DUBAI - o destinatie ideala pentru sezonul rece



Dubai – o destinatie ideală pentru sezonul rece

Dacă Spania, Italia și Portugalia sunt destinații de vacanță perfecte pentru sezonul cald, pentru a vizita țările din Orientul Mijlociu cel mai potrivit este sezonul rece. Și pentru că toamna se apropie, iată câteva motive pentru care ai putea programa un sejur în Dubai.

Temperaturile sunt foarte plăcute toamna și iarna

Dacă pe perioada verii temperaturile extrem de ridicate fac practic imposibilă orice activitate, în perioada octombrie – aprilie vremea foarte plăcută atrage mii de turiști din întreaga lume. 

Iarna, în timpul zilei temperatura se încadrează între 22 și 32 de grade Celsius, iar precipitațiile sunt foarte rare, ceea ce face ca Dubaiul să devină destinația preferată a iubitorilor de plajă și soare. 

Din cauza temperaturilor ridicate din timpul verii, evenimentele importante precum Anul nou islamic sau faimoasa cursă de cămile se sărbătoresc în perioada octombrie – aprilie. De asemenea, festivalurile muzicale și de film au loc în decembrie sau februarie. Singurele evenimente care au loc vara în Dubai sunt festivalul de vară (ce are loc între lunile iunie-august) și Ramadanul (ce are loc în perioada iulie-august). 

Ce poți face iarna în Dubai 

Dacă ești pasionat de cumpărături, o destinație perfectă de shopping, de luat masa și de petrecere a timpului liber este Nakheel Mall, care se află în inima renumitului Palm Jumeirah și este conectat direct la Palm Tower. 

În Nakheel Mall găsești peste 300 de magazine, restaurante și zone de divertisment, inclusiv noul Depachika Food Hall. Pentru copii atracțiile principale sunt parcul de trambuline Trampo Extreme, dar și parcul de distracții Fabyland, Vox Cinemas și Bricobilandia, un oraș de jucărie realizat din piese Lego! 

Un alt loc minunat pe care nu-l poți rata este Dubai Miracle Garden, aflat lângă autodromul Dubai. Aici vei putea admira mii de specii de flori, aranjate în forme spectaculoase, inclusiv un uriaș Mickey Mouse și celebrul Burj Khalifa. Este un loc unic în lume care cu siguranță te va impresiona. 

Situată pe bulevardul The Pointe din Insula artificială Palm Jumeirah, The Palm Fountain este oficial cea mai mare fântână din lume (datorită dimensiunilor impresionante, fântâna a intrat deja în Cartea Recordurilor). Cele două platforme gigantice acoperă o suprafață de 1.335  m2 , iar jeturile de apă ajung pană la 105 m înălțime. Fântânile ce folosesc 3000 de LED-uri colorate “dansează” pe ritmurile a diverse melodii din întreaga lume, captivând vizitatorii cu spectacole mirifice în fiecare zi, de la apus până la miezul nopții. 

Îți place să schiezi ? În Dubai poți merge la schi chiar dacă afară sunt 25 de grade Celsius. Printre toate atracțiile de iarnă din Dubai, pârtia artificială din Mall of the Emirates este cea mai populară și autentică, oferind o mulțime de atracții pentru toate vârstele. Poți schia pe pârtie sau puteți face snowboarding. Distracția e garantată.

Ești pasionat de shopping? Trebuie neapărat să prinzi Dubai Shopping Festival ce are loc în perioada 26 decembrie - 27 ianuarie. Dacă vrei să prinzi cele mai bune oferte la o gamă variată de produse, acum e șansa ta. Magazinele oferă reduceri de până la 75%, pentru a atrage cumpărători. În cadrul festivalului de shopping, vizitatorii pot participa de asemenea la concerte în aer liber și se pot bucura de focuri de artificii spectaculoase. 

Dacă ți-am trezit deja interesul și ai vrea să rezervi deja un sejur all inclusive în Dubai, ne poți contacta pentru a-ți oferi mai multe informații cu privire la ofertele noastre.


SOURCE AND TAGS