Ce trebuie să știi înainte să vizitezi Sardinia



Ce trebuie să știi înainte să vizitezi Sardinia  

Probabil că singurul loc din Sardinia despre care ai auzit este Costa Smeralda (Emerald Coast), al cărui nume este dat de albastrul incredibil al apei ce îi înconjoară plajele cu nisip alb. Dar, în afară de stațiunea dedicată milionarilor, superba insulă mediteraneană cunoscută și sub numele de „Caraibele Europei” are multe alte lucruri de oferit. Pentru a fi siguri că vei petrece o vacanță de vis în Sardinia, ți-am pregătit un material ce include cele mai importante aspecte pe care trebuie să le știi înainte de a merge în excursie în această frumoasă zonă.

Regiunea italiană cu cea mai mică densitate a populației

Sardinia - a doua cea mai mare insulă din Marea Mediterană - este situată între Peninsula Italică, coasta sudică a Franței și coasta Tunisiei, la sud de Corsica. Insula aparține Italiei, în cadrul căreia este organizată ca regiune autonomă. Din avion, vei avea impresia că aterizezi pe o insulă pustie presărată cu sate mici și izolate. Asta pentru că Sardinia este probabil regiunea italiană cu cea mai mică densitate a populației (peste 1.600.000 de locuitori locuiesc pe o suprafață de aproximativ 24.000 de kilometri pătrați).

Limba sardă - o limbă rară

Principala limbă vorbită în Sardinia este limba sardă (ca sonoritate, este undeva între italiană și spaniolă) - declarată limbă oficială minoritară de Uniunea Europeană și chiar inclusă în Atlasul limbilor lumii UNESCO pe cale de dispariție. Limba sardă este considerată a fi cea mai conservatoare limbă romanică și are mai multe dialecte, în funcție de zonă.

Ce poți vizita în Sardinia

Dacă alegi să mergi pe Coasta de sud a Sardiniei, aici te așteaptă străzile medievale și bastioanele din Cagliari, capitala insulei și orașului antic Nora, care a fost și capitala insulei după ce aceasta a fost anexată Imperiului Roman. Costa Smeralda este o stațiune de lux unde vei regăsi cele mai frumoase plaje ale lumii - situate în golfuri abrupte spălate de marea de un albastru ireal. Stațiunile de vacanță de pe Coasta Smeralda dezvoltată de Aga Khan în anii 60 amintește de stațiunile de pe Coasta de Azur. La câțiva kilometri de Costa Smeralda vei găsi siturile preistorice Arzachena (monumente demne de menționat sunt: nuraghi, camera mortuară și mai multe morminte organizate în camere individuale numite de localnici tomba gigante).
În nord, aproape de Oristano, vei descoperi Santa Cristina Nuraghe și Fântăna Sfântă, iar în orașul Nuoro vei putea admira Catedrala din secolul XIX – Santa Maria della Neve – situată pe o stâncă. În această regiune interesantă vei putea vizita și Museo Etnografico Sardo (Muzeul Tradițiilor din Sardinia).

Delicatesele locale

Interzisă oficial pentru vânzare și producție în Uniunea Europeană, brânza putredă cu larve de muște este considerată o adevărată delicatesă pe insulă. Declarată ilegală în anii 2000 chiar și în Sardinia, brânza mucegăită (casu marzu, sau casu fattizzu în funcție de zonă) a început să fie preparată din nou legal în localurile cu preparate tradiționale începând cu anul 2002.
Alte specialități interesante de care te poți bucura în Sardinia sunt: ciorba Gallura, Panada, culurgiones, filindeu și pane frattau.

Dacă te-am făcut curios, trebuie neapărat să ne dai un semn la oferte@holidayoffice.ro pentru a-ți prezenta toate ofertele de sejur în Sardinia. Alege să petreci timp de calitate alături de cei dragi în locații pline de farmec.


SOURCE AND TAGS