Tot ce trebuie sa stii inainte de a merge in vacanta in Tenerife



Tot ce trebuie să știi înainte de a merge în vacanță în Tenerife

Vrei să mergi într-o vacanță exotică fără a părăsi Europa? Insula Tenerife este cea mai bună opțiune, mai ales dacă adori să te plimbi prin natură, să practici sporturi nautice și să te relaxezi pe plaje cu nisip fin.

Tenerife este cea mai mare dintre cele șapte insule Canare din Oceanul Atlantic, aparținând Spaniei. Insula se întinde pe o lungime de 80 de kilometri și este situată vizavi de coasta de nord-vest a Africii. Plajele sale superbe, vulcanul activ, dar mai ales diversitatea ecologică unică în lume și orașele fermecătoare săpate în stâncă fac din Tenerife un adevărat paradis care atrage anual mii de turiști din întreaga lume. Iată doar câteva motive pentru care Tenerife este o destinație pe care trebuie să o vizitezi.

Vremea este foarte plăcută

Clima permite organizarea de sejururi pe tot parcursul anului. În lunile de vară se înregistrează temperaturi de 19 - 25 grade celsius, iar în lunile de iarnă temperaturile ajung până la 17 grade celsius, în timp ce precipitațiile sunt foarte scăzute. Temperatura apei nu scade sub 20 grade celsius pe tot timpul anului. Zona de nord a insulei este puțin mai răcoroasă față de zona de sud, fiind și partea cea mai dezvoltată din punct de vedere turistic. Așadar, dacă vrei să mergi vara în Tenerife, poți să te cazezi în zona de nord, unde temperaturile sunt ideale.

Vei descoperi locuri de poveste

Cele două orașe principale din Tenerife sunt capitala Santa Cruz și fosta capitală La Laguna (până în 1723). Fiecare din cele două orașe are multe de oferit vizitatorilor. Santa Cruz de Tenerife își farmecă oaspeții cu atmosfera sa colonială, la care contribuie în mod hotărâtor arhitectura de secol al XIX-lea, dar și cu aspectul său rural, cu nuanțe de resort turistic.

La Laguna este un orășel istoric fermecător, ce a fost inclus în patrimoniul UNESCO în anul 1999. Dacă ajungi în La Laguna nu vei putea rata centrul istoric cu peste 360 de clădiri vechi ce datează din secolele XVII-XVIII. Planul urbanistic al orașului a fost folosit ca exemplu pentru orașele fondate de coloniştii spanioli în Americi: Havana Veche din Cuba, Lima din Peru, Cartagena de Indias din Columbia ori San Juan din Puerto Rico.

Deși sunt la mai puțin de o oră de mers cu mașina, peisajul din est și din vest este foarte diferit; sudul este deșertic și uscat, în timp ce nordul este foarte tropical și verde. 80% dintre vizitatori se orientează către partea sudică, unde îi așteaptă plaje cu nisip auriu și soare arzător, în timp ce partea de nord le oferă experiențe și peisaje aparte, cu plaje cu nisip vulcanic roșiatic și vegetație pitică.

Oricare ar fi preferințele tale în materie de petrecerea timpului liber, Tenerife este o locație de vacanță unde poți petrece săptămâni întregi fără a te plictisi. Tineri, vârstnici, familii cu copii, backpackers, iubitori de plajă, fani ai sporturilor nautice și pasionați de drumeții pe munte găsesc cu toții an de an lucruri interesante de văzut și de experimentat în Tenerife.

Pentru a afla toate detaliile despre următorul tău sejur în Tenerife, ne poți scrie la office@holidayoffice.ro.


SOURCE AND TAGS