Iată de ce anul aceasta trebuie să ajungi în Halkidiki



Iată de ce anul aceasta trebuie să ajungi în Halkidiki 


Halkidiki este una dintre destinațiile grecești preferate de turiștii de la noi din țară, care s-au îndrăgostit de frumusețea plajelor însorite din peninsulă. Cele trei brațe care alcătuiesc faimoasa peninsulă Halkidiki (Kassandra, Sithonia și Athos) creează unul dintre cele mai frumoase locuri turistice din Europa. O combinație unică de mare și uscat care atrage anual mii de vizitatori din întreaga lume, această regiune este cunoscută pentru peisajele sale uluitoare, istoria bogată și ospitalitatea localnicilor. Iată doar câteva dintre motivele pentru care Halkidiki ar trebui să fie pe lista scurtă a destinațiilor de vacanță pentru acest an. 

Vestigii și mănăstiri impresionante 

Brațul Athos din Halkidiki este mai puțin frecventat de turiști pentru că este o zonă mai puțin cunoscută. Dar, dacă ești pasionat de istorie și dacă îți dorești o vacanță liniștită într-un loc încântător, poți alege să vii în Ouranoupoli (stațiune denumită și ”Poarta către Muntele Athos”) - un sat tradițional grecesc situat în nordul brațului Athos, unde vei găsi numeroase taverne, cafenele, magazine de suveniruri și hoteluri. De aici pleacă o mulțime de croaziere către Muntele Athos. 
Un loc perfect pentru a admira arhitectura grecească este satul Nea Roda, unde vei găsi case tradiționale foarte bine îngrijite, cu grădini superbe pline de flori, dar și plaje minunate. Olympiada este un alt sat impresionant situat pe coasta de est a peninsulei Halkidiki, unde vei putea descoperi vechiul oraș Stagira, locul unde s-a născut filosoful Aristotel, dar și multe plaje superbe și golfuri sălbatice cu apă cristalină. 
Și pe Brațul Kassandra poți vizita o mulțime de situri arheologice interesante: Templul lui Ammon Zeus și Dionysus, Turnul din Nea Fokea sau Biserica Sf. Demetrios din Afitos.  

Plaje de top 

Dacă-ți dorești o vacanță activă, în Halkidiki, Brațul Kassandra este cel mai potrivit pentru tine. Aici vei găsi stațiuni animate în partea de est și și zone mai liniștite în partea de nord. Pentru relaxare și distracție, recomandăm: Plaja Marina Sani din stațiunea Sani,  Plaja Possidi din stațiunea cu același nume, Plaja Glarokavos situată în apropierea satului Pefkohori, Plaja Paliouri din Chrousso Bay și Plaja Possidi Cape (Faros). Dacă Possidi Beach deține prestigiosul Blue Flag pentru facilitățile pe care le oferă, Paliouri Beach este un loc pitoresc, aflat într-un mic golf înconjurat de copaci, iar Plaja Possidi Cape (Faros) este o plajă sălbatică, fără șezlonguri sau umbrele de soare. 

Drumeții și sporturi nautice 

Dacă îți plac drumețiile, Halkidiki este o destinație ofertantă și în acest sens. Poți porni într-o aventură palpitantă către Peștera de la Petralona, care se află la o distanță de aproximativ 25 km de Nea Moudania, pe drumul de la Salonic către peninsula Kassandra. Tot în Kassandra, în zona San poți vizita Sanctuarul de Păsări, arie naturală protejată pentru frumusețea sa. Munții împăduriți și peisajele spectaculoase pe care le vei întâlni te vor fermeca. În apropiere de Polychrono vei găsi Rezervația naturală pentru țestoase marine (lacul Mavrobara), un loc preferat în special de familiile cu copii. 

Preparate delicioase 

Mâncarea din Halkidiki te va surprinde cu o mulțime de gusturi și arome speciale, specifice bucătăriei elene. Dacă ai ajuns în vacanță în Halkidiki, nu poți rata plăcinta Trachana cu brânză de capră și cârnații cu praz și portocale. Alte specialități locale care merită încercate sunt: plăcinta cu spanac, souvlaki, preparatele din pește și fructe de mare (gyros cu calamari) și multe altele. 

Oriunde ai alege să mergi în Halkidiki, îți va plăcea la nebunie atmosfera de aici, vei fi fermecat de felul de a fi prietenos și degajat al localnicilor și te va surprinde frumusețea peisajelor și bogăția culturală a orașelor. Dacă ți-am trezit interesul și ai vrea să rezervi un sejur în Halkidiki, ne poți contacta iar noi te vom ajuta să alegi cea mai bună opțiune pentru tine și familia ta.


SOURCE AND TAGS