Cinci motive pentru a vizita Georgia



Cinci motive pentru a vizita Georgia


Există numeroase motive pentru a adăuga Georgia pe lista țărilor care trebuie vizitate măcar o dată în viață. Peisajele incredibile, monumentele istorice impresionante, mâncarea delicioasă, și oamenii ospitalieri sunt doar câteva dintre motivele pentru care Georgia merită vizitată. Iată câteva informații pentru care un sejur în Georgia în 2022 ar putea fi o idee excelentă.

Peisaje superbe

Dacă vizitezi Georgia pentru prima dată, cu siguranță vei rămâne uimit de frumusețea peisajelor pe care le vei întâlni la tot pasul. Deși este o țară relativ mică, are atât de multe de oferit: plajele de la Marea Neagră, munții Caucazul Mare și Caucazul Mic, peșterile incredibile, văile adânci și multe altele. Valea Alazani, Lacurile Abudelauri, Câmpia Martvili, Mestia și Lacurile Tobavarchkhili sunt doar câteva destinații georgiene pe care trebuie neapărat să le vizitezi.


Orașe vibrante

Dacă-ți dorești o vacanță activă în mijlocul orașului, trebuie să vizitezi Tbilisi, Batumi și Kutaisi, trei orașe pline de viață care te vor surprinde în mod plăcut. Orașul vechi - principalul punct turistic al capitalei Tbilisi este un oraș de basm unde vei putea descoperi numeroase obiective turistice, biserici, monumente impresionante și fortărețe. Stațiunea de pe litoral Batumi are de asemenea un farmec aparte, la care contribuie plajele superbe, apa de cristal, frumoasa grădină botanică și munți impunători care înconjoară orașul. Kutaisi este un oraș mai puțin cunoscut de turiști, dar cu siguranță merită vizitat, fiind o destinație inedită. Catedrala Bagrati, Mănăstirea Gelati și Muzeul de istorie sunt doar câteva dintre cele mai importante obiective de vizitat în Kutaisi.

Gastronomia locală

Mâncarea georgiană este super gustoasă și diversificată. Dacă ajungi într-un local tradițional georgian, printre specialitățile locale cu care te poți desfăta se numără: badrijani (vinete prăjite cu sos de nucă), khachapuri (pâine cu brânză), lobio (supă de fasole foarte groasă), lobiani, (paine cu fasole), khinkhali (găluște), Mkhlovani (plăcinte cu spanac și brânză) și ajapsandali (tocană de legume). Este bine de știut că georgienii folosesc foarte mult coriandrul și preferă mâncarea picantă.

Vinurile excelente

Cu siguranță ai auzit de vinurile din Noua Zeelandă, Africa de Sud sau Argentina…dar dacă nu ai auzit încă de vinul georgian, este momentul să-i descoperi savoarea. În Georgia vinul are o istorie străveche, fiind produs încă din secolul al VI-lea î.Hr (de fapt, georgienii sunt considerați cei mai vechi producători de vin din lume). În zilele noastre, regiunea georgiană renumită pentru vinul său excelent este Kakheti, situată în partea de est a țării, de unde provine 75% din producția de vin. Metoda de vinificație a georgienilor este diferită de cea europeană și probabil unică în lume pentru că aici se folosesc amfore de lut (numite de localnici qvevri), unse cu ceară de albine pe interior, în locul butoaielor de stejar.

Ospitalitatea localnicilor

Georgienii sunt printre cei mai drăguți și ospitalieri oameni din lume. Există chiar și o vorbă din popor care spune că “Oaspetele este un dar de la Dumnezeu”. Astfel, dacă ești invitatul unei familii din Georgia, vei fi întotdeauna tratat regește. Ți se va oferi mâncare și băutură din belșug, vei fi prezentat întregii familii, ți se vor arăta împrejurimile și ți se vor prezenta numeroase aspecte ale culturii georgiene (Georgienii sunt mândri de cultura și de tradițiile lor și sunt mai mult decât fericiți să-ți vorbească despre ele). Dacă ieși în oraș cu un georgian, acesta nu te va lăsa niciodată să plătești pentru nimic.

Dacă o excursie în Georgia ți se pare o idee atractivă, ne poți scrie la oferte@holidayoffice.ro pentru a-ți da mai multe detalii despre pachetele noastre turistice.


SOURCE AND TAGS