Creta - Insula Zeilor



Vacanță în Creta - Insula Zeilor


Creta - cea mai mare insulă a Greciei - are o populație de peste 600 000 locuitor și un farmec unic care provine din întâlnirea dintre munte și mare. Legenda spune că aici s-a născut Zeus și tot aici acesta l-a învins pe Cronos, tatăl lui, devenind astfel cel mai puternic zeu.

Cum ajungi în Creta

Dacă îți place să conduci, poți parcuge distanța din București până în portul Pireu într-o zi (sunt aproximativ 1200 km), apoi te îmbarci pe feribot și ajungi rapid în Creta. Taxa de ferry este de aproximativ 50 euro pentru o mașină cu 3 pasageri.
Dacă preferi să mergi relaxat, să ajungi rapid și să nu te stresezi, cel mai bine este să mergi cu avionul. Vei ajunge pe insulă în aproximativ două ore și vei plăti între 150 și 200 euro.  

Când mergem în Creta

În Creta vremea este plăcută pe tot parcursul anului, dar vara temperaturile sar de 35 de grade celsius, ceea ce poate fi destul de greu de suportat pentru unii turiști. Toamna se poate face plajă până în luna octombrie, iar iarna temperaturile sunt plăcute și precipitațiile scăzute. Dacă vizitezi Creta primăvara, vei fi întâmpinat  de o vremea superbă și de o atmosferă caldă și relaxată.

Obiective turistice pe care nu le poți rata

Heraklion este capitala Cretei și cel mai mare oraș al insulei. Orașul te va întâmpina cu peisaje superbe, o atmosfera relaxată și numeroase locuri de interes: fortul venețian Koules, construit de venetieni în secolul 16, Palatul Knossos, unde legenda spune ca s-a aflat labirintul regelui Minos, Muzeul arheologic, Cretaquarium și Palatul lui Phaestos.

Regiunea Lassithi - este împărțită în patru centre semi-urbane: Agios Nikolaos, Ierapetra, Sitia si Neapoli. Aici poți vizita Peștera lui Zeus (Ideon Andron) unde, potrivit mitologiei grecești, Zeus a fost ascuns cât era copil.

Elounda - este o stațiune de lux, cu numeroase complexuri hoteliere, plaje cu nisip fin și ape de un albastru ireal. Dacă ai venit în Creta la relaxare și ești adeptul luxului, cu siguranță trebuie să te cazezi aici.

Hersonissos este stațiunea Cretană cea mai căutată de tineret, datorită numeroaselor restaurante, terase și cluburi de noapte. Stațiunea este căutată și de familiile cu copii, care pot merge la aqua park-uri, acvariul cu reptile și muzeul în aer liber care reproduce un sat tradițional Cretan.

Plajele Elafonissi și Balos - sunt cunoscute de turiști pentru peisajele deosebite pe care le oferă turiștilor. Plaja Elafonissi își întâmpină vizitatorii cu un nisip roz fin și ape azurii superbe, iar pe plaja Balos turiștii vor găsi nisip fin alb și un castel venețian rupt din basme.

Cei ce ajung în Creta își doresc să revină apoi în fiecare an pentru a-și petrece aici vacanțele. Cazările foarte bune, peisajele superbe, plajele foarte bine amenajate, prețurile accesibile și ospitalitatea localnicilor sunt doar câteva dintre motivele pentru care Creta este una din destinațiile preferate de milioane de turiști în fiecare an. Dacă vrei și tu să rezervi un sejur în Creta, ne poți contacta oricând pentru a-ți oferi toate informațiile necesare.


SOURCE AND TAGS