Tenerife - află care sunt cele mai importante obiective turistice de vizitat


Tenerife - află care sunt cele mai importante obiective turistice de vizitat

Tenerife a fost numită foarte sugestiv “o insulă pentru o mie de experiențe”. Vacanțele pe acest teritoriu sunt potrivite pentru persoanele care caută relaxare, adrenalină, distracție, bronz dar și expediții inedite. Datorită poziționării sale geografice, Tenerife este locul în care poți face orice iar vacanța este transformată instant într-o adevărată aventură.

Insula este cunoscută pentru plajele sale spectaculoase, clima caldă dar și peisajele greu de descris. Cu toate acestea, Tenerife este mult mai mult de atât. Insula pune la dispoziție extrem de multe locuri potrivite pentru vizitare dar și activități diverse pentru toți membri familiei. Dacă îți dorești să ajungi în Tenerife și să faci și altceva decât să petreci timpul pe plajă, atunci trebuie să aflii care sunt cele mai importante obiective turistice din această regiune.

Parcul Național Teide

Este cel mai mare parc național din Insulele Canare și găzduiește celebrul Vulcan Teide. Vulcanul Teide reprezintă cel mai înalt vârf din Spania și se situează la o altitudine de 3.718 m. Parcul Național Teide este o atracție turistică foarte populară având în vedere mediul natural pe care îl deține. Drumețiile în acest parc sunt la mare căutare tocmai din acest motiv este nevoie de rezervare pentru vizitarea vulcanului.

La Orotava

Acest oraș mic și pitoresc se situează pe coasta de nord a insulei. Este celebru pentru arhitectura sa original dar și pentru grădinile impresionante pe care le deține. Arhitectura tradițională canariană se poate observa atât în structura clădirilor cât și în stilul de amenajare al orașului. Fiecare străduță este recondiționată periodic pentru a păstra aspectul original iar acest aspect atrage cât mai mulți vizitatori. Tot în acest oraș se poate vizita și Muzeul de artă sacră, o adevărată bijuterie a Insulelor Canare.

Masca Valley

Spectaculoasa vale care poartă acest nume este situate pe partea de vest a insulei Tenerife. Este renumită pentru peisajele sale spectaculoase și este considerată una dintre cele mai potrivite locații pentru fotografii. Pasionații de fotografie vin în fiecare an aici pentru a surprinde cele mai frumoase cadre care îmbină natura, cultura dar și autenticitatea.

Los Gigantes

Los Gigantes este o serie de stânci uriașe care se ridică măreț tocmai din Marea Adriatică. Se regăsesc în sud-vestul insulei și sunt una dintre cele mai populare obiective turistice din Tenerife. Stâncile pot fi observate cu ușurință de pe țărm datorită mărimii lor impresionante dar pot fi observate și în detaliu prin intermediul excursiilor cu barca.

Santa Cruz de Tenerife

Capitala insulei Tenerife este un important centru comercial și cultural. Santa Cruz de Tenerife găzduiește magazine și buticuri tradiționale de unde fiecare turist își poate achiziționa propriile sale suveniruri. Tot aici se organizează în fiecare an Carnavalul de la Tenerife, momentul în care orașul este îmbrăcat complet în ținută de sărbătoare. Santa Cruz de Tenerife este un oraș modern dar totuși autentic, menținându-și cu success originile sale canariene.

Siam Park

Potrivit pentru persoanele dornice de distracție și aventură, Siam Park este cel mai mare și mai popular parc acvatic. Situate în sudul insulei acesta deține nenumărate tobogane și trambuline potrivite pentru toate vârstele. Fie că vei merge cu prietenii sau familia, Siam Park este o alegere potrivită pentru petrecerea timpului liber.

Puerto de la Cruz

Orașul turistic situate în nordul insulei este renumit pentru plajele sale însorite. Orașul este la mare căutare pentru cei care vor să își petreacă timpul pe nisipul fin însă este o mare atracție turistică și pentru iubitorii de vegetație. Aici se regăsesc cele mai impresionante grădini botanice din Tenerife iar mii de turiști le trec pragul în fiecare an.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante atracții turistice din Tenerife, insula având multe alte obiective turistice, cum ar fi plajele, parcurile naturale, muzeele și siturile arheologice.


SOURCE AND TAGS