Combo Hurghada și Cairo - 10 repere turistice de neratat


Combo Hurghada și Cairo - 10 repere turistice de neratat


Turismul pe teritoriul Egiptului s-a dezvoltat într-un mod uimitor în ultimii 10-15 ani, în special în Hurghada și Cairo. Din ce în ce mai mulți turiști pătrund pe teritoriile acestei țări dornici să descopere misterele deșertului. Oamenii de pretutindeni aleg să își petreacă vacanțele în aceste zone călduroase atât alături de familie cât și alături de grupul de prieteni.

Datorită climatului perfect și numărului crescând de turiști, Egiptul a dezvoltat multiple zone comerciale, unități de cazare, cluburi de noapte și centre de agrement. Obiectivele turistice deja existente au fost puse în prim plan încă de la începutul dezvoltării sale, devenind astăzi adevărate simboluri pentru această destinație turistică.

10 repere turistice de neratat din Hurghada și Cairo

Hurghada și Cairo sunt cele mai vizitate orașe pe tot parcursul anului datorită potențialului turistic pe care îl au. Pe lângă climatul ideal și serviciile de calitate oferite, cele două orașe prezintă și o mulțime de repere turistice pe care niciun vizitator nu ar trebui să le rateze. Cum vacanțele petrecute pe aceste teritorii sunt de cele mai multe ori limitate, am hotărât să vă prezentăm cele mai importante 10 repere turistice pe care nu ar trebui să le ratați. Iată ce ar trebui să includeți pe lista obiectivelor turistice din Egipt:

1.    Orange Bay Beach.

Hurghada este renumită pentru plajele sale superbe cu nisip fin dar și pentru activitățile care se desfășoară pe apă. Una dintre cele mai vizitate plaje este Orange Bay Beach, o plajă publică unde fiecare persoană își poate petrece vacanța. Înconjurată de palmieri și scăldată de apa cristalină a Mării Roșii, Orange Bay Beach este locul de relaxare ideal pentru cei care adoră bronzul uniform dar și scufundările.

2.    Hurghada Museum

Este locul în care istoria Egiptului este prezentată în detaliu oferind turiștilor șansa de a studia peste 1.000 de artefacte dispuse pe o suprafață mai mare de 10.000 metri pătrați. Este un loc potrivit pentru pasionații de istorie, un loc care poate fi vizitat în liniște pe tot parcursul anului.

3.    Giftun Island

Este una dintre cele mai mari insule din Marea Roșie iar turiștii aleg frecvent excursiile cu barca către aceasta. Este o zonă de foarte mare interes având în vedere activitățile și priveliștile puse la dispoziție. Mulți oameni optează pentru această locație pentru parasailing sau scufundări în timp ce alții o fac doar pentru imortalizarea locurilor cu telefonul mobil.

4.    Muzeul Egiptean

Amplasat chiar în centrul orașului Cairo, Muzeul Egiptean oferă cea mai mare colecție de obiecte antice egiptene. Aici se regăsesc peste 100.000 de artefacte, bijuterii, sarcofage, mumii dar și obiecte de ceramică care datează încă din cele mai vechi timpuri. Aici se regăsesc artefacte de la mormântul faraonului Tutankhamon printre care se numără și faimoasa sa mască funerară din aur.

5.    Piramidele din Giza

Sunt situate la 18 kilometri de Cairo și sunt de departe principala atracție turistică a Egiptului. În fiecare an mii de vizitatori merg să vadă faimoasele piramide din Egipt care au o vechime de peste 4.500 de ani. Cele trei piramide sunt considerate una dintre cele șapte minuni ale lumii și marchează mormintele faraonilor Keops, Khafra și Menkaura.

6.    Memphis

La 20 de kilometri de Cairo se situează vechiul oraș Memphis, prima capitală a Egiptului antic. Acesta a fost construit cu 1.000 de ani înainte de Cairo și este considerat primul oraș imperial de pe Pământ. Astăzi mai pot fi observate doar ruinele acestui oraș istoric, ruine ce poartă și astăzi amprenta egipteană misterioasă. Aici pot fi observate necropole, statui, temple dar și statuia imensă din calcar a faraonului Ramses al II-lea.

7.    Parcul Al Azhar

Situat în partea de est a Cartierului Islamic din Cairo, Parcul Al Azhar este cel mai mare parc din capitala țării. Este un loc foarte liniștit unde oamenii aleg să se relaxeze în fiecare zi. Vegetația luxuriantă dar și decorul extrem de frumos transformă acest parc într-un cadru de poveste.

8.    Safari în deșert

Activitățile care se pot realiza în deșert sunt multiple însă cea mai căutată dintre toate este safariul. În fiecare zi se organizează plimbări în deșert cu atv-urile, mașinuțele de tip buggy sau cămilele. Plimbările de acest tip sunt pline de adrenalină și senzații tari.

9.    Sand City Hurghada

Parcul tematic Sand City Hurghada este conceput pentru vizitele liniștite în familie și prezintă mai multe sculpturi realizate în nisip. Se regăsesc atât basoreliefuri cât și sculpturi ale personajelor din desene animate. Locul este potrivit atât pentru adulți cât și pentru copii.

10. Hurghada Grand Aquarium

Este locul unde peste 100 de specii de viețuitoare pot fi admirate în siguranță deci este un loc ideal pentru cei care nu au curajul să le observe pe acestea în mediul lor natural. Este un loc liniștit unde timpul zboară cât ai clipi.
Hurghada și Cairo sunt două destinații de top care transformă vacanțele într-o adevărată aventură.


SOURCE AND TAGS