Excursie la mare în stațiunea Neptun – de ce să spui da?



Excursie la mare în stațiunea Neptun – de ce să spui da?


De ce să mergi în stațiunea Neptun și care sunt posibilitățile de distracție pe care le ai la dispoziție? Iată mai multe informații de interes pentru tine!

Denumită după a opta planetă de la Soare din sistemul nostru solar, Stațiunea Neptun poartă astfel numele zeului roman al mării și este o locație de un farmec aparte ce merită recomandată. Stațiunea este o locație estivală mondenă, protejată din trei părți de pădure, cu hoteluri mai izolate și recunoscută pentru plajele curate și bine întreținute. Situată la 6 kilometri nord de Mangalia, pe coasta Mării Negre din România, Neptun este o destinație din ce în ce mai populară cu multe de oferit pentru toate vârstele și bugetele.

Stațiunea Neptun este o adevărată oază de liniște și prospețime și deține avantajul locației perfecte, fiind situată între mare și vestita pădure Comorova. O vacanță în această stațiune se poate combina lejer cu o excursie în Delta Dunării sau la ruinele Cetății Histria, o incursiune în labirintul subteran spectaculos al peșterii Limanu, o vizită la podgoriile Murfatlar, ori o escapadă pe litoralul Bulgăresc, iar dacă o alegi ca destinație de concediu, cu siguranța nu te va dezamăgi.

Plaja din Neptun

Plaja din Neptun este considerată una dintre cele mai curate și liniștite destinații de vacanță de pe litoralul românesc. Perfectă ca dimensiuni, plaja se bucură de un nisip fin și de apă limpede, iar posibilitățile de agrement pentru întreaga familie sunt numeroase. Din Neptun se pot închiria mini iahturi, ce fac croaziere pe mare, se pot practica diverse sporturi de apă, iar plaja este dotată cu șezlonguri, umbrele colorate, terase, baruri și restaurante.

Important pentru stațiune este și că reprezintă una dintre cele mai nepoluate localități din România, bucurându-se de aerosoli, atât datorită Marii Negre, cât și Pădurii Comorova, Stațiunea Neptun este considerată „grădina” litoralului nostru datorită vegetației bogate de aici.

Pădurea Comorova

Pădurea este unică atât pe litoral, cât şi în România, în principal datorită mixului de floră și faună pe care îl găzduiește rezervația botanică de aici. Datorită speciilor de stejar care o constituie, Pădurea Comorova este plasată alături de pădurea Babadag, pădurile Ceala şi Mînduloc, ori pădurea Dumbravă, între cele mai renumite păduri de stejar din ţară.

În plus, în cadrul speciilor de arbori existenți în pădurea Comorova s-au aclimatizat şi câteva specii de conifere ornamentale, dintre care cele mai reprezentative sunt: ienupărul de Virginia, unicat în România şi pinul Douglas.

Flora pădurii ascunde nu mai puţin de 60 de stejari brumării de diferite vârste şi dimensiuni, dintre care unii de vârstă seculară. Aceştia sunt singurele exemplare rămase în picioare ale întinsei păduri de stejari care acoperea odinioară aceste meleaguri, iar impunătoarele lor coroane se transformă într-un decor natural superb pentru grădinile de vară amenajate. O zonă perfectă pentru plimbări lungi în natură.

Lacul Neptun

Tot o bijuterie naturală de vizitat în zonă, Lacul Neptun poate fi paradisul pasionaților de fotografie în natură. Recomandăm o excursie de o zi, în care să va bucurați de peisajul superb, plin de nuferi, lebede și pescăruși. Pe malul lacului sunt amenajate băncuțe la umbra sălciilor. Există posibilitatea să admirați peisajele cu nuferi stând la terasele restaurantelor și a cafenelelor situate pe malul lacului.

Posibilități de distracție

Activitățile din Neptun sunt pe toate gusturile, de la plimbări cu barca, la schi nautic sau scufundări. În plus, stațiunea găzduiește și două terenuri de minigolf.

Parcul de distracții Luna Parc este locul ideal pentru copiii aflați în vacanță. Numeroase mașinuțe colorate, carusele sau jocuri electronice îi atrag pe cei mici, dar și pe adulți. Parcul de distracții se afla în Satul de Vacanță al stațiunii Neptun, de unde puteți admira peisajul încântător în timpul unei curse în roata mare.

Una dintre cele mai interesante atracții turistice de pe litoralul Mării Negre este Paradis Land, un Parc de aventură care atrage turiștii de pe tot litoralul. Traseele oferite de parc sunt o încântare pentru toți iubitorii de adrenalină. Pentru cei pasionați de acest tip de trasee, sunt asemănătoare cu cele din parcurile de aventură din zona de munte. Este primul parc de acest tip de pe litoralul țării.

Nu în ultimul rând, în stațiunea Neptun se găsește și un Teatru de Vară, care funcționează la capacitate maximă. Programul este zilnic încărcat cu spectacole, piese de teatru și concerte, o altă activitate perfectă pentru cei care merg în vacanță cu familia. Nu lipsesc cluburile, barurile și discotecile din zonă, iar restaurantele servesc o gamă variată de preparate proaspete de bucătărie autohtonă sau internațională.

În apropiere, în stațiunea Neptun există și o bază de tratament, o clinică balneară foarte  populară printre turiștii trecuți de prima tinerețe, unde se pot trata: spondiloză, reumatismul, infecții, boli dermatologice, tulburări respiratorii și de altă natură ș.a.m.d. Nu lipsesc nici centrele SPA din zonă și deci astfel, te bucuri nu doar de o vacanță relaxată, dar și de puțin răsfăț cu sănătate.

Stațiunea Neptun o recomandăm cu drag și suntem siguri că vei vrea să revii aici pentru o vacanța perfectă, liniștită și totuși plină de activități. Iar dacă deja te-am convins deja să-ți petreci următorul concediu aici, contactează-ne pentru a-ți oferi mai multe detalii despre pachetele noastre turistice.


SOURCE AND TAGS