De ce să mergi la Jupiter în această vară?



De ce să mergi la Jupiter în această vară?

Stațiunea Jupiter a fost inaugurată în anul 1968 și a fost cunoscută încă de la început ca o stațiune balneoclimaterică a orașului Mangalia din județul Constanța (de care aparține din punct de vedere administrativ până în zilele noastre). Stațiunea cuprinde și Satul de Vacanță Zodiac, a cărui construcție a început în același an și care acum se regăsește situat între cele mai impunătoare hoteluri din zonă oferind căsuțe de vacanță și un cadru ideal pentru camping. Numită după cea mai mare planetă din sistemul solar, Jupiter este totuși o stațiune relativ mică dar care, în ciuda dimensiunilor sale reduse, ea are multe de oferit pentru toate vârstele.

Este poziționată în apropierea lacurilor artificiale Tismana și Jupiter (Neptun 2), dar beneficiază și de proximitatea pădurii Comorova. Aceasta este singura rezervație naturală a litoralului românesc, dar și un adevărat paradis pentru iubitorii de natură ce vor totuși să se bucure și de briza mării. Situată la aproximativ 40 de kilometri de Constanta și 5 kilometri de orașul Mangalia, în partea sudică a litoralului, la nord de Neptun și sud de Venus, această stațiune reprezintă o oază de liniște cu vegetație bogată, alei răcoroase și foarte generoasă din punct de vedere al activităților disponibile.

În anul 1973 o nouă stațiune impunătoare, numită Cap Aurora, a fost construită și alipită Jupiterului, în zona de sud. Aceasta din urmă fiind considerată unică datorită falezei sale înalte, fragmentată de golfuri care oferă peisaje uluitoare și aduc aminte de frumusețea insulelor tropicale. Farmecul exotic al stațiunii Cap Aurora, atrage un număr considerabil de turiști străini și deși, aceasta a reprezentat inițial o destinație independentă de stațiunea Jupiter, în ultimii ani, cele două aproape au fuzionat devenind cunoscute și sub denumirea de „Stațiunea Jupiter – Cap Aurora”. Iar împreună oferă garanția unui concediu reușit.

Aflată în topul destinațiilor de vacanță din România pentru mult timp, stațiunea Jupiter – Cap Aurora și-a câștigat un renume bine meritat și se remarcă și astăzi ca o adevărată bijuterie a litoralului ce așteaptă să fie explorată și descoperită.

Plajele din Jupiter

Prin comparație cu alte plaje pe care litoralul nostru le oferă, plaja din Jupiter poate părea mică. Porțiunea de plajă de aici se întinde pe o lungime de aproximativ 1 km, dar este de o frumusețe distinctă, brăzdată de golfuri ce modelează țărmul într-un mod armonios și diguri transversale. În zona golfurilor, plaja stațiunii tinde să fie mai îngustă, dar devine mai lată în zona digurilor de protecție, cât și în nordul stațiunii, spre Neptun. Și în zona stațiunii Cap Aurora, plajele sunt modelate de golfuri, dar aici, datorită faptului că țărmul este ceva mai înalt, drumul către plăjă se face pe scări sau alei ce coboară șerpuit până la plajă, foarte ușor accesibile.

Plaja din Jupiter beneficiază de nisip fin ce facilitează plimbările romantice și se află în continuitatea plajei din Neptun. Anumite sectoare de plajă sunt amenajate corespunzător și oferă toate facilitățile de care puteți avea nevoie, dar există și zone mai retrase, neamenajate, ce pot bucura pe cei ce doresc intimitate.

Ofertele sunt generoase și pentru doritorii de aventură, sporturile nautice fiind o variantă excelentă pentru distracție. Atracții diverse sunt disponibile atât pe plajă,cât și în zona lacurilor Tismana și Jupiter și se adresează atât adulților, cât și copiilor.

Activități și distracție pentru toate vârstele

Deși este cunoscută ca fiind o stațiune destul de liniștită, asta nu înseamnă că posibilitățile de distracție din zonă sunt limitate, din contră. Pentru cei mici, pe plajă găsești parcul de distracții “Baby Land Delta” care oferă jucării și tobogane gonflabile sau piscine de mici dimensiuni, ideale pentru copii, iar majoritatea hotelurilor au zone special amenajate. Tot pe plajă, dar și în zona lacului Tismana se găsesc hidrobiciclete de închiriat cu zonă special amenajată pentru copii, iar din centrul stațiunii se pot închiria biciclete pentru toate vârstele.

Pentru adulți nu lipsesc ofertele de skyjet, cursuri de scufundări sau alte sporturi nautice sezoniere. Zona beneficiază și de cinematograf în aer liber, terenuri de tenis, fotbal, minigolf, piste de bowling sau chiar biliard, iar viața de noapte din stațiune se remarcă prin câteva cluburi și pub-uri foarte populare, Mondy si Paradiso Lounge and Bar fiind printre cele mai cunoscute.

O locație perfectă pentru plimbări lungi

Stațiunea Jupiter este ca un vis frumos pentru cei ce adoră plimbările lungi la pas sau cu bicicleta. Datorită vegetației bogate din zonă, a străzilor umbroase și mai ales răcoroase te poți bucura de o plimbare chiar și în cea mai toridă zi a verii. Spațiile verzi ce înconjoară hotelurile din zonă sunt bine îngrijite și frumos amenajate și crează un adevărat labirint atrăgător în care să rătăcești sub mângâierea brizei. Poți alege să te pierzi la o vorbă pe aleile stațiunii la umbra copacilor, să te plimbi la apus pe nisipul fin al plajelor sau să te bucuri de o plimbare cu bicicleta în zona împădurită a rezervației naturale, pădurea Comorova. Atunci când ai obosit, este destul de ușor să oprești la o terasă sau restaurant și să te bucuri de un vin bun sau specialități locale, propunerea de astfel de popasuri fiind una pertinentă și la prețuri accesibile.

Facilitățile oferite de Jupiter – Cap Aurora

Stațiunea este recunoscută ca fiind cea mai verde de pe litoralul țării noastre și prezintă, datorită amplasării, foarte mulți factori balneoclimaterici. În fapt, ea a reprezentat încă de la începuturi, principala stațiune de acest gen a orașului Mangalia și mereu a atras turiști din toate colțurile țării. Datorită concentrației mai mari de săruri minerale sau a nămolului de turbă și combinând avantajele terapeutice pe care atât marea, cât și pădurile le oferă, acest loc de vis vă va surprinde plăcut cu oferte de tratamente calitative și o climă plăcută.

În ciuda dimensiunilor reduse ale stațiunii, există o bază de cazare foarte diversă și accesibilă. Hotelurile din zonă sunt majoritatea clasificate la 3 sau 2 stele, iar cele multe dintre ele au fost renovate, reabilitate și modernizate la standardele actuale. Stațiunea Jupiter, are alt avantaj - Satul de Vacanță Zodiac, unde poți găsi cazare la căsuțe de vacanță sau chiar spațiu de camping cu multe alte facilități incluse chiar în complex.

Parte din cele mai importante hoteluri sunt așezate chiar pe malul mării și perpendicular cu țărmul, majoritatea având acces direct sau foarte aproape de plajă. În Cap Aurora, hotelurile sunt poziționate foarte aproape de plajă și sunt recunoscute pentru arhitectura lor aparte și poartă nume de pietre prețioase precum: Diamant, Opal, Safir, Rubin ș.a.m.d., menite parcă să susțină afirmația de „bijuterie a litoralului”.

Stațiunea oferă o gamă colorată de restaurante și terase (unele chiar și cu autoservire sau servire rapidă), cu preparate culinare foarte variate, de la tradițional românesc, la bucătărie internațională. Cea mai concentrată și aglomerată zonă de restaurantele, magazinele și terasele fiind în partea nordică, în zona Lacului Tismana.

Iată de ce Jupiter reprezintă o destinație de vacanță demnă de luat în considerare. Indiferent că este un concediu planificat sau o escapadă rapidă de sezon, această stațiune nu te va dezamăgi. O zonă ideală pentru relaxare și tratament antistres cu factori naturali: apă marină și soare, dar în același timp cu o vegetație bogată și cu o propunere darnică de activități. Iar dacă deja te-am convins să-ți petreci următoarea vacanță aici, contactează-ne pentru a-ți oferi mai multe detalii despre pachetele noastre turistice.


SOURCE AND TAGS