Cinci motive pentru a alege o vacanta in Ibiza



Cinci motive pentru a alege o vacanță în Ibiza


Cu un patrimoniu arhitectural uimitor și o viață de noapte de neegalat, Ibiza reprezintă destinația de vacanță perfectă atât pentru cuplurile de îndrăgostiți, cât și pentru familiile care vor relaxare la plajă, sau pentru petrecăreții care vor să se dezlănțuie până în zori. Iată doar câteva dintre numeroasele motive pentru a alege un sejur în Ibiza.

Te vei putea relaxa și distra pe cele mai frumoase plaje  

Există peste 80 de plaje în jurul insulei Ibiza. Dacă vrei să te relaxezi, încearcă Cala Jondal sau Cala Olivera. Dacă vrei să participi la petreceri, meri la Las Salinas, Ocean Beach sau Playa d’en Bossa. Sau dacă chiar vrei să scapi de aglomerație și să te relaxezi în liniște, poți alege Cala Salada, Es Xarcu sau Pou des Lleo.

Ibiza nu înseamnă doar viața de noapte

La aproximativ 15 kilometri nord-est de orașul Ibiza vei descoperi o stațiune de familie unde te poți relaxa împreună cu cei mici. Plaja cu nisip auriu, numeroasele magazine și restaurantele cu preparate delicioase te vor surprinde cu siguranță în mod plăcut. În spatele zonei de magazine se află și o mică promenadă decorată cu stâlpi și bănci din fier forjat, umbrite de frunzele luxuriante ale palmierilor. Singurul teren de golf din Ibiza se află, de asemenea, chiar lângă această stațiune.

Poți face drumeții de neuitat

Pentru o insulă relativ mică precum Ibiza, este uimitor cât de sălbatică, de liniștită și de diferită de restul insulei poate fi extremitatea nordică. În această parte a insulei vei găsi o pădure de pini, terenuri agricole și câteva mici comunități grupate în jurul golfurilor care se întind pe coastă. Dacă vrei să faci ceva diferit, pune-ți o pereche de pantofi rezistenți și pornește pe traseul stâncos ce se întinde de la vechiul sat de pescari Portinatx până la far. Călătoria printre tufe de pini și ienupăr este o adevărată provocare, dar fotografiile pe care le poți face de pe promontoriu merită efortul.

Poți descoperi locuri inedite

Dacă vrei să descoperi un adevărat paradis natural, trebuie să vizitezi insula Es Vedra, renumită atât pentru frumusețea peisajelor, cât și pentru numeroasele specii de plante și animale pe cale de dispariție pe care le găzduiește. Această insulă nelocuită aflată pe coasta de sud-vest a Ibizei este un parc natural protejat, la care se poate ajunge cu barca din orașul San Antonio sau din Ibiza. Centrele de sporturi nautice din jurul insulei organizează tururi cu jet schi-ul sau sesiuni de snorkelling. Este un loc special, înconjurat de mister, despre care legendele spun că ar fi o rămășiță a unei civilizații străvechi care a dispărut și un loc cu o energie aparte.

Te poți relaxa la spa

Ibiza este recunoscută pentru superbele centre spa și numeroasele zone de relaxare pe care le găzduiește. Există 15 spa-uri de-a lungul insulei, multe aflate în incinta hotelurilor din insulă, altele de sine stătătoare.

Atzaró Spa, de exemplu, aparține unui complex agroturistic superb, înconjurat de plantații de citrice și măslini. Centrul oferă diverse tratamente și activități: te poți antrena în sala de gimnastică de ultimă generație, poți urma un curs de yoga, sau te poți destinde în piscina de 43 de metri a complexului spa. Poți să te răsfeți de asemenea cu orice tip de tratament, de la peeling-uri și tratamente faciale, până la manichiură și pedichiură și o gamă largă de masaje. Alte centre spa cu servicii de top sunt: Ca Na Xica - Hotel & Spa, Hotel Garbi Ibiza & Spa, Ibiza Corso Hotel & Spa.

Dacă te-am făcut curios și vrei să descoperi cu ochii tăi minunile oferite de Ibiza, trebuie doar să ne contactezi și să-ți rezervi sejurul în Ibiza mult visat.


SOURCE AND TAGS