Cele mai frumoase locuri din Cipru




Cu atmosfera sa relaxată, vremea plăcută, plajele nesfărșite și apusurile de neuitat, insula mediteraneană Cipru este unul din cele mai căutate locuri de vacanță, găzduind aproape 2 milioane de turiști anual. Iubitorii de soare vor putea să se bronzeze pe țărmurile izolate, cei care iubesc plimbările inedite se vor bucura să descopere micile alei pietruite ascunse în orașe fermecătoare precum Omodos și Pano Lefkara, iar iubitorii de petreceri se vor putea distra pe cinste în cluburile din Paphos, Limassol și Larnaca.

Dacă anul acesta ai ales un sejur în Cipru, iată câteva destinații cipriote pe care nu le poți rata.

Băile Afroditei

Situate în extremitatea Peninsulei Akamas, la 48 km nord de Paphos, Polis, Latchi, se află Băile Afroditei. Acest loc pitoresc și romantic are o semnificație mitologică aparte : aici se spune că este locul în care zeița Afrodita și-a întâlnit marea dragoste, Adonis. Mica grotă stâncoasă pare  o piscină din piatră, iar plantele tropicale, tufișurile luxuriante și păsările numeroase adaugă un plus de magie locului. Deși înotul nu este permis în această zonă, legenda spune că apele turcoaz ale Băilor Afroditei au darul de a prelungi tinerețea și frumusețea.

Nissi Beach

Plaja Nissi este cea mai populară plajă din stațiunea Ayia Napa, Cipru. Plaja se întinde pe 500 de metri, nisipul este extrem de fin, iar apa este de un albastru incredibil.
Nissi Bay Beach Bar este foarte popular atât pentru localnici, cât și pentru turiști, aici organizându-se mereu concerte și petreceri pe plajă. Plaja este cunoscută în special de iubitorii de sporturi nautice, ce pot practica aici schi nautic și windsurfing. Există, de asemenea, pe plajă  două terenuri de volei pe plajă deschise publicului.

Cheile Avakas

O excursie la Cheile Avakas este un prilej foarte bun de a vizita unul dintre cele mai sălbatice locuri ale insulei. Situat pe coasta de vest, la 30 de minute cu mașina de Paphos, traseul până la Cheile Avakas este o experiență de neratat în special pentru iubitorii de drumeții. Traseul este de dificultate medie și este accesibil pe tot parcursul anului. Defileul cu o lungime de aproximativ 3 km oferă priveliști spectaculoase și o frumoasă incursiune în flora și fauna locală. Vei găsi aici pini, chiparoși, ienuperi, ferigi și stejari, precum și o abundență de flori sălbatice extrem de rare. Dacă te încumeți să vizitezi această zonă vei putea admira de asemenea vulpi, iepuri, șoimi, bufnițe, numeroase specii de fluturi dar și de reptile.

Paphos

Unul dintre cele mai renumite orașe din Cipru, Paphos a fost declarat în întregime patrimoniu UNESCO. În Parcul Arheologic Kato Paphos, un sit întins cu ruine romane datând din secolul al III-lea d.Hr vei putea admira plăci antice de mozaic, care sunt printre unele dintre cele mai bine conservate din lume. Mormântul Regilor, care se află puțin mai în sus de coastă, este un deliciu pentru pasionații de arheologie. Acest labirint de camere subterane sculptate în rocă a fost folosit pe post de mormânt pentru aristocrați și oficiali, în speranța că sufletele acestora vor continua să trăiască. Toate mormintele au fost conservate excelent, unul dintre ele fiind decorat cu coloane dorice impresionante.

În apropierea portului veți găsi Castelul Paphos, care a fost construit inițial pentru a proteja orașul de intruși. Astăzi, vizitatorii pot explora interiorul acestui fost fort bizantin, care este, de asemenea, un loc perfect pentru a admira apusul.

Omodos

Omodos este un mic sat din Munții Troödos din Cipru. Înconjurat de dealuri bogate în podgorii, Omodos face parte din cea mai renumită regiune viticolă a Ciprului, care păstrează încă o abordare destul de tradițională a vinificației. Aici poți testa o varietate de vinuri locale, cum ar fi Xynisteri și Mavro, precum și faimosul spirt Zivania, o țuică tradițională cipriotă făcută din cojile de struguri și reziduurile rămase după obținerea vinului.

O sesiune de wine tasting și o plimbare pe aleile pietruite din piața satului este modalitatea perfectă de a petrece o după-amiază relaxantă.

Dacă te-am făcut curios și a vrea să-ți rezervi în curând un sejur în Cipru, contactează-ne pentru a-ți oferi toate detaliile legate de ofertele noastre.


SOURCE AND TAGS