Croazieră la Cercul Arctic - cu ce amintiri te întorci din locurile prin care treci


Croazieră la Cercul Arctic - cu ce amintiri te întorci din locurile prin care treci


O croazieră la Cercul Arctic este cu siguranță parte din categoria vacanțelor de neuitat. O astfel de experiență este greu de descris în cuvinte iar turiștii care aleg să se bucure de o astfel de experiență susțin faptul că este o aventură de realizat o dată în viață. Parcurgerea drumului, peisajele, fenomenele naturale și senzația resimțită pe tărâmurile Cercului Arctic par desprinse din filme iar majoritatea turiștilor încearcă să se convingă că ceea ce trăiesc este real.

Croaziera la Cercul Arctic implică multe locuri frumoase și o expediție completă pentru fiecare persoană care alege să facă pasul acesta. Croaziera realizată pe acest teritoriu este atipică, complet diferită de celebrele croaziere exotice. Cercul Arctic este o adevărată experiență care oferă oamenilor amintiri de neuitat.

Cu ce amintiri te întorci acasă dintr-o Croazieră la Cercul Arctic?

Croaziera la Cercul Arctic are un traseu inedit care poate fi ușor diferit în funcție de preferințe. Având în vedere faptul că Cercul Arctic traversează 8 țări, traseul croazierei poate fi ales chiar de către tine împreună cu agenția aleasă. Indiferent care ar fi traseul ales, împrejurimile vor fi la fel de impresionante și greu de trecut cu vederea.

Locurile pe care le vei străbate îți vor oferi amintiri pe viață pe care să le împărtășești cu cei de acasă. Iată care sunt cele 5 locuri care îți vor oferi cele mai frumoase amintiri:

1.   Tromso

Situat la 70 grade de nord între fiorduri, orașul Tromso din Norvegia este cel mai important oraș din nordul țării. Acesta are o locație excelentă și este de multe ori locul de pornire pentru aventurile la Cercul Arctic. Datorită poziționării sale în mijlocul Ovalului Northern Lights, Tromso oferă cea mai frumoasă Lumină Boreală dintre toate. În unele zile, Aurora Boreală poate fi observată chiar din oraș, locuințele fiind scăldate în lumina difuză multicoloră. Pentru cei care aleg să poposească în acest oraș, amintirile vor fi greu de descris chiar dacă imaginile vor fi imortalizate prin fotografii.

2.   Cape North

Cape North este o stâncă înaltă de 1.000 metri situată în Norvegia. Este declarat cel mai nordic punct al Europei și este o destinație de călătorie extrem de populară. Experiența naturală din această zonă este monumentală și oferă imagini uluitoare în mijlocul naturii. Este cea mai importantă destinație din Norvegia deci trebuie neapărat să coborâți de pe vas pe țărmurile acestei regiuni.

3.   Regiunea Finnmark

Amplasată la aceeași latitudine cu Groenlanda și Alaska, regiunea Finnmark este cea mai sălbatică parte din Norvegia. Se află în nordul țării și oferă păduri și dealuri virgine, unice în lume. În această regiune viețuitoarele se simt libere și sunt întâlnite la fiecare pas. Experiența în Finnmark este inedită totul fiind petrecut în sălbăticie.

4.   Fiordurile Groenlandei

Groenlanda poate fi observată chiar de pe vasul de croazieră iar în cazul acesta debarcarea nu este necesară. Fiordurile sale stâncoase pot fi observate de la distanță fiind niște lanțuri de ghețari, aisberguri și munți. Teritoriul danez autonom are o cultură proprie impresionantă și o populație primitoare care întâmpină în fiecare an mii de turiști. Aici urșii polari, morsele și renii sunt la ei acasă iar Aurora Boreală marchează cerul înstelat al nopții.

5.   Polul Nord

Polul Nord este situat pe o parcelă de gheață în mijlocul Oceanului Arctic. Locul este imposibil de locuit având în vedere faptul că gheața are o grosime de 3 cm iar temperaturile scad până la -90 grade Celsius. Polul Nord este în continuă mișcare fiind poziționat pe apă și este un impresionant element al naturii. Cei care ajung în acest loc au impresia că acolo se află capătul lumii și că tocmai au atins vârful acestui Pământ impresionant.

Dintr-o croazieră la Cercul Arctic te vei întoarce acasă cu amintiri de neuitat legate de frumusețea naturii și culturilor indigene. După o astfel de experiență, respectul față de puterea și măreția naturii îți vor crește considerabil purtând cu tine toată viața impresionantele priveliști de pe acest tărâm.


SOURCE AND TAGS