Heraklion - Perla insulei Creta


Descoperă Heraklion - perla insulei Creta

Ești în căutarea următoarei destinații de vacanță? Dacă atmosfera din Grecia te-a fermecat și vrei să te bucuri de tot ce are mai frumos de oferit insula Creta, nu poți rata Heraklion Town. Al cincilea mare oraș din Grecia – Heraklion (Iraklio) este o destinație atractivă, ideală pentru vacanța de vară sau chiar și pentru o escapadă de weekend.
Heraklion - orașul natal al lui El Greco si Nikos Kazantzakis, este un oraș stațiune situat pe coasta nordică a insulei, în partea de vest a prefecturii. Orașul are o populație de 137.711 de locuitori, cu o linie de coastă de 20 km și un relief cu munți și văi ce creează un peisaj superb, la care se adaugă biserici bizantine, vile și fântâni turcești, situri arheologice și o apă de un albastru ireal.
Vizitând orașul vechi, te poți pierde în labirintul de alei înguste care te vor conduce către magazinele locale, restaurantele cu preparate variate și delicioase, bazilicile bizantine și muzeele interesante ce încântă vizitatori de toate vârstele.

Ce trebuie să știi înainte de a merge în vacanță în Heraklion

Pentru a organiza un sejur în Heraklion de vis iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi:

Aeroportul International Nikos Kazantzakis este situat la 5 km de centrul orașului Heraklion. Pentru a ajunge in Heraklion Town de pe aeroport, poți folosi autobuzul sau un taxi ce vă vor aduce la destinație în aproximativ 20 de minute.

Temperaturile sunt foarte plăcute în Creta, din luna iunie până în luna august se înregistrează aproximativ 30 - 35 °C. Soarele este însă foarte puternic, deci este bine să porți întotdeauna o pălărie de soare pentru a evita insolația. 

Dacă ai ajuns în Heraklion, nu poți rata fortăreața venețiană (Koules) din zona portului, Muzeul Arheologic, Muzeul de Istorie, Bazilica Sf. Marcu, biserica Agios Titos și biserica Agios Ekaterini Sinaites, Muzeul Bătăliei Cretei și Loggia Venetiana.

În Heraklion, viața de noapte este foarte activă, stațiunile întâmpinându-te cu o multitudine de cluburi și baruri. De aceea, destinația este foarte căutată de turiștii tineri.

Hersonissos este fără îndoială cea mai populară stațiune din regiunea Heraklion. Aici, copiii și adulții se pot distra la celebrul Aqualand, un parc acvatic imens. În Hersonissos poți găsi hoteluri pentru toate gusturile și toate buzunarele, stațiunea fiind cunoscută mai ales pentru hotelurile dedicate familiilor cu copii. 

Dacă te interesează cultura locală și vrei să vizitezi unul dintre cele mai frumoase sate din Creta, nu poți rata Agioi Deka - un loc ce se ascunde în valea fertilă Messara (Agioi Deka este punctul de legătură între partea nordică și partea sudică a orașului Heraklion). Aici se pot vizita mai multe obiective turistice: situl arheologic al Anticului Gothyn, ruinele unei acropole, teatrul deschis, unul din templele lui Apollo, biserica creștină și o serie de morminte.

Cei care doresc să deguste vinurile locale sunt invitați la Podgoria Lyrarakis - înconjurată de peisajul superb oferit de munții Lassithi. Fabrica de vinuri de aici produce încă din anii ‘60 soiuri locale rare, de înaltă calitate care îți vor încânta simțurile.

Dacă ți-am trezit interesul și îți dorești să descoperi capitala Cretei, te invităm să-ți rezervi un sejur în Heraklion pe care ți-l vei aminti mereu cu plăcere.


SOURCE AND TAGS