De ce să alegi Dyuni ca destinație de vacanță?



De ce să alegi Dyuni ca destinație de vacanță?

Dyuni, destinația ideală de vacanță. Iată mai multe informații de interes pentru tine Acest loc de poveste din Bulgaria se situează în vecinătatea orașului Sozopol, la aproximativ 7 km, și la 40 Km de orașul Burgas. Dyuni este un sat de vacanță pe coasta bulgară a Mării Negre și este ocupat aproape în întregime de resortul all-inclusive - Dyuni Royal Resort. Construcția resortului a început în anii 80, la inițiativa unei companii austriece și ca parte a unui proiect desfășurat de guvernul bulgar, iar rezultatul este unul de excepție. Stațiunea are o lungime de 4–5 km și o lățime de peste 100 m, cu o plajă potrivită pentru windsurfing și alte sporturi nautice, toate situate într-un golf generos și cu ape de mică adâncime. Terase, restaurante, terenuri de tenis cu suprafață de tartan sau iarbă artificială și o ofertă generoasă de piscine, sunt doar câteva din facilitățile oferite aici, o destinație perfectă pentru o vacanță liniștită cu toate atributele unei escapade memorabile.

Plajele din Dyuni

Zona este ocrotită de pantele nordice ale muntelui Strandzhana, iar plaja generoasă are nisipuri fine și aurii, un paradis pentru sport și relaxare, în care turiștii vor fi răsfățați de diversitatea lucrurilor de făcut. De la snorkeling la divinng, de la plimbări lungi în zona pitorească a golfului la sporturi extreme, aici le găsiți pe toate.
Plaja stațiunii este formată din trei zone distincte, respectiv: Peliocan, Marina si Panorama. Vei găsi aici atmosfera romantică a unui sat costal cu străzi pietruite, grădini cu flori viu colorate și zone de relaxare însorite. În sudul stațiunii se găsesc alte doua plaje recunoscute, Alepou și Arkoutino în proximitatea cărora puteți vizita și rezervația naturală – mlaștina Alepou. La gura râului Roporamo se află Cap Maslen, o zonă stâncoasă superbă, ce răsplătește cu vederi panoramice impresionante pe cei ce se încumetă la o drumeție. Tot aici, la sfârșitul verii, zeci de specii de păsări se adună înainte de a își începe plecarea către sud și crează un adevărat spectacol pentru turiștii din zonă.

Sport și divertisment pentru toate vârstele

Peisajul regiunii oferă condiții excelente pentru practicarea de drumeții. O varietate de trasee de diferite lungimi și intensități ce sunt potrivite pentru toate vârstele, sunt incluse în ofertele locale. La începutul și la sfârșitul sezonului se desfășoară gimnastica acvatică în piscinele interioare, iar în timpul lunilor de vară în piscinele din aer liber. Polo pe apă se organizează de la începutul lunii iunie până la începutul lunii septembrie, fotbal și volei pe plajă sau chiar tir cu arcul, într-un poligon specializat de tragere. Arcuri disponibile pentru stângaci și dreptaci, arcuri de diferite dimensiuni și duritate a tensiunii, toate disponibile și pentru adolescenți sau copii.

Zonele special amenajate abundă în activități pentru mici și mari și amintim aici: cursuri de dans, petreceri tematice pentru cei mici, dans aerobic, capoeira, zumba sau kangoo jumps, și spectacole artistice unde poți admira măestria dansatorilor profesioniști. Amfiteatru cu o capacitate de 1.600 de persoane și cu echipament profesional de sunet și iluminat, este și el gazda unor spectacole memorabile, iar clubul se deschide în fiecare seară în jurul orei 22:00. Lesne de înțeles de ce Dyuni este o destinație apreciată atât de cei ce caută relaxare și iubitori de natură, dar și de cei în căutare de distracții și aventuri.

Explorează vecinătățile

La distanță scurtă de condus și cu multe tururi locale care se organizează, există multe alte locații ce pot încânta simțurile unui călător aventurier, care dorește să exploreze din frumusețile acestor meleaguri. Castelul Ravadinovo din Sozopol ca exemplu, este ca un basm, și te vei îndrăgosti iremediabil de această capodoperă arhitecturală. După ce ați văzut interiorul castelului, plimbați-vă în împrejurimi și veți putea admira lebedele de pe lac. De asemenea, puteți vizita mica grădină zoologică din apropiere și puteți cumpăra vin bulgăresc de la crama locală.
Se spune local că o vizită la Dyuni nu este completă fără o vizită plaja Kavatsite din Sozopol. Faceți o excursie în acest oraș din apropiere, pentru a găsi un loc de poveste cu vederi spectaculoase - plaja Kavatsite, dar nu uitați să poposiți și în orașul vechi al Sozopol. Priviți ruinele antice și vizitați biserica maiestuoasă, apoi mergeți spre amfiteatru, pentru a vedea unul dintre spectacolele gratuite locale ce se organizează aici periodic. La restaurantele de aici se servește doar cel mai proaspăt pește, inclusiv rechin și calamari și o oprire pentru prânz aici, se poate dovedi o alegere inspirată. Meniul este generos atât pentru vegetarieri și vegani și oferă o gamă variată de produse tradiționale ce nu vor dezamăgi.

Dacă te-am convins deja să-ți petreci următoarea vacanță în Dyuni, ne poți contacta pentru a-ți oferi mai multe detalii despre pachetele noastre turistice.


SOURCE AND TAGS