui Hipocrate - cel mai înalt și mai vârstnic platan din Europa - un arbore care are aproape 500 de ani și un trunchi cu diametrul de 12 m. Lângă platan poți admira o fântână gravată în limba arabă, construită în perioada ocupației otomane.
În Centrul istoric al orașului Kos vei găsi numeroase monumente istorice care vorbesc despre istoria locului (templul lui Hercule, ruinele sanctuarului dedicat Afroditei).

Cele mai delicioase preparate tradiționale


Dacă ai ales o excursie în insula Kos, trebuie neapărat să încerci delicioasele preparate tradiționale. Pentru a servi o porție generoasă de kleftiko, musaca, keftedes, pastitsio, tzatziki trebuie să te îndrepți către tavernele de familie unde poți mânca pe săturate la prețuri rezonabile.

Faliron este cel mai vechi restaurant de pe insulă, fondat în 1936. Dacă vrei să te delectezi cu o mâncare bună, priveliști de vis și o atmosferă relaxată, adaugă pe lista cu locuri de vizitat acest local din centrul orașului.

Dikaios este un restaurant din satul Lagudi - unul dintre cele mai fermecătoare sate de munte din Kos. Aici poți servi legume, carne de miel și telemea bio obținute direct din ograda proprietarului localului.  

Vrei să guști un delicios gyros din carne de porc sau pui, cu cartofi si salată? Mergi la Old River - o celebră tavernă de familie situată in partea de est a insulei, lângă plaja Baltaki.

Dacă ai vrea să rezervi un sejur în insula Kos, ne poți contacta pe adresa rezervari@holidayoffice.ro sau la numărul de telefon 0215275050.


SOURCE AND TAGS