Desert Safari în Dubai - O experiență unică



Desert Safari în Dubai - O experiență unică 

Principala atracție pentru majoritatea turiștilor care vin în Dubai sunt mall-urile Dubai Mall și Mall of Emirates, Burj Khalifa, Palm Jumeirah și Canalul Dubai Creek. Dar acest oraș fabulos are mult mai multe de oferit. La aproximativ 30 - 40 de minute de mers cu mașina, se află regiunea deșertică a Dubaiului care merită o vizită pentru a trăi o experiență de neuitat: o excursie safari în deșert.

De ce să alegi un safari în deșert 

Dacă ajungi în Dubai și nu trăiești experiența unui safari în deșert, vei regreta mai târziu, chiar dacă nu ești neapărat iubitor de adrenalină. Un tur cu un vehicul 4×4 printre dunele roșii ale deșertului poate fi una din cele mai palpitante activități pe care le poți face în Dubai. De obicei excursiile de tipul „safari în deșert” nu includ doar safari, ci și alte activități precum plimbarea cu cămila și servirea mesei în deșert, alături de beduini. Iată câteva detalii pe care e bine să le cunoști dacă te pregătești de o excursie în Dubai care include și un desert safari.
 
Cât durează tururile de safari în deșert 

De obicei un tur safari durează 7 ore, deci vei pleca din hotel dimineața la prima oră și te vei întoarce cel mai probabil după-amiaza. Există și programe mai scurte, care durează 3-4 ore și încep de obicei după-amiaza. Fiecare turist poate alege turul potrivit în funcție de preferințe și de buget. 

Ce vei face în timpul unui safari în deșert 

Tururile de safari în deșert se desfășoară cu un jeep sau quad conduse de un șofer profesionist care deține o licență specială. Durata turului variază între 3,5 și 7 ore, dintre care aproximativ 1 sau 2 ore vor fi petrecute conducând pe dune (dune bashing). Desigur, vei avea ocazia să faci fotografii uimitoare și să te plimbi desculț pe dunele de nisip. Dacă vrei să te plimbi călare pe cămilă prin deșert, vei putea să faci și acest lucru alături de un ghid cu experiență. Sau, vei putea testa sandboarding-ul printre dune, sport pentru care nu este nevoie de experiență.

Apoi, de obicei se merge într-o tabără de beduini, unde se ia masa. În tabăra beduinilor, te așteaptă gustări tradiționale delicioase. Vei fi servit cu un grătar arabesc foarte gustos (pe lângă preparatele cu carne, sunt oferite de cele mai multe ori și specialități vegetariene). Excursia se poate încheia fie cu o plimbare cu cămile, fie cu un spectacol cu șoimi, o narghilea sau un spectacol tradițional (acrobații, belly dancing, spectacol cu foc).
Dacă alegi un tur safari premium, poți vizita Rezervația de Conservare a Deșertului din Dubai, care găzduiește peste 50 de specii de plante, 120 de păsări și 43 de mamifere și reptile. De asemenea, poți vizita luxuriantul Al Maha Desert Resort, care se află la la doar 45 de minute de mers cu mașina de Dubai. 

Pentru a evita insolația și arsurile solare, este indicat ca în timpul turului, să porți haine din pânză în culori deschise (de preferat pantaloni lungi și o cămașă lejeră) și să ai capul acoperit.

Un safari în deșertul Dubai este o experiență specială pentru întreaga familie. Indiferent dacă ai venit în Dubai pentru acțiune, relaxare sau romantism, un safari în deșert va fi cu siguranță o experiență de neuitat. Dacă vrei să experimentezi condusul printre dunele de nisip cu un vehicul off-road, contactează-ne și îți vom oferi toate detaliile de care ai nevoie pentru a rezerva o excursie în Dubai.


SOURCE AND TAGS