Tot ce trebuie să știi despre Insulele Canare din Spania



Tot ce trebuie să știi despre Insulele Canare din Spania

Insulele Canare sunt cele mai îndepărtate insule care aparțin Spaniei și sunt formate din 8 insule de origine vulcanică. Toate cele 8 insule formează unul dintre cele mai impresionante arhipelaguri din întreaga lume, arhipelag ce se poziționează în Oceanul Atlantic. Insulele Canare sunt poziționate relativ aproape de coasta de nord-vest a Africii, tocmai de aceea sunt considerate și cele mai îndepărtate insule care aparțin unei țări europene.

Componența arhipelagului

Toate insulele care fac parte din acest impresionant arhipelag sunt cunoscute în întreaga lume pentru frumusețea lor impresionantă. Cele opt insule care formează arhipelagul sunt: Tenerife cu capitala în Santa Cruz de Tenerife, Gran Canaria cu capitala în Las Palmas de Gran Canaria, Lanzarote cu capitala în Arrecife, La Palma cu capitala în Santa Cruz de La Palma, La Gomera cu capitala în San Sebastian de La Gomera, El Hierro cu capitala în Valverde și Fuerteventura cu capitala în

Puerto del Rosario

Datorită întinderilor sale impresionante, Insulele Canare sunt considerate un continent în miniatură. Cele opt insule au o suprafață totală de 7.455 km pătrați și o populație totală de 1.900.000 locuitori. Aceste valori susțin ideea că Insulele Canare sunt defapt un mini continent.

Clima în Insulele Canare

Pe întreaga suprafață a insulelor este întâlnită o climă oceanică caldă care permite vizitarea locurilor pe tot parcursul anului. Temperaturile sunt foarte prietenoase atât vara, cât și iarna, iar acest aspect transformă arhipelagul într-o destinație turistică potrivită pentru fiecare perioadă a anului. În timpul verii, temperaturile ating nivelul de 35-39 de grade, iar în timpul iernii temperaturile pot crește până la 30 de grade. Precipitațiile sunt rar întâlnite în aceste zone, iar umiditatea este foarte scăzută. Datorită climatului cald, dar și poziționării geografice, insulele sunt ideale pentru petrecerea timpului pe plajă în orice zi din an.

Accesul în Insulele Canare

Deși sunt mai aproape de Africa decât de Europa, accesul în Insulele Canare se poate realiza extrem de rapid și simplu. Fiind teritorii spaniole, acestea fac parte implicit din Europa, iar condițiile de călătorie aplicate sunt aceleași, ca și în cazul celorlalte țări europene. Nu este nevoie de pașaport sau viză pentru acces, așadar trecerea graniței se poate realiza chiar cu actul de identitate. Acest aspect atrage în fiecare an milioane de turiști.
Din cel mai îndepărtat colț al Europei poți ajunge în insulele Canare în mai puțin de 5 ore, folosind avionul. Zborurile se pot face direct sau cu escală în funcție de disponibilitatea companiilor aeriene. În ceea ce privește transportul intern este foarte important de menționat faptul că transportul în comun este foarte dezvoltat în interiorul arhipelagului și, de asemenea, există posibilitatea închirierii unei mașini personale. În felul acesta, transportul dintr-un loc în altul se poate realiza oricând în condiții de siguranță.

Populația în Insulele Canare

După cum spuneam și mai devreme, populația în interiorul arhipelagului este foarte numeroasă, însă oamenii sunt dispuși să primească în fiecare an un număr foarte mare de turiști. Limbile oficiale vorbite în Insulele Canare sunt spaniola cu ușoare dialecte locale, dar și engleza, comunicarea cu oamenii locului fiind astfel extrem de ușoară. Insulele Canare oferă turiștilor locuitori prietenoși și veseli care transformă vacanțele într-o adevărată perioadă de relaxare.

Turismul în Insulele Canare

Economia arhipelagului este bazată în cea mai mare parte pe turism, insulele având un foarte mare potențial turistic. În fiecare an peste 15 milioane de turiști aleg să își petreacă vacanțele în Insulele Canare petrecând momente de neuitat pe însoritele plaje ale insulelor. Datorită numărului foarte mare de turiști care pătrund în Insulele Canare în fiecare an, întregul arhipelag a fost supus unor procese intense de dezvoltare și modernizare totală.

Litoralul Insulelor Canare

Datorită poziționării geografice, Insulele Canare se bucură de plaje întinse aurii și valuri albastre limpezi. Ieșirea pe care o au la Oceanul Atlantic transformă insulele în adevărate destinații exotice de vacanță, iar acest aspect plasează Insulele Canare din ce în ce mai sus în topul preferințelor turiștilor de pretutindeni.
Litoralul perfect este regăsit pe oricare dintre cele opt insule, plajele fiind atent îngrijite, iar apele periodic curățate. Insulele Canare sunt astfel potrivite pentru cei care adoră să se bronzeze într-un mediu plăcut și să înoate într-una dintre cele mai curate ape.

Cazarea în Insulele Canare

Datorită procesului de dezvoltare, Insulele Canare oferă astăzi turiștilor unități de cazare moderne și stilate. Fiecare insulă a suferit modificări în ultimii ani, tocmai pentru a satisface gusturile tuturor turiștilor care aleg această destinație de vacanță. În momentul actual pot fi rezervate atât camere de hotel accesibile pentru familiile numeroase, cât și vile premium pentru cei care își doresc o experiență diferită. Prețurile pot varia în funcție de locația aleasă, dar și de perioada sejurului.
Insulele Canare sunt o destinație de top extrem de căutată în zilele noastre. Fiecare dintre cele opt insule oferă o experiență inedită, făcând parte dintr-un arhipelag cu adevărat impresionant. Indiferent care ar fi insula aleasă pentru următoarea vacanță, experiența va fi cu siguranță de neuitat.


SOURCE AND TAGS