Ce trebuie să știi despre Bodrum?



Ce trebuie să știi despre Bodrum?

Bodrum este una dintre destinațiile de top din Turcia, iar acest aspect este redat de numărul foarte mare de turiști care aleg să își petreacă vacanțele pe teritoriul acestui oraș. Situat la o distanță de 700 km de Istanbul și 420 km de Antalya, Bodrum se situează pe o peninsulă renumită de pe coasta Mării Egee.

Bodrum este un oraș restrâns, dar încărcat de istorie și lux, în același timp. Cu o suprafață de 650 km pătrați și o populație de 41.043 locuitori, Bodrum este unul dintre puținele orașe care și-au păstrat autenticitatea încă din cele mai vechi timpuri. Acesta este printre puținele orașe din întreaga lume care nu au suferit modificări și distrugeri în momentul în care a fost cucerit.

Accesul în Bodrum

Fiind destul de aproape de țara noastră, poți ajunge să îți petreci vacanța aici chiar cu mașina ta personală. Vei petrece aproximativ 16 ore pe drum și vei călători inclusiv cu feribotul. Dacă îți dorești să ajungi mai rapid aici poți opta să călătorești cu avionul. Vei ajunge în câteva ore, iar aeroportul Milas Bodrum fiind foarte aproape de principalele zone turistice.

În ceea ce privește actele de acces în această țară, nu uita că trebuie să ai la tine pașaportul valabil, dar și actul de identitate. În cazul în care călătoriți cu minori, iar părinții nu sunt de față, este nevoie de procură notarială din partea ambilor părinți.

Unitățile de cazare din Bodrum

Bodrum este singurul oraș cu unități de cazare de lux de pe coasta Mării Egee. Aici istoria nu a fost îndepărtată însă luxul s-a implementat în fiecare colț de pe teritoriul orașului. Cazările respectă standarde foarte înalte de calitate, iar plajele și locurile de agrement au fost concepute după aceleași principii. Fiind un loc extrem de pretențios, Bodrum se află pe lista celor mai scumpe destinații de vacanță din Europa. Dacă vă doriți o cazare modernă și foarte luxoasă, atunci acesta este locul pe care îl puteți alege pentru următoarea vacanță.

Vremea în Bodrum

Pe acest teritoriu predomină climatul mediteranean, iar vremea este foarte prietenoasă pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, aici există patru anotimpuri foarte bine definite, iar tocmai de aceea planificarea vacanței ar trebui să fie făcută cu grijă. Cele mai ridicate temperaturi se înregistrează în perioada iulie-august, iar nivelul acestora atinge aproape zilnic 34-35 de grade. Apa mării este cea mai caldă în luna august, însă aceasta își păstrează temperatura aproape la fel și în lunile septembrie și octombrie. În cazul acesta, dacă vrei să te bucuri de plajă și soare poți alege pentru o perioadă din intervalul iulie-septembrie, iar dacă îți dorești temperaturi ceva mai scăzute, dar totuși prietenoase, poți opta pentru lunile octombrie, mai sau iunie.

Gastronomia în Bodrum

Bucătăria tradițională turcească este renumită în întreaga lume, iar preparatele lor tradiționale se găsesc pe mesele fiecărui restaurant din acest oraș. Pentru că este un oraș luxuriant, restaurantele sunt destul de pretențioase, iar prețurile din meniuri mai crescute decât v-ați putea aștepta. Cu toate acestea, localurile sunt mereu extrem de pline, iar găsirea unei mese libere este o adevărată provocare. Dacă alegeți să mergeți în aceste locuri atunci trebuie neapărat să gustați cele mai renumite bucate dar și cele mai delicioase deserturi.

Bodrum este locul în care istoria și luxul se îmbină într-un mod extrem de plăcut fără să arate neplăcut din punct de vedere estetic. Atmosfera aici este foarte plăcută atât ziua, cât și noaptea, iar distracția se regăsește la fiecare colț. Este o destinație de vacanță extrem de căutată chiar dacă nu este pentru toate buzunarele, însă nu este recomandată pentru persoanele care își doresc liniște și relaxare.


SOURCE AND TAGS