Larnaca: 5 motive pentru a vizita această stațiune litorală



Larnaca: 5 motive pentru a vizita această stațiune litorală

Larnaca este unul dintre cele mai vechi orașe din Cipru și cel mai important din punct de vedere turistic. Este orașul prin care majoritatea oamenilor ajung pe teritoriul țării și totodată destinația de vacanță favorită de pe teritoriul acestei țări.

Larnaca este situată în sud-estul insulei și este împărțită în două zone importante: centrul vechi și partea nouă. Larnaca este unul dintre orașele care a ținut pasul cu dezvoltarea, dar și-a păstrat și partea istorică, fără să piardă obiceiurile și frumusețile locale. Datorită acestui aspect, orașul poate fi considerat o destinație de vacanță ideală atât pentru cei care doresc să descopere istoria locurilor, cât și pentru cei care vor o vacanță modernă.

Având în vedere că este o stațiune litorală, aceasta este cel mai des vizitată în perioada sezonului cald. În fiecare an mii de turiști își petrec vacanțele în această stațiune, fiind un loc plin de atracții turistice și obiceiuri impresionante. Dacă Larnaca nu se află încă pe lista destinațiilor de vacanță, iată câteva motive pentru care ar trebui să o iei în considerare.

Litoral extrem de îngrijit

După cum spuneam, Larnaca este o stațiune litorală foarte frumos poziționată, iar acest lucru atrage turiștii în fiecare an. Zona plajelor este amplasată atât în partea nouă a orașului, acolo unde au fost construite hoteluri moderne și stilate, cât și în dreptul centrului vechi. Cea mai populară plajă este Phinikoudes, o plajă foarte curată și extrem de bine amenajată. Aceasta primește foarte multă atenție în fiecare an, iar tocmai de aceea turiștii o adoră. Este foarte important de menționat faptul că întreg litoralul de pe teritoriul orașului este curat și îngrijit, plajele fiind premiate cu Steagul Albastru, ceea ce adaugă un plus de valoare stațiunii.

Prețuri accesibile

Chiar dacă este o stațiune litorală renumită și intens vizitată, Larnaca își menține totuși prețurile la un nivel mediu. De foarte multe ori, stațiunea este comparată cu destinațiile exotice cunoscute la nivel mondial, însă acest aspect nu determină creșterea prețurilor serviciilor locale. Insula Afroditei, așa cum este supranumită, are prețuri foarte bune atât la restaurante, cât și la unitățile de cazare și mijloacele de transport. Evident, există și locații de lux unde prețul crește odată cu oferirea serviciilor.

Obiective turistice impresionante

Larnaca este mai mult decât o stațiune litorală, ea este o destinație turistică în adevăratul sens al cuvântului. Pe lângă sesiunile de relaxare pe plajă, pe teritoriul orașului mai puteți găsi o mulțime de locații unde vă puteți petrece timpul alături de prieteni sau familie. Printre acestea se numără muzeul subacvatic Ayia Napa, parcul natural protejat Cape Greco, siturile arheologice incluse în patrimoniul UNESCO, dar și Apeductul Kamares. Fiecare dintre aceste locații este absolut impresionantă și transformă vacanța într-una de vis.

Bucătărie tradițională delicioasă

Pe teritoriul acestui oraș predomină restaurantele cu specific pescăresc. Preparatele tradiționale locale sunt adesea obținute din pește sau fructe de mare, iar tocmai de aceea aceste bucate sunt și atât de răspândite. Fiecare fel de mâncare se poate servi la un preț foarte accesibil într-un restaurant ambiental, unde muzica grecească întreține atmosfera.

Temperaturi foarte prietenoase

Datorită poziționării sale, Larnaca se bucură de o vreme excelentă o bună perioadă din an. Chiar dacă este cea mai vizitată în timpul verii, stațiunea oferă condiții excelente și pentru vacanțele din timpul primăverii sau toamnei. Climatul în oraș este foarte blând în orice sezon, iar astfel te poți plimba oricând pe plajele sale minunate, indiferent de sezon. Chiar dacă nu te poți bronza, vacanțele în afara sezonului sunt deosebite.

Larnaca este un oraș special, care nu ar trebui ratat. Dacă vrei să descoperi toate minunățiile sale alături de persoanele dragi, atunci nu ezita să îți rezervi o vacanță de excepție din timp.


SOURCE AND TAGS