EXPO 2020 DUBAI



Expo 2020 Dubai

Cel mai mare eveniment al anului este pe cale sa inceapa! Vezi lumea in doar cateva zile, in cadrul unei expozitii eveniment unice - Expo 2020 Dubai.

Sunt 192 de tari participante, pana la 60 de evenimente live pe zi si peste 200 de puncte de mancare si bauturi. Timp de 182 zile vei descoperi o multime de lucruri interesante si inedite.

Sarbatoreste asa cum nu ai mai facut-o pana acum, participand la parade, sarbatorile Zilei Nationale si multe altele. Lasa-te cuprins de un spatiu al creativitatii prin arta si cultura, vizioneaza numeroasele minuni arhitecturale intr-un singur loc si experimenteaza inovatiile menite sa schimbe viata pe care o cunoastem. In plus, patrunde intr-o lume a mancarii in care gustul nu cunoaste granite. Descopera cum schimbarile climatice si tehnologia vor schimba modul in care obtinem si preparam mancarea. Te asteapta bucatarii potrivite oricaror gusturi si bugete, de la cele clasice la inovatii noi, street food si delicii gourmet, prezentand arome si experiente ce nu vor fi uitate usor.

Sunt o multime de lucruri minunate de vazut si de descoperit la Expo 2020 Dubai. Si totusi, te intrebi de unde sa incepi? Uite propunerile noastre, pe care trebuie sa le treci neaparat in itinerariul tau!

   1.    Andrea Bocelli in deschiderea Expo 2020

Nu rata ceremonia de deschidere a Expo 2020 Dubai la emblematicul Al Wasl Plaza, realizata de celebrul tenor italian Andrea Bocelli! De-a lungul celor sase luni de eveniment, acestuia i se vor alatura o multime de vedete de renume international precum: popstarul britanic Ellie Goulding, pianistul Lang Lang si multi altii. Ceremonia pregateste scena pentru 182 de zile de experiente de neuitat, si evenimente captivante, punand laolalta arta, muzica, tehnologie si cultura din intreaga lume! Te poti bucura de imagini senzationale, muzica, spectacole si artisti internationali intr-un singur loc.


   2.    Incredibila sculptura 3D

Iubesti arta si in acelasi timp te preocupa problemele de mediu? Atunci cu siguranta iti va placea cea mai recenta sculptura realizata pentru Expo 2020 Dubai - Equinox. Creata de catre celebrul artist Mat Collishaw, sculptura este una memorabila, o iluzie optica captivanta, ce ilustreaza o uriasa floare de lotus, cu o multime de insecte ce orbiteaza in jurul ei. Lucrarea este dedicata ecosistemelor naturale ale Pamantului, inspirand vizitatorii sa reflecte asupra relatiei lor cu natura. Lucrarea, care are o înaltime de peste cinci metri si o latime de trei metri, poate fi vazuta in Pavilionul pentru Sustenabilitate.


   3.    Experiente culinare inedite

Traieste experienta culinara la Expo 2020 Dubai. Te asteapta unele dintre cele mai bune si gustoase preparate ale lumii. Poti sa degusti aromele Orientului Mijlociu dar si sa experimentezi mancaruri din bucatariile internationale. Vor fi prezenti bucatari celebri internationali, precum spaniolul Carmen Rueda,  cunoscut pentru combinarea gusturilor intr-un mod inedit, cum este si cazul cheesecake-ul cu căpșuni și bomboane de alune. Etajul 1 este dedicat restaurantelor fine-dining, unde oaspetii sunt asteptati cu feluri alese: de la risotto cu ciuperci asortate, afine si ulei de trufe, pana la filet de vita insotit de foie gras, khubiz (pâine arabă), tei negru și cărbune.


   4.     Distractie pentru copii

De la filme, muzică și sport, până la spectacole cu papusi, Expo 2020 este o experienta unica, care promite să distreze copiii de toate vârstele. Urca la bordul Expo Explorer pentru o plimbare cu trenul si exploreaza Expo 2020 alaturi de mascotele Rashid și Latifa. Daca va doriti o tematica oceanica, puteti merge in Locul de Joaca Rashid, mai exact in Parcul Jubilee. Daca totusi vreti o altfel de experienta, puteti merge in parcul Al Forsan, unde copiii pot descoperi aventurile lui Latifa in spatiu, un loc interactiv unde acestia pot intra in camera “zero gravitatie” sau pot explora o replica a sondei Hope EAU. Mai mult decat atat, copiii de toate varstele vor gasi ceva inedit de vazut si de invatat la fiecare dintre cele 191 de pavilioane de tara din cadrul expozitiei.


   5.    Pasaportul Expo 2020 Dubai

Calatoreste in intreaga lume in 182 de zile cu pasaportul Expo 2020. Pastreaza evidenta calatoriei tale pe masura ce explorezi cele peste 200 de pavilioane participante. Exact ca un pasaport real, acesta prezinta un numar unic, o fotografie si detalii personale. Mai mult, pentru a sarbatori Jubileului de Aur al Emiratelor Arabe Unite, pasaportul va avea o pagina speciala, stampilata in folie de aur, cu o fotografie a Tatalui fondator al natiunii - Alteta Sa Seicul Zayed bin Sultan Al Nahyan - realizat in 1971 cand Emiratele Arabe Unite au sarbatorit nasterea națiunii. Si ce este cel mai tare? Poti pastra pasaportul amintire la incheierea evenimentului, pentru a retrai toate aceste momente speciale.


   6.    AC Milan la Expo 2020 Dubai

Cu fani din toata lumea și o istorie de 122 de ani, legendarul club de fotbal italian va fi prezent la Expo 2020 Dubai. Jucatorii vor promova valorile sportului, inspirand schimbari pozitive prin fotbal. AC Milan activează deja în Orientul Mijlociu de multi ani, jucand inclusiv meciuri in regiune, dar si mentinand un parteneriat de lunga durata cu Emirates. Asa ca, daca esti fan, nu trebuie sa ratezi sub nicio forma intalnirea cu ei.


   7.    Paradisul iubitorilor de mancare

Expo 2020 Dubai este paradisul iubitorilor de mancare, avand peste 200 de restaurante, care va vor delecta papilele gustative. De exemplu, in pavilionul durabilitatii, puteti gusta renumitele fursecuri Floozie Cookie, proaspat coapte, 100% vegane, umplute cu o varietate de sosuri din plante, cum ar fi ganache de ciocolata neagra sau crema speculoos. Poti participa, de asemenea, la tururi delicoase ale bucatariilor, unde poti admira tehnologia culinara inovatoare.


   8.    Statuia lui Michelangelo 3D

David al lui Michelangelo ocupa locul principal la Pavilionul Italiei de la Expo 2020 Dubai. Avand cinci metri inaltime, replica 3D a statuii de renume mondial este o replica a uneia dintre cele mai frumoase statui realizate vreodata dintr-o placa de marmura. Afla povestea captivanta a Italiei si descopera realizarile pe care le-a avut de-a lungul timpului.


   9.    Ploaie...inauntru

Viitorul este aproape. Te-ai gandit vreodata ca o ciuperca ar putea fi utilizata pentru orice? Chiar si pentru constructii? In curand, acestea va putea fi utilizata in materiale de constructii, cum ar fi gresia si pardoseala. Tot in pavilionul Olandei vei intalni o structura care poate genera hrana, apa, si chiar energie. Isi poate crea propriile precipitatii interioare, producand apa din aerul desertului prin intermediul energiei solare. Acesta este nivelul de inovatie pe care il vei intalni la Expo 2020 Dubai. Impresionant nu?

   10.    Intra in masina timpului

Descoperă povestea egiptenilor. Intra in masina timpului in Pavilionul Egiptului si lasa-te purtat prin locuri nemaivazute. Se anunta a fi o plimbare memorabila in timp, pentru a asista mai apoi la un viitor care inca nu a fost scris.


Restul... te lasam sa descoperi singur.

Evenimentul va începe la 01 octombrie 2021 și se va încheia pe 31 martie 2022. Sunt asteptati la expozitie 25 de milioane de vizitatori, fizic si online, iar tu ai putea sa fii unul dintre ei.

„Am colaborat cu Emirates și Expo 2020 Dubai pentru a contribui la constientizarea a ceea ce este un eveniment cu adevarat important pentru lume. Cu totii avem puterea de a modela un viitor mai bun, iar ultimul an si jumatate ne-a aratat ca posibilitatile sunt nelimitate atunci cand ne punem mintea laolalta.” a spus celebrul actor de la Hollywood Chris Hemsworth.

Participa si tu la cel mai asteptat eveniment al anului si fii parte din magia Expo 2020 Dubai! Contribuie si tu la un viitor mai bun. Pentru mai multe informații privind calendarul evenimentului si modul de achizitionare a biletului de acces intra pe https://www.expo2020dubai.com/en.




SOURCE AND TAGS