Cinci motive pentru a-ți petrece vacanța de vară pe Coasta de Azur



Cinci motive pentru a-ți petrece vacanța de vară pe Coasta de Azur

Riviera Franceză - sau așa cum o numesc francezii, Coasta de Azur - este locația perfectă pentru o vacanță de neuitat....Coasta de Azur își întâmpină vizitatorii cu plaje superbe și o vreme minunată, magazine de brand și restaurante de lux. Cunoscută în special pentru celebrele evenimentele care au loc aici an de an, precum Festivalul de Film de la Cannes și Marele Premiu de la Monaco, Riviera Franceză are foarte multe de oferit, motiv pentru care primește anual milioane de turiști din toate țările lumii. Iată doar câteva dintre motivele pentru care o vacanță pe Coasta de Azur este o idee excelentă, indiferent de anotimp.

Plaje spectaculoase


Riviera Franceză este unul dintre cele mai potrivite locuri în care poți merge dacă ești în căutarea unui loc relaxant pentru a te bucura de plajă și peisaje superbe. Pentru mulți turiști, acesta este unul dintre principalele motive pentru care vin aici. În Nisa vei găsi plaje întinse cu pietriș și stânci, iar în Cannes te poți relaxa pe plaje de lux cu nisip fin, auriu. În toate orașele de pe malul Mediteranei și de-a lungul coastelor Rivierei franceze, există atât plaje publice cât și plaje private unde poți beneficia de o gamă largă de servicii de lux. Plage de Pampelonne, Escalet Beach (Ramatuelle), Plage de l’Estagnol, Juan les Pins Main Beach, Port Grimaud Beach și Plage de Cavaliere sunt doar câteva din cele mai cunoscute plaje de pe Coasta de Azur.

Un paradis al pasionaților de shopping

Riviera Franceză este o destinație perfectă pentru pasionații de cumpărături. Dacă vrei să-ți petreci timpul într-un mod interesant și plăcut, observând viața localnicilor și cunoscând oameni noi, poți vizita magazinele cu specialități locale de unde poți cumpăra o mulțime de suveniruri. Mai mult de atât, aici veți avea șansa de a discuta cu proprietarii micilor fabrici și magazine despre meșteșugul lor. În piețele de antichități care se organizează în fiecare oraș în special în weekend, vei găsi de toate, de la haine și bijuterii de designer, la obiecte vintage și produse tradiționale provensale. La Nice Étoile vei găsi toate tipurile de magazine: îmbrăcăminte, decorațiuni interioare, articole electronice, incaltaminte și accesorii, iar la mall-ul Métropole din Monaco vei găsi peste 80 de magazine cu tot ce ți-ai putea dori, inclusiv magazine de brand, precum Christian Lacroix si Kenzo.

Preparate delicioase

Dieta mediteraneană este recunoscută pentru preparatele delicioase, aspectuoase și sănătoase pe care le promovează.
Unul dintre cele mai convingătoare motive pentru a vizita Riviera Franceză este, prin urmare, bucătăria franceză. Pe Coasta de Azur există numeroase restaurante cu stele Michelin care servesc mâncare de top, dar există și o mulțime de localuri mai modeste unde poți mânca preparate absolut savuroase la prețuri decente. Iar dacă ți se face dor de un burger sau de un taco gustos trebuie să știi că aici poți găsi mâncăruri din toate colțurile lumii. Printre preparatele locale pe care nu le poți rata se numără: Socca (clătita cu năut), salata nicoise, ratatouille, soupe au pistou, sau souppe de poisson.

Portul de yachturi

Dacă ești interesat de yachting, vei fi absolut încântat de o vacanță pe Coasta de Azur. Riviera franceză găzduiește unele dintre cele mai mari și mai moderne porturi de iahturi din jurul Mediteranei, aici găsindu-se peste 50% din superyacht-urile din lume. Aproximativ 90% dintre toate superyacht-urile din lume vor andoca pe Riviera franceză cel puțin o dată. Dacă ai puțin noroc, îl vei putea admira chiar pe Leonardo Di Caprio, una din celebritățile de la Hollywood care vine an de an pe iahtul său de lux de pe Riviera Franceză.

Un loc perfect pentru relaxare

Când te gândești la Coasta de Azur, probabil că primul lucru care îți vine în minte este plaja, pe care poți să te relaxezi, ascultând valurile Mediteranei. Pentru a te destinde complet, poți de asemenea să mergi la un spa de lux în Cannes, unde poți beneficia de cele mai avansate tratamente faciale și corporale, te poți plimba pe Promenade des Anglais sau te poți bucura de priveliștile uimitoare ale Rivierei conducând pe drumurile șerpuite de-a lungul coastei.
Dacă deja te gândești să-ți rezervi un sejur pe Coasta de Azur, dă-ne un semn pentru a-ți prezenta oferta noastră.


SOURCE AND TAGS