De ce să alegi Lefkada pentru vacanța de vară



De ce să alegi Lefkada pentru vacanța de vară

Legată de continent prin intermediul unui pod ce oferă peisaje superbe, în Lefkada se poate ajunge ușor cu mașina. Primul lucru pe care îl vei observa odată ajuns pe insulă este frumusețea naturală a insulei. Vârfurile înalte, pădurile adânci de pini, stâncile abrupte și o zonă de coastă uimitoare atrag an de an numeroși iubitori de natură. Iată alte câteva motive pentru care Lefkada ar putea fi prima opțiune de vacanță anul acesta.

Plaje superbe

Lefkada găzduiește peste 20 de plaje, de la golfuri sălbatice cu pietriș până la plaje de nisip amenajate impecabil. Toate plajele pe care le vei găsi aici sunt pline de farmec. Dacă mergi spre coasta de vest, vei descoperi Porto Katsiki, o plajă cu nisip alb și ape de un albastru ireal, perfect încadrate de stânci. Plajele din partea de est sunt adăpostite de vânt și, sunt de obicei, mai calme și mai sigure – de aceea sunt preferate de familiile cu copii mici.

Alte plaje populare din Lefkada sunt : Afteli, aflată lângă Sivota Bay, o plajă foarte convenabilă pentru familiile cu copii dar și pentru amatorii de snorkeling, Plaja Amouso, o plajă cu pietre albe și ape cristaline, Plaja Agiofili, Plaja Vasiliki și
Plaja Mikros Gialos.

Sate tradiționale pitorești

Pentru a înțelege cu adevărat viața în Lefkada, trebuie să vizitezi cel puțin unul dintre satele tradiționale de munte. În Kayra, tradiția unică a broderiei Karsaniko, veche de secole, a supraviețuit, datorită țesătorilor locali. Pentru a intra în atmosfera locului, poți vizita magazinele de artizanat unde vei descoperi frumusețea broderiilor locale, poți hoinări pe străzile pietruite și întortocheate și te poți răcori într-o piață umbrită de copaci seculari. Lângă piața principală din Karya, străjuită de platani impunători, poți servi preparate locale delicioase în localul Pardalo Katsiki.

Delicii culinare unice

Dacă ești amator de pește și fructe de mare, Lefkada va fi un adevărat paradis culinar pentru tine. Restaurantele și tavernele din insulă servesc o mare varietate de preparate pe bază de fructe de mare, dar nu numai. Dacă ai ajuns aici, nu poți rata calamari la grătar, caracatița pe cărbuni, garides (creveți), saganaki (brânza la tigaie), midiile cu sos, dar și preparatele din carne: brizola (friptura de porc/vită), panseta (fleica de porc), sau souzoukaki (chiftele cu chimen și usturoi). Totul este absolut delicios, iar prețurile sunt accesibile.

Vinuri bune

Dar nu numai mâncarea este delicioasă în Lefkada, ci și băutura. Insula este cunoscută pentru  vardea, unul dintre cele mai importante soiuri de vin alb din regiune. Pentru a gusta vinul tradițional și pentru a te bucura de un tur al podgoriilor – poți vizita pitorescul Lefkas Earth Winery. În Nidri, poți merge la De Blanck, un bar de vinuri de lângă port, ce deține o colecție de neegalat de vinuri locale, servite cu platouri de brânzeturi atent selecționate. Iar dacă vrei să faci o degustare de vin și apoi să te relaxezi într-un hotel local, poți înnopta la Aigli Hotel 1800 din Lefkada, un boutique hotel care oferă sejururi gourmet la un preț foarte bun.

Dacă te-am convins să-ți petreci vacanța în Lefkada, așteptăm să ne dai un semn la numărul de telefon 021 527 50 50  sau pe adresa office@holidayoffice.ro. Noi îți vom oferi imediat toate informațiile de care ai nevoie pentru a organiza un sejur de vis în Lefkada.


SOURCE AND TAGS